Hírmorzsák 2015-05-17 (21:15)

LeBron szerint Pierce azon játékosok közé tartozik, akik motiválták egész karrierje során. Wittman szeretné Pierce-t jövőre is a csapatban tudni, szerinte jó helye van a kiscsatárnak a Washingtonnál. Hardent semmi nem érdekli, csak hogy győzzenek a ma esti hetedik meccsen. Terry magabiztos, mert tudja, hogyan kell egy ilyen csatát győztesen megvívni. A Thunder dobóhátvédet vagy irányítót akar? A Celtics feljebb cserélne Cauley-Steinért. A Bucksnál abban reménykednek, hogy folytatni tudják jó draftjaikat az első kör közepén. D'Angelo Russell szerint ő a draft legjobb játékosa.

A Cleveland Cavaliers sztárja, LeBron James Chris Haynesnek (Cleveland Plain Dealer) beszélt a visszavonuláson gondolkodó Paul Pierce-ről. Egész karrierje során vele versengett, voltak nézeteltéréseik, de nagy csatákat vívtak. Egy dolgot tud az ember James szerint, ha Pierce ellen kell játszania: azt, hogy hatalmas csata lesz minden egyes ilyen alkalom. Sok szerencsét kívánt Pierce-nek, bárhogyan is döntsön. Azt is hozzátette LeBron, hogy Pierce azok közé a játékosok közé tartozik, akik miatt olyan magasra jutott, amilyenre, és akik miatt mindent meg is tett azért, hogy a csúcson maradjon. Tudta, hogy Pierce miatt sokat kell fejlődnie egyénileg.

Azt már délelőtt megírtuk, a Washington Wizards vezetőedzője, Randy Wittman meglepődne, ha játékosa nem náluk játszana a következő idényben. A tréner a Washington Postnak elmondta, nem akar semmit sem Pierce "szájába adni", de nagyon szeretné, ha maradna, és úgy érzi, a kiscsatár is akar még náluk játszani legalább egy évet. Szerinte Pierce idén láthatta, milyen játékosok alkotják a keretet, mennyire megtesznek mindent a győzelemért, és úgy gondolja, a játékosok karrierjük végén nagyon szívesen játszanak egy ilyen mentalitású csapatban, mint a Wizards.

Ma este egyetlen meccset játszanak, amelyen a Houston Rockets fogadja a Los Angeles Clipperst. A texasiak dobóhátvédje, James Harden Calvin Watkinsnak (ESPN) elmondta, a lényeg az, hogy önzetlenül kell játszania, és el kell fogadnia, hogy ezért nem fogja mindig megkapni az elismerést. Nincs is ezzel baj szerinte, ezért vannak a csapattársai, hogy együtt vezessék győzelemre az együttest, ne egyénileg próbálják meg ezt. Harden szerint a hatodik meccs negyedik negyedében Josh Smith-ék jó példával jártak elő. Most nem érdekli semmi más, csak győzzenek, mindent megtesz ennek érdekében, legyen az bármilyen kicsinek tűnő feladat.

A Rockets másik hátvédje, Jason Terry Jonathan Feigennek (Houston Chronicle) azt nyilatkozta, hogy nagyon magabiztos, mert kétszer játszott eddig hetedik meccset a PO-ban és mind a két alkalommal nyerni tudott. Tudja, mi kell ahhoz, hogy egy ilyen helyzetben győztesen tudjon lemenni a pályáról, tudja, hogyan kell hozzáállni az ilyen kihívásokhoz, és reményei szerint ebből a csapattársai is tanulni tudnak.

A drafttal kapcsolatban is természetesen folyamatosan jönnek a hírek. Úgy tűnik az interjúkból, hogy az Oklahoma City Thunder irányítót vagy dobóhátvédet akar választani első körös pickjével, nagyrészt ugyanis olyan játékosokkal ültek le beszélgetni, akik ezen a két poszton játszanak.

A Milwaukee Bucksnál abban reménykednek, hogy folytatni tudják az általuk sikeresnek ítélt előző draftokat - a 17. helyen választanak majd az első körben. A gárda GM-je, John Hammond azt nyilatkozta Charles F. Gardnernek (Milwaukee Journal Sentinel), hogy ha a 12-18 hely között draftolt játékosokról beszélgetünk, azt mondhatjuk, hogy ott már mellé lehet fogni. Nekik azonban 2010 és 2013 között sikerült kiválasztaniuk Giannis Antetokounmpót, John Hensont és Larry Sanderst is - Hammond szerint mindannyian bizonyítottan minőségi játékosok az NBA-ben.

A. Sherrod Blakely (CSNNE) jelentette, hogy két forrása szerint a Boston Celtics nagyon szívesen cserélne feljebb a drafton - jelenleg a 16. helyen húznak legelőször. A hírek szerint a Boston Willie Cauley-Steint akarja kiválasztani - nem meglepő a dolog, hiszen a legjobban védekező magasemberről van szó, ami nagy hiánycikk a Celticsnél -, de ehhez biztosan feljebb kell cserélniük, Cauley-Stein az 5-8. hely közé várható.

Mario Hezonja után pedig megvan az újabb nagy önbizalommal rendelkező játékos is: D'Angelo Russell a USA Today munkatársának azt nyilatkozta, ő az idei draft legjobb játékosa. Russell egyébként a Top4-be várható mindenképpen, csak Karl-Anthony Townst és Jahlil Okafort teszik a mock draftok egyértelműen elé.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus