Hírmorzsák 2015-05-19 (21:00)

Rubio emberei cserét kértek a Timberwolvestól. Hajnalban lottery (élőképes link). Marc Gasolnak a Spurs, a Lakers, a Knicks és a Mavericks fog ajánlatot tenni, Joerger szerint a spanyol már döntött, hova igazol. A San Antonio gyorsan megegyezik Leonarddel, aztán terveik szerint ő és Duncan fogja Aldridge-et győzködni, hogy igazoljon hozzájuk. Gortatnak személyes problémái voltak az All-Star gála után, szeretne egy jó kinti dobó négyes mellett játszani. Caliparit érdekli a Pelicans kispadja? A tréner tagad, az anyagiakkal gond lehet.

Az este a nyugati konferencia-döntő első meccse mellett a lottery-ről szól, ami ne feledjétek, 02:30-kor kezdődik. Élőképes streamet ezen a linken találtok hozzá!

Chad Ford (ESPN) értesülései szerint a Minnesota Timberwolves irányítója, Ricky Rubio, illetve az őt körülvevő emberek szeretnék, ha a csapat a közeljövőben elcserélné az irányítót. Voltak ilyen hangok már tavaly nyáron is, mielőtt ősszel a játékmester aláírta négyéves, 55 millió dolláros hosszabbítását, de állítólag most nem ennyire heves Rubio sleppjének próbálkozása.

Michael Wallace (ESPN) jelentette, hogy a Memphis Grizzlies szabadügynökké váló centerének, Marc Gasolnak július elsején a San Antonio Spurs, a Los Angeles Lakers, a New York Knicks és a Dallas Mavericks is ajánlatot készül adni - jó eséllyel mindenki maximum szerződést. A Grizzlies vezetőedzője, David Joerger azt nyilatkozta, hogy Gasol a legjobb játékos center poszton. Fel fognak készülni arra, hogy mit kell tenniük, ha úgy alakulnak a dolgok, ahogy nem szeretnék.

Nem fognak álmatlanul hánykolódni az ágyukban, mert ez sehova nem vezet, Gasol úgy dönt, ahogyan szeretne. A következő két hétben nem fognak elkezdeni virágokat küldözgetni neki, mert ettől nem fogja meggondolni magát a játékos. Annyit fognak tenni, hogy egy utolsó alkalommal is felvázolják Gasolnak, mi a fontos számukra, az a kérdés, mi a fontos a center számára, de Joerger szerint 99%, hogy a spanyol már tudja, mit fog csinálni júliusban, hova fog aláírni.

Ken Berger (CBS Sports) információi szerint a San Antonio Spurs gyorsan meg akar egyezni a nyáron Kawhi Leonarddel a szabadügynökpiac nyitását követően, aztán hagyják, hogy ő és a valószínűleg visszatérő Tim Duncan megpróbálják meggyőzni LaMarcus Aldridge-et, hogy igazoljon a csapathoz. Hivatalosan szinte biztosan nem ír alá Leonard egy ideig, legalábbis amíg egy nagyobb nevű szabadügynököt nem tudnak leigazolni, mert jelenlegi "állapotában" a kiscsatár kevesebb sapka alatti helyet foglal, a maximumot pedig Aldridge igazolása után is megkaphatja.

A Washington Wizards centere, Marcin Gortat Jorge Castillónak (Washington Post) bevallotta, hogy az All-Star gála után személyes problémák zavarták. Gortat szerint nyolcéves karrierje legnehezebb idénye volt ez. Voltak az év közben problémái, amik nem segítették, hogy a kosárlabdára tudjon koncentrálni. Tudja, hogy ez csak az ő hibája, neki kellett volna megoldani ezeket a gondokat, nem okolhat senkit, de nem fog beszélni a problémáiról, mert személyes gondokról van szó.

A lengyel középjátékos azt is elmondta, hogy imádja Nenét, de szerinte a brazil is megérti, hogy jobban szeretne egy stretch négyes mellett játszani, egy olyan erőcsatár oldalán, aki jól dobja a hármasokat. Ez több helyet csinálna neki a palánk alatt, plusz az elzárás-leválások után is nagyobb területe lenne a festékben.

John Reid (The Times-Picayune) John Caliparihoz közelálló forrásokra hivatkozva azt állította, hogy a trénert érdekli a New Orleans Pelicans kispadja. Állítólag a két fél már beszélt is egymással, de a pénzen nem fognak tudni megegyezni. A Pelicans évi 4-5 millió dollárt akar fizetni az új vezetőedzőjének, Calipari pedig a közeljövőben ír alá egy hosszabbítást a Kentuckyval, amelynek értelmében évi majdnem 8 millió dollár lesz a keresete. Közben Calipari már egy közleményben cáfolta, hogy érdekelné az állás, mert boldog és jó helye van a Kentuckynál.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus