Hírmorzsák 2015-05-16 (11:15)

Pierce még nem tudja, folytatja-e pályafutását. Csapattársai szerint Marc Gasol maradni akar a Grizzliesnél, de tartanak a Spurstől. Phil Jackson egyáltalán nem örül annak, hogy Isiah Thomas ott van a Knicks közelében. Kaminskyt szívesen választaná Jackson, de vajon hogyan vélekedik erről Thomas és Dolan? Bird szerint Cauley-Stein 100 millió dolláros játékos. A Bulls addig nem tárgyal kompenzációról Thibodeau-val kapcsolatban, amíg nincs meg a következő vezetőedzőjük. Hoiberget már év közben megkeresték, az Iowa State-nél is tudják, hogy csak idő kérdése, és a tréner az NBA-be megy. Kupchak aggódik, hogy nem marad náluk első körös pickjük, de felkészülnek erre az esetre is.

Ma hajnalban hiába tűnt úgy, hogy a Washington Wizards kiscsatára, Paul Pierce egyenlíthet a rendes játékidő végén, dobása időn túl volt már, így csapata kiesett a PO-ból. Pierce a találkozót követően azt nyilatkozta David Aldridge-nek (nba.com), hogy egyelőre nem biztos abban, hogy folytatja. Nagyon sok minden múlik a családján, beszélni fog a feleségével, a gyerekeivel és az anyukájával is. A bostoni legendának egyébként a következő idényre játékosopciója van, tehát sokfajta lehetőség előtte áll akkor is, ha folytatni akarja.

A Memphis Grizzliesnek is véget ért a szezon a ma hajnali, Golden State Warriors elleni vereséggel. Sam Amick (USA Today) kérdezte meg Marc Gasol csapattársait arról, hogy a szabadügynökké váló spanyol center szerintük elhagyja-e a csapatot. A hírek szerint mindenki biztos abban, hogy Gasol nem akarja otthagyni a Grizzliest, de a San Antonio Spurstől nagyon tartanak, hogy a tavalyi bajnoknak sikerül elcsábítania a középjátékost. A legtöbben egyébként sötétben tapogatóznak, mert ők is elmondták, hogy Gasol egy árva szót nem beszél arról, mit fog csinálni.

A New York Knicksnél nem sokáig tartott a nyugalom, a Madison Square Garden egyik vezetője szerint ugyanis Phil Jackson elnök egyáltalán nem örül annak, hogy Isiah Thomasszal egy "légtérben" kell dolgoznia - utóbbi a New York Liberty WNBA csapat elnöke lett nemrég, és nagyon jóban van James Dolannel. Felmerült az a pletyka, miszerint Thomas váltaná Jacksont az elnöki székben, de ezt egyelőre az érintett tagadta. A meg nem nevezett személy Frank Isolának (New York Daily News) azt mondta, hogy Jackson egyáltalán nem örül Thomas közelségének, de nem tud a helyzettel semmit sem csinálni, ez azonban még csak a kezdet.

Az edzőlegendának egyébként nincs sok tapasztalata a drafttal és a szabadügynökpiaccal kapcsolatban, és Isola forrásai szerint attól tart mindenki, hogy Dolan majd Thomas segítségét kéri ki ezekben az ügyekben. A tulaj egy múltheti közleményében épp azt dicsérte, mennyire ért Thomas a tehetségek megítéléséhez, és akkor még azt mondta, hogy reményei szerint a Libertyt olyan csapattá alakítja, amely folyamatosan, évekig bajnokesélyes tud lenni. Jackson egyébként ötéves szerződése második évébe lép majd csak, úgyhogy költséges lenne tőle megválni jelen pillanatban.

Felmerült például az, hogy annyira tetszett Frank Kaminsky interjúja és draftfelmérője Jacksonnak, hogy őt akarja kiválasztani, ezért lejjebb akar cserélni, hiszen Kaminsky a 10. hely környékén is elérhető lesz, ők pedig biztosan Top5-ben választanak. Ehhez azonban Dolan engedélye is kell majd, aki viszont Thomasszal konzultálhat a döntésről, ezt meg Jackson nagyon nem akarja, hiszen így nem ő irányít. Kaminsky annyit mondott, hogy tudja, a Knicks triangle-t játszik, és szerinte nagyon jó lehet ebben a rendszerben, de a döntés nem az ő kezében van. New York nagyszerű város, gazdag történelemmel, egyáltalán nem bánná, ha oda kerülne. Carmelo Anthonyt generációja egyik legjobb játékosának nevezte, szívesen játszana mellette.

Ha már szóba került a draft, akkor itt lehet megemlíteni, hogy a játékosbörze egyik, ha nem a legjobb védője, Willie Cauley-Stein azt nyilatkozta Candace Bucknernek (Indianapolis Star), hogy az Indiana Pacers elnöke, Larry Bird azt mondta neki, 100 millió dolláros játékos. Azt is hozzátette, hogy az együttes centerként számítana rá, Paul George-ot pedig négyesként használnák mellette, amivel rögtön gondot is okozhatnának az ellenfeleknek. Bird egyébként nem az első vezető, aki elismerően szólt a magasemberről, védekezése mellett intelligenciáját tartják az egyik legnagyobb erősségének.

A Chicgo Bullshoz és edzőkeresésükhöz tartozik, hogy Ken Berger (CBS Sports) szerint addig nem kezdenek el Tom Thibodeau esetleges kompenzációjáról tárgyalni egyik együttessel sem, amíg nem kötelezi el magát valamelyik jelöltjük, hogy átveszi Thibodeau szerepét, nem akarnak hoppon maradni, hogy elengedik a trénert, de senkit nem tudnak megszerezni a helyére, akit akarnak. Chris Mannix (Sports Illustrated) jelentette, hogy a draftfelmérőn több vezető is azt mondta neki, elég csúnya válás lehet ez a Bulls és Thibodeau között, KC Johnson (Chicago Tribune) pedig több más vezetőtől úgy hallotta, a Chicago nem sokat kaphat a trénerért, mivel mindenki tudja, milyen rossz a viszony közte és a vezetőség között, mindenki tudja, hogy így vagy úgy, de menesztik Thibodeau-t.

Adam Zagoria (SNY.tv) információi szerint a Bulls már év közben megkereste Fred Hoiberget azzal kapcsolatban, hogy érdekli-e az állás. Azt nem tudni, hogy a szívbetegsége mennyire tántorítja el a Chicago kispadjától, de a hírek szerint Hoiberg valamikor szeretne az NBA-ben edzősködni. Jamie Pollard, az Iowa State sportért felelős igazgatója azt nyilatkozta, hogy Hoiberg sosem titkolta, az NBA az álma, csak az a kérdés, mikor akarja ezt meglépni.

A Los Angeles Lakersnek 82.8% esélye van arra, hogy a Top5-ben maradjon, ezzel megtartsa a pickjét - ha kicsúsznak, akkor a draftjog a Philadelphia Sixershez kerül. Mitch Kupchak GM Mark Medinának (Los Angeles Daily News) elmondta, egyáltalán nem rajtuk múlik már ez, úgyhogy aggódik. Tudja, hogy elég jók az esélyeik a legjobb 5-ben maradásra, de fel kell arra is készülniük, mi van, ha nem így történik. Ha lesz egy Top5-ös draftpickjük, az jó dolog, mert fel tudják használni többféleképpen - cserére vagy kihúzhatnak vele egy játékost -, de ha nem tudják megtartani a drftjogot, arra az esetre is meglesz a tervük.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus