Hírmorzsák 2015-05-21 (13:00)

A Wizards maximumot akar adni Bealnek, de csak 2016 nyarán. Dwight Howard játéka ma, a meccs előtt dől el, Speights biztosan nem lesz. Ariza szerint nem takarózhatnak Howard esetleges kiesésével, a többieknek feljebb kell kapcsolniuk. Carroll térdsérülést szenvedett, a mai MRI után lehet tudni, mennyi időt kell kihagynia. A Minnesota megfontolja az 1/1 elcserélését is. Rubio tagadja, hogy cserét kért volna a Timberwolvestól. A Lakers valószínűleg azt húzza, aki marad a Towns-Okafor kettősből. A mock draftok jelen állás szerint.

Ken Berger (CBS Sports) forrásai szerint a Washington Wizards maximum szerződést akar adni Bradley Bealnek, de meg akarják ezzel várni 2016 nyarát. A dobóhátvéddel hosszabbíthatnának idén október 31-e előtt is, de ebben az esetben jövő nyáron kevesebb sapka alatti helyük maradna, márpedig nyílt titok, hogy a fővárosiak megpróbálnak rámozdulni jövőre a szabadügynökké váló Kevin Durantre - ugyanazt csinálnák gyakorlatilag, amit idén a San Antonio Spurs Kawhi Leonarddel.

A Houston Rockets centere, Dwight Howard tegnap nem edzett, és ő, illetve vezetőedzője, Kevin McHale is lenyilatkozták Carl Stewartnak (Mercury News), hogy a mai nap alatt, illetve a második meccs előtti bemelegítésnél dől el végleg, hogy tud-e játszani vagy sem. Howard szerint csak maga a sérült játékos érezhet át egy sérülést. Ha úgy érzi, képes lesz ezzel együtt is játszani, akkor fog is, de a karrierje a legfontosabb. Nagyon szeretné segíteni a csapatot, de ha fájdalmai vannak és sérült, akkor ez nem fog menni. McHale annyit mondott a helyzetről, hogy egyelőre nem tudja, milyen változtatásokat fog eszközölni, ha nem lesz Howard.

Azt szeretné, ha a center játszana, de majd ma meglátja, hogyan alakulnak a dolgok - ugyanezt elmondta egyébként a gárda sztárja, James Harden is. Trevor Ariza szerint egész évben sérülések és az emiatti bizonytalanság hátráltatta őket, de mindig a lehető legjobban jöttek ki eddig ezekből a helyzetekből. Szerinte most sem más a helyzet, egyszerűen a többieknek többet kell letenni a parkettára. Persze Howard fontos tagja a csapatnak, de nem foglalkozhatnak azzal, hogy játszik-e vagy sem, és nem használhatják ezt kifogásként sem, ha nem nyernek.

Annyi biztos, hogy ezen a bizonyos második meccsen nem lesz a Warriors magasembere, Marreese Speights, aki továbbra is jobb vádlijával bajlódik.

Az Atlanta Hawksnál is van egy kieső, ugyanis ma hajnalban DeMarre Carroll térdsérülést szenvedett, ráadásul elég súlyosnak tűnt a dolog. Mike Budenholzer vezetőedző a meccs után azt mondta, hogy meghúzódott a kiscsatár térde, de ma lesz MRI, ezt követően lehet többet tudni a dologról.

A draft körül is óriási már a felhajtás most, hogy tegnap hajnalban megvolt a lottery. A Minnesota Timberwolves tulajdonosa, Glen Taylor a már említett Bergernek elmondta, nem valószínű, hogy elcserélik az 1/1-et, de ez is egy lehetőség, nem akarnak kizárni semmit. Taylor szerint sosem lehet tudni, mikor szerezheti meg a csapat azt az egy vagy két embert, akire szüksége van a változáshoz. Úgy gondolja, hogy ha így is van egy csomó fiatal a keretben, akkor ezt a lehetőséget is meg kell vizsgálni, de azt is hozzátette, nagyon nehéz döntés lenne elcserélni az első választás jogát. Taylor szerint sokkal jobbat tenne a fiatal keretnek, ha nem lennének a lottery közelében sem a jövőben.

A Timberwolveshoz tartozik, hogy irányítójuk, Ricky Rubio Jon Krawczynskinek (Associated Press) elmondta, nem igaz, hogy cserét kértek volna a csapattól, nagyon szeretne a gárda jövőjének szerves része lenni, és azt szeretné, ha sikerülne valami nagy dolgot létrehozni a Minnesotánál.

Mike Bresnahan (Los Angeles Times) értesülései szerint a Los Angeles Lakers a második helyen meg fogja gondolni D'Angelo Russell kiválasztását, de egyelőre úgy tűnik, hogy azt a magasembert fogják kiválasztani a Jahlil Okafor - Karl-Anthony Towns kettős közül, akit a Minnesota bent fog hagyni. Mint ismert, Townst tartják a legtöbbre a legtöbb csapatnál és a mock draftokban is, de bizonyos források szerint a Timberwolvesnál Okafor van az élen jelenleg - ő a biztosabb választás, mivel már most is kifejezetten képzett támadóoldalon. Az ESPN, a Draft Express és az NBADraft.net Top14-es listáit ezen a linken megtaláljátok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus