Hírmorzsák 2015-05-15 (13:00)

Aldridge-ért és Matthewsért cserélne a Celtics. Thibodeau és a Pelicans között kölcsönös az érdeklődés. Hoiberg és Gentry mellett Adrian Griffin neve is felmerült a Bullsnál. Bulls-nyilatkozatok a kiesés után: Dunleavy szerint nem voltak elég kiegyensúlyozottak, Noah szerint csalódás volt ez az idény, Gasol szerint a kiesés okozta fájdalmat motivációként kell használniuk. Irvingen csak a hosszabb pihenő segítene, de hallani sem akar erről. Shumpertet nem érdekli, hogy nem ismerik el, mint scorert. Doc Rivers szerint ők vesztették el a hajnali meccset, Terry szerint megmutatták, hogy bajnok szívük van, Howard szerint pedig azt, hogy sosem adják fel. Casey tudja, hogy támadásban és védekezésben is változtatnia kell jövőre. Embiid ott volt a Sixersszel a draft felmérőn.

A. Sherrod Blakely (CSNNE) jelentette még tegnap hajnalban, hogy a Boston Celtics készen áll arra, hogy a Portland TrailBlazers két szabadügynökéért összeállítson egy nagyobb csomagot, így sign-and-trade csere keretein belül megszerezze LaMarcus Aldridge-et és Wesley Matthewst. Mint ismert, a Celtics nagyon sok draftjoggal és fiatallal rendelkezik, a két játékos pedig szabadon igazolható, ellenérték nélkül is távozhatnak a Portlandtől, a Blazers viszont így nem maradna üres kézzél, ha két meghatározó kosarasuk is lelépne.

Marc Stein (ESPN) jelentette újfent, amit már hetek óta lehet tudni: a Chicago Bulls ma hajnali, második körös kiesésével Tom Thibodeau jövője a csapatnál veszélybe került. Több hírforrás is közölte már, hogy menesztik a trénert, aki iránt az Orlando Magic és a New Orleans Pelicans is érdeklődik - Stein úgy tudja, hogy Thibodeau is szeretne a Pelicans edzője lenni. John Reid (The Times-Picayune) ligaforrásokra hivatkozva egyébként azt állítja, hogy a New Orleans addig biztosan nem szerződtet senkit, amíg nem tudni, mi lesz Thibodeau-val. Mikor megkérdezték, mi lesz vele, azt mondta, hogy amíg nem mondják az ellenkezőjét neki, addig a Bulls trénere - még két év és 9 millió dollár van hátra a szerződéséből -, és Derrick Rose is elmondta, szeretné, ha maradna Thibodeau.

Stein megerősítette, hogy ha Thibodeau-t menesztik a Chicagótól, akkor Fred Hoiberg lesz a gárda első számú jelöltje utódjául, de Adrian Griffin neve is felmerült, aki jelenleg az együttes egyik segédedzője. Hoiberg játszott anno a Bullsnál, volt vezetőségi tag a Minnesota Timberwolvesnál, most pedig az Iowa State vezetőedzője. Rajtuk kívül Steve Kyler (Basketball Insiders) a Golden State Warriors segédedzőjének, Alvin Gentrynek a nevét dobta még be nemrég, amennyiben Hoiberg nem vállalná az állást.

A kiesés után több Bulls-játékos is nyilatkozott természetesen. A lejáró szerződéssel rendelkező Mike Dunleavy elmondta, szeretne maradni a csapatnál. Úgy érzi, hogy a legjobb formájukban bárkivel felvették a versenyt, de nem tudtak kiegyensúlyozottak maradni. Joakim Noah annyit mondott, hogy nagyon sok mindenen ment keresztül ebben a szezonban, nem volt egyszerű éve, de erősebben tér vissza a következő idényre. Nagy csalódásként élik meg, hogy ilyen játékosálománnyal és elvárásokkal csak idáig jutottak. Pau Gasol szerint ezt a fájdalmat el kell raktározniuk és motivációként kell felhasználniuk. Nyáron sokat kell dolgozniuk, jövőre pedig megpróbálhatják újra megcélozni a bajnoki címet. A már említett Rose-nak megvan a terve a nyárra, hogy játéka melyik részét akarja fejleszteni. Egészséges és jövőre jobb lesz.

A Bullst kiejtő Cleveland Cavaliers irányítója, Kyrie Irving a hatodik meccs előtt azt nyilatkozta Chris Fedornak (Cleveland Plain Dealer), hogy szerinte nem kell a nyáron műteni egyik sérülését sem. Jól érezte magát a találkozó előtt, nagyon sokat melegített - ennyit talán még soha egy meccs előtt. Sok kezelést és jeges pakolást kapott, tette, amit kellett. Megmondta neki az orvosi stáb, hogy csak akkor lesz jobb állapotban, ha kiülne egy kis időt, de Irving erről halani sem akart, mert tudta, nagyon fontos meccs elé néznek, úgy kellett a pályára kimenniük, mint az ötödik meccsen, és fontos volt, hogy behúzzák ezt a találkozót.

A Cavs továbbjutásában fontos része volt Iman Shumpertnek, aki Jeff Zilgittnek (USA Today) elmondta, nem érdekli, mennyire lenézik, mint pontszerzőt, amíg a csapat nyer. Szerinte a megfelelő emberek látják, mi történik, a ligában is tudja mindenki, mi a helyzet, és ha valaki tényleg érti a kosárlabdát, tudja ezeket a dolgokat. Egyáltalán nem veszi személyes sértésnek, ha valaki leszólja őt, mint scorert, nem érdekli az elismerés, csak a győzelmek.

Ma hajnalban volt egy másik meccs is, amin a Houston Rockets elképesztő negyedik negyedes futást csinált, 70-89-ről fordítva nyert, ezzel életben maradt, és otthon játszhatja a hetedik mérkőzést a Los Angeles Clippers ellen. A Clippers vezetőedzője, Doc Rivers azt nyilatkozta, hogy egyértelműen ők vesztették el, ajándékozták oda az összecsapást azzal, hogy leálltak, míg a Rockets továbbjátszott. Egyszerűen arra mentek, hogy lepörgessék az órát, de ez megbosszulta magát, kevés volt. Sajnálja játékosait, mert szerinte néha annyira akar az ember valamit, hogy nem éri el, ez történt most is. Jason Terry szerint megmutatták, hogy igazi bajnokhoz méltó szívük van, Dwight Howard szerint pedig bebizonyosodott, ami tmár megmondott: soha nem adják fel.

Thibodeau-hoz hasonlóan nagyon sokat cikkeztek Dwane Casey menesztéséről is az elmúlt hetekben, de úgy tűnik, ő marad a Toronto Raptors vezetőedzője. Casey Eric Koreennek (The National Post) elmondta, tudja, hogy védekezésben és támadásban is váltaniuk kell a következő idényre. A tréner szerint teljesen félrevitte őket, hogy az általuk használt támadójátékkal is sikeresek voltak DeMar DeRozan kiválását követően. Védekezésben is teljesen szétestek, az idény elején sikeresen használt alapokhoz sem tudtak visszatérni a szezon második felében.

A Philadelphia Sixersnél mostanában megszokhattuk a nem túl hagyományos húzásokat, és a draft felmérőjén is folytatták ezt: Joel Embiid is ott volt, nézte az edzéseket és hét játékos interjúján is személyesen jelen volt az első évét sérülés miatt kihagyó center. Brett Brown vezetőedző szerint nagyszerű ötlet volt ez, hiszen Embiid találkozhatott azokkal, akik közül majd kikerül a csapattársa. Hallhatta, milyen kérdéseket tesznek fel és milyen válaszokat kapnak az egyes játékosok munkamoráljáról, egyéniségéről. Embiid a csapat egyik alapeleme lesz a következő években, és azt szeretnék, ha tudná, hogy be akarják vonni a döntésekbe. Minél több mindenbe vonják be, annál jobb.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus