Hírmorzsák 2015-05-20 (21:00)

Kihirdették az első és második védőcsapatokat - két-két játékost ad a Clippers, a Warriors és a Spurs. Curry-t 5000 dollárra büntették floppolás miatt. Nagy nézettsége volt a Warriors-Rockets első meccsnek és a lotterynek is. Okafor nem feltétlenül akar 1/1 lenni, már a Lakersbe vágyakozik? Saunders szerint még nincs eldöntve, kit húznak, Taylor szerint Saunders marad jövőre is a Minnesota edzője. Brooks nem ment el interjúzni a Denverhez és a New Orleanshoz sem, valószínűleg nem edzősködik a következő idényben. Hunt, D'Antoni és Thibodeau esélyesek a Nuggets kispadjára. Nurkic térdét ma megműtik, 3-4 hónap múlva kezdhet edzeni.

Kihirdették a szezon első és második védőcsapatát. Az első ötösben az Év Védője díj győztese, Kawhi Leonard (116 első, 10 második csapat, 242 pont) mellett Draymond Green (107, 15, 229), Tony Allen (88, 31, 207), DeAndre Jordan (84, 19, 187) és Chris Paul (67, 36, 170) kapott helyet. A második ötöst Anthony Davis (47, 61, 155), Jimmy Butler (44, 44, 132), Andrew Bogut (33, 36, 102), John Wall (7, 53, 67) és Tim Duncan (5, 54, 64) alkotja.

A Golden State Warriors irányítóját, Steph Curry-t 5000 dollárra büntette a liga, amiért a Houston Rockets elleni első találkozón floppolt. Az esetet ezen a linken megnézhetitek!

Ehhez a Warriors - Rockets nyugati döntő első meccséhez tartozik, hogy Ben Cafardo (ESPN) információi szerint 5.4-es nézettségi mutatót ért el a mérkőzés az ESPN csatornán. Ez 38%-os emelkedést mutat a 2013-as San Antonio Spurs - Memphis Grizzlies párharchoz képest - legutoljára ezt a nyugati döntőt adta az ESPN. Az adatok alapján egyébként a hatodik és a 10. legnagyobb piacon lévő együttesek mérkőznek meg, plusz az alapszakasz MVP-je és a szavazás második helyezettje feszül egymásnak.

Szintén ehhez a találkozóhoz, illetve az azt követő sajtótájékoztatóhoz tartozik, hogy Steph Curry lánya vitte a prímet az újságírók és maga az érintett helyett. Többeknek nem tetszett ez, Brian Windhorst (ESPN) szerint például ki kellene tiltani a gyerekeket az interjúszobából - Skip Bayless (ESPN) is hasonlóan gondolkodott arról, hogy Riley Curry ott volt édesapjával.

Ugyancsak Cafardótól származik az információ, hogy a lottery-nek 3.2-es nézettségi mutatója volt, ezzel minden idők legnézettebb lottery-je lett az ESPN-en. Ez nem annyira meglepő, hiszen a legnagyobb piacok közül a Los Angeles Lakers, a New York Knicks és a Philadelphia Sixers is erősen érdekelt volt, plusz a Miami Heat is olyan helyzetbe került, hogy akár el is veszítheti első körös draftjogát.

A lotteryhez tartozik, hogy rögtön nem annyira vonzó az 1/1 azzal, hogy a Minnesota Timberwolvesé lesz. Jahlil Okafor a Sports Illustrated munkatársának azt mondta, nem érdekli, hogy az első helyen kelljen el a drafton, a megfelelő csapathoz a megfelelő környezetbe akar kerülni inkább. Okafor Maggie Gray-nek elmondta, nem biztos abban, hogy neki kellene lennie az 1/1-nek, szerinte egyébként az első pick körüli felhajtás inkább csak a szurkolóknak szól.

Darren Wolfson (1500 ESPN Twin Cities) és Jerry Zgoda (Star Tribune) forrásai szerint Okafort akarja vinni a Minnesota, de Flip Saunders elnök és vezetőedző azt nyilatkozta, hogy nem tudják még, mit fognak csinálni, az sem biztos, hogy Okafor és Karl-Anthony Towns között fognak választani, nagyon sok lehetőségük lesz. Jó helyzetben vannak, kezükben a sorsuk, ők választhatnak. Jonathan Givony (DraftExpress) értesülései szerint egyébként Okafor sokkal inkább szeretne a Los Angeles Lakers játékosa lenni, akiké a második választás joga.

Még mindig a Minnesotához tartozik, hogy a Timberwolves tulajdonosa, Glen Taylor az NBC Sportsnak azt nyilatkozta, hogy bár még nincs eldöntve semmi, 90%, hogy Saunders marad jövőre is a csapat vezetőedzője. Ha közben adódik egy lehetőség egy jó edző leigazolására, akkor nyilván meg lehet győzni őt is. Más edzőt akar, és azt akarja, hogy Saunders legyen a GM, de szerinte ő marad még egy évig a tréner is.

Az Oklahoma City Thundertől menesztett Scott Brooks Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) forrásai szerint nem ment el interjúzni sem a Denver Nuggetshez, sem a New Orleans Pelicanshez, pedig mindkét csapathoz hívták - minden jel arra utal, hogy kiüli a teljes 2015/16-os idényt. Az ex-tréner vissza akar térni az oldalvonal mellé majd a jövőben, de szeretné felmérni, hogy lenne-e számára állás a TV-nél, illetve próbál szorosabb kapcsolatot kiépíteni Kaliforniában élő családjával most, hogy a Thundertől kirúgták - tőlük a következő idényben is kap még pénzt Brooks.

Marc Stein (ESPN) információi szerint egyébként a denveri kispadra egyre jobb esélyei vannak az ideiglenes vezetőedzőnek a szezon közben kinevezett Melvin Huntnak, de Mike D'Antoni szerződtetésére is elképzelhető még. Steve Kyler (Basketball Insiders) úgy tudja, hogy amennyiben Tom Thibodeau elérhetővé válik, akkor ő a legesélyesebb a Nuggetsnél, de a Chicago Bulls jelenlegi trénere több más csapatnál is favorit.

Szintén a Nuggetshez tartozik, hogy bosnyák centerük, Jusuf Nurkic térdműtéten esik át a mai napon, amelyben a térdkalácsát fogják rendbehozni. A középjátékos nagyjából 3-4 hónapra esik ezzel ki, valamikor szeptemberben kezdhet el kosárlabdával kapcsolatos edzéseket is végezni.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus