Hírmorzsák 2015-05-17 (10:15)

Irving tegnap nem edzett, de a Cavs reménykedik benne, hogy az Atlanta elleni első meccsen játszani fog. Curry szerint minden nap gyakorolják a saját térfélről elengedett dobásokat, Draymond Green sem lepődött meg az irányító 19 méteres hármasán. Pierce számára egyre nehezebbek az idények, érzi, hogy közeledik pályafutása vége. Wittman meglepődne, ha Pierce nem maradna náluk még egy évet. Conley szerint állományukhoz illő játékok kell játszaniuk, ezen nem változtathatnak. Z-Bo szeretne pár jó kinti dobót a Grizzliesnél. Melo Justise Winslow mentora? Seraphin kezdő akar lenni, több játéklehetőségért elhagyja Washingtont. Készül a Thunder szakmai stábja. NBA-s és NFL-es anyukák meccse (videó).

A Cleveland Cavaliers irányítója, Kyrie Irving a tegnapi napon nem edzett, hogy minél többet tudjon pihenni, és így a lehető legjobb állapotba kerüljön, minél inkább gyógyuljanak sérülései. Irvinget pénteken megnézték az orvosok, és David Blatt azt nyilatkozta Tom Withersnek (Associated Press), hogy reményeik szerint az Atlanta Hawks elleni keleti döntő első meccsén bevethető lesz az irányító - ezt egyébként magyar idő szerint csak csütörtök hajnalban játsszák, úgyhogy van ideje Irvingnek pihenni.

A nyugati döntőben éppen ellenfelére váró Golden State Warriors játékmestere, Stephen Curry a továbbjutás mellett saját triplavonalán belülről elengedett, 19 méteres hármasával került a reflektorfénybe. Csapattársa, Draymond Green azt nyilatkozta erről, hogy egyáltalán nem lepte meg, mert edzésen látta már idén többször is, hogy Curry a saját alapvonaláról is bedobott pár ilyen kosarat. Maga az érintett azt mondta, hogy minden nap gyakorolnak erre és ez nem vicc, bemelegítésnél szoktak erre "edzeni".

Az Oklahoma City Thundernél közben már a jövő évi szakmai stábot szeretnék összetenni, és Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) szerint meg is vannak Billly Donovan vezetőedző kinézett segédei: Monty Williams, Andy Greer és Nate Tibbetts. Williamst most menesztették a New Orleans Pelicans főedzői posztjáról, Greer a Chicago Bulls, Tibbetts pedig a Portland TrailBlazers segédedzője. Mike Brown kihagyta a lehetőséget, hogy Donovan stábjának tagja legyen, az lehet viszont még Brian Keefe, aki egy éve hagyta el a Thundert és lett Derek Fisher jobbkeze a New York Knicksnél - őt nagyon szereti a vezetőség, Kevin Durant és Russell Westbrook is. Mark Bryant és Darko Rajakovic marad a stáb tagja, az Alabama korábbi edzője, Anthony Grant pedig a harmadik számú segítője lesz Donovannek, ennyi már biztos.

A Washington Wizards centere, Kevin Seraphin kész elhagyni a fővárosi együttest, ha máshol több játéklehetőséget kaphat. A francia középjátékos J. Michaelnek (CSN Washington) elmondta, természetesen szeretne kezdő lenni, olyan együtteshez akar kerülni, ahol van lehetősége, hogy ezt kiharcolhassa magának.

A Wizards kiscsatára, Paul Pierce Ohm Youngmisuknak (ESPN) adott interjút. Elmondása szerint még nem gondolkodott azon, hogy folytatja-e vagy sem. Egyre nehezebbek számára az idények, és ezt most már nap mint nap érzi. A nyarakat is egyre nehezebben viseli, mikor el kell kezdenie újra formába lendülni. 37 éves, a 2. vagy a 3. legidősebb a ligában. Elmondta újfent, hogy hagy magának időt, a családjával is meg fogja beszélni a döntést. Nagyjából 32 éve, kisgyerekkorától játssza ezt a játékot, úgyhogy talán élete legnehezebb pillanata az lesz, mikor abba kell hagynia, azt is tudja azonban, hogy el fog jönni ez a nap, még ha abban nem is biztos, hogy idén vagy jövőre.

A gárda vezetőedzője, Randy Wittman az előbb már említett J. Michaelnek elmondta, nagyon meglepődne, ha Pierce nem hívná le jövő évi játékosopcióját és nem maradna náluk a következő idényre is.

A Memphis Grizzlies esetében több amerikai újságíró is felvetette, hogy vajon ez a grit-and-grind stílus egy kicsit egysíkú, távoli dobások nélküli támadójátékkal sikeres lehet-e valaha a rájátszásban. A gárda irányítója, Mike Conley erről azt mondta Royce Youngnak (ESPN), hogy az állományuk adott, abból kell főzniük, amijük van. Van két kiváló magasemberük, ők az együttes erősségei, úgyhogy a támadójátékot rajtuk keresztül kell fűzni, ezen pedig nem változtathatnak szerinte.

A csapat erőcsatára, Zach Randolph Michael Cohennek (The Commercial Appeal) elmondta, szeretné, ha a nyáron szereznének pár jó kinti dobót, akik kicsit kinyitják a pályát nekik és a betöréseket erőltető kisembereknek is, de szerinte ettől függetlenül is jó csapatuk van.

A legtöbb előrejelzés szerint a draft legelső 5-6 választása közé várt Justise Winslow-t a múlt héten Carmelo Anthonyval lehetett együtt látni a New York Yankees egyik meccsén. A Duke egyetemről a draftra jelentkező játékos Marc Bermannek (New York Post) elmondta, hogy tudja, Melo imád a Knicksben játszani, de nem arról beszélgettek, ő hogyan illene a csapatba. Inkább arról volt szó, hogy milyen lesz az átállás az egyetem után a profi ligára, hogyan fognak kinézni az edzései, felmérői. Nagyon jó érzés számára, hogy egy ilyen mentora van, aki hozzá hasonló és hasonló utat is járt be, hiszen első évében egyetemi bajnok volt. Nagyon nagy becsben tartja, hogy egy olyan ember, aki ilyen sok mindent elért, odafigyel rá.

A végére pedig az NBA-s és az NFL-s anyukák összecsapása:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus