Hírmorzsák 2015-05-21 (21:15)

Kihirdették az All-NBA csapatokat. Carroll sérülése nem súlyos, állapota day-to-day; nyáron a Lakers, a Celtics és a Pistons akar rámozdulni. Parsonsnak komolyabb volt a térdműtétje, mint azt kommunikálták? Tyreke Evans jobb térdét megműtötték. Gentryt nagyon is érdekli a Pelicans kispadja. A Knicks nem akarja elcserélni a picket, ha lejjebb cserélnek, akkor 2016-os első körös picket akarnak pluszban.

Ma délután kihirdették az All-NBA csapatokat - a részletekről, a szavazás végeredményéről részletesen beszámoltunk már.

Szintén ma délután derült ki, hogy az Atlanta Hawks kiscsatárának, DeMarre Carrollnak óriási szerencséje van, nincs komolyabb baja ma hajnali sérülését követően. Carrollhoz nem ért senki a Cleveland Cavaliers elleni főcsoportdöntő első meccsén, ráadásul elrugaszkodásnál kapott a lábához, ez pedig általában a legrosszabbat szokta jelenteni - jelen állás szerint ő megúszta egy csontzúzódással, nincs sem törése sem szalagszakadása. Azt nem lehet tudni, hogy mennyit kell kihagynia, állapota day-to-day, bármikor visszatérhet.

Carrollhoz tartozik az is, hogy Adi Joseph (Sporting News) értesülései szerint a Los Angeles Lakers nagyon is érdeklődik a szabadügynökké váló játékos iránt, és Joseph forrásai szerint a Boston Celtics és a Detroit Pistons az a két együttes, amely leginkább szeretné még leigazolni Carrollt.

Nem biztos, hogy olcsón megúszta viszont a Dallas Mavericks játékosa, Chandler Parsons, akit nemrég műtöttek, és elvileg artroszkópos beavatkozást végeztek el a jobb térdén. Volt arról is szó, hogy az ún. microfracture műtétet kell esetében elvégezni, ami több hónapnyi felépülési időt igényel az előbbi párhetes rehabjával szemben, maga a kosaras pedig Eddie Sefkónak (Dallas Morning News) azt nyilatkozta, hogy szerinte a csapat nem nagyon szeretné, ha ő arról bármit is mondana, végül milyen műtétet kellett végrehajtani.

A New Orleans Pelicans hátvédje, Tyreke Evans is kés alá feküdt - a csapat tájékoztatása alapján ugyanúgy artroszkópos műtétet végeztek el a jobb térdén, ahogy eredetileg a Dallas kommunikálta Parsons esetében. Hogy mikor térhet vissza, azt még nem tudni, a Pelicans a közeljövőben fogja nyilvánosságra hozni.

Ha már szóba került a New Orleans, akkor itt kell megemlíteni, hogy John Reid (The Times-Picayune) egy Alvin Gentryhez közelálló forrástól úgy tudja, a Golden State Warriors jelenlegi segédedzőjénél elég finom megfogalmazás, hogy érdeklődik a Pelicans kispadja iránt, mert úgy gondolja, hogy karrierje szempontjából meghatározó lehet, ha Anthony Davis az irányítása alatt játszik. A forrás szerint Gentry újra leül majd tárgyalni a csapattal, ha a Warriors szezonjának vége - hétfőn már interjúztak vele egyébként.

A drafthoz kapcsolódik, hogy Frank Isola (New York Daily News) információi szerint a New York Knicks meg fogja gondolni az 1/4-es draftjog elcserélését, Marc Berman (New York Post) értesülései szerint viszont a csapat végül meg fogja tartani a picket, szinte csak "kötelességből" beszélgetnek róla más együttesekkel. Berman úgy tudja, hogy lecserélni sem nagyon akar a Knicks a negyedik helyről, de ha megteszik, akkor egy 2016-os első köröst akarnak pluszban kapni azért, hogy pár hellyel hátrébb választanak.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus