Hírmorzsák 2015-05-18 (10:15)

DeAndre Jordan megtartása a Clippers első számú feladata, de a padot is fel akarják javítani - minimum szerződésekkel is. Rivers szerint Jordan szeret náluk játszani, de tart a távozásától. A Magic évi 7-9 millió dollárt fizetne Thibodeau-nak. Jimmy Butler megkapja a maximumot a Chicagótól a nyáron. Blattet mindenképpen menesztik az idény végén? A Cavs tulajdonosa tagad. Mo Cheeks is a Thunder egyik segédedzője lehet. Karl újabb volt denveri kollégáját csábítja a Kingshez. Divac szerint 1-2 lépésre vannak attól, hogy versenyképesek legyenek, a csapaton belüli kémiát kell kialakítaniuk. Avery Bradley-ért első körös picket ajánlottak a deadline-kor.

A Los Angeles Clippers ma hajnali kiesését követően természtesen előkerültek azok a kérdések is, mi lesz velük a nyáron. Doc Rivers elnök és vezetőedző elmondása szerint DeAndre Jordan szeret náluk játszani, de tartanak a helyzettől, hiszen bárhova igazolhat. Az nem meglepő, hogy Rivers kijelentette, a center megtartása az első számú feladatuk az off-szezonban.

Ha marad Jordan - feltételezhetően a maximumért -, akkor a Clippersnek csak a luxusadós, nagyjából 3 millió dolláros MLE-je lesz és veterán minimumok arra, hogy erősítéseket hajtson végre. Rivers ezzel kapcsolatban elmondta, hogy ez valóban így van, ezzel kell megoldaniuk azt, hogy a cserepadot kicsit felturbózzák, mert előre láthatólag nagyobb rosterátalakítás nem lesz, de tudja, hogy a kezdőknek több támogatásra van szükségük a cseréktől, a pad mélységének javítása is céljuk lesz.

Gery Woelfel (Racine Journal Times) két ligaforrásra hivatkozva azt állítja, hogy ha a Chicago Bulls megválik Tom Thibodeau vezetőedzőtől - ami jelenleg szinte biztosra vehető -, akkor az Orlando Magic évi 7-9 millió dollár között fizetne neki. A dolgot bonyolítja, hogy úgy tűnik, a New Orleans Pelicans is Thibodeau-ra vár, plusz az sem egyszerűsíti a helyzetet, hogy a Bulls nem akarja ellenérték nélkül elengedni a trénert, tehát még nekik is fizetni kellene, valószínűleg egy picket.

Szintén a Bullshoz tartozik, hogy a Chicago vezetősége a jelenlegi hátvédpárosban bízik KC Johnson (Chicago Tribune) értesülései szerint. Derrick Rose hosszú évek óta először nem rehabilitációt fog nyáron végezni, hanem felkészülhet az idényre, míg Jimmy Butlernek maximum szerződést fog adni a klub Johnson információi szerint.

Ric Bucher (Bleacher Report) egy rádióműsorban azt állította, hogy úgy tudja, a Cleveland Cavaliers mindenképpen meneszti David Blatt vezetőedzőt, bármilyen eredményt is ér el a Cavs az idény végén. Dan Gilbert tulajdonos nem sokat késlekedett a válasszal, twitteren jelezte, hogy ennek a történetnek semmilyen valóságalapja nincs.

Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) jelentette, hogy újabb esélyes jelölt van az Oklahoma City Thunder szakmai stábjába, a gárda egykori segédedzője, Mo Cheeks. Ő Brian Keefe mellett a második visszatérő lehetne.

A Sacramento Kings stábjában is lehet változás nem sokára, Scott Howard-Cooper (nba.com) forrásai szerint ugyanis George Karl valószínűleg a közeljövőben leigazolja a Brooklyn Nets egyik segédedzőjét, volt segítőjét a Denver Nuggetses időkből, John Welchet, aki a játékosok fejlesztésével foglalkozik leginkább.

A Kings elnöke, Vlade Divac Jason Jonesnak (Sacramento Bee) elmondta, tudja, hogy nagy a nyomás rajta, hogy a csapatot újra meghatározó együttessé formálja a közeljövőben, de tapasztalata szerint a legfontosabb, hogy a csapaton belüli kémiát ki kell alakítaniuk minél hamarabb. Ebben az évben az lesz a céljuk, hogy stabilitást biztosítsanak a keretnek, olyan környezetet alakítsanak ki, amelyben élvezik a játékot a kosarasok, mert egyébként az állományukban rejlő tehetség nyilvánvaló. Divac szerint 1-2 lépésre vannak csak attól, hogy versenyképesek legyenek, és ezeket is ezen a nyáron akarják meghúzni.

Zach Lowe (Grantland) írta legutóbbi cikkében, amit egyébként már lehetett hallani korábban is: a Boston Celticsnek első körös picket ajánlott egy csapat Avery Bradley-ért cserébe a deadline-nál. A bostoniak valószínűleg nem akarták teljesen szétszedni az állományt, két első körössel már most is rendelkeznek az idei draftra, Bradley-vel pedig hosszútávon terveznek, hiszen tavaly nyáron hosszabbítottak vele 4 évre 32 millió dollárért.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus