Hírmorzsák 2015-05-24 (12:00)

Korver bokája megsérült, már nem játszik a PO-ban. Irving lehet, hogy a harmadik meccset is kihagyja. LeBron szerint Shumpert hamarosan All-Defensive ötösbe fog kerülni. Windhorst szerint a Cavs mindent megtesz, hogy az összes szabadügynökét megtartsa. Nem sokan bíznak Love Clevelandben maradásában. Kupchak szerint Kobe jövő nyáron visszavonul. Jeff Van Gundyt érdekli a Pelicans kispadja. Thibodeau-t csak akkor rúgja ki a Bulls, ha minden szabad vezetőedzői állást betöltöttek a ligában. Skiles a legesélyesebb a Magic kispadjára. A Denver Gallinari és Nurkic köré építkezne, Lawsont és/vagy Fariedet cserélnék.

Az Atlanta Hawks nagyon nehéz helyzetbe került, mert nem elég, hogy 0-2-s hátrányban vannak két hazai meccsük után, még Kyle Korver is lesérült a második találkozón, mikor Matthew Dellavedovával csatázott egy szabad labdáért. Korver bokája sérült meg, és még az is elképzelhető, hogy műteni kell, az azonban biztos, hogy ebben a rájátszásban már nem játszhat.

Ha már bokaműtét, akkor itt lehet megemlíteni a Toronto Raptors swingmanjét, Terrence Rosst, akinek csontkinövést távolítottak el a bal bokájából. Azt egyelőre nem tudni, mennyi ideig nem edzhet Ross, ezt a későbbiekben hozza nyilvánosságra a csapat.

Az Atlantával kezdtünk, folytassuk jelenlegi ellenfelükkel, a Cleveland Cavaliersszel. Mint ismert, az ohiói alakulatnál a második meccsen nem játszott az irányító, Kyrie Irving, és az is elképzelhető, hogy a harmadik összecsapást is kihagyja ma este - hetek óta tudni, hogy Irving egyik térde és másik lábfeje is fáj.

Ezen a második összecsapáson Iman Shumpert volt az egyik vezér a Cavsnél, a találkozó után pedig LeBron James azt nyilatkozta, szerinte a dobóhátvéd a közeljövőben valamelyik All-Defensive csapat tagja lesz. Shumpert egyébként a védekezése mellett 16 pontot is dobott, közte három triplával.

Brian Windhorst (ESPN) Zach Lowe (Grantland) podcastjében több dologról is beszélt Jamesszel kapcsolatban. Arról már lehetett tudni, hogy LeBron haza akart menni Clevelandbe tavaly nyáron, de többek között Mike Miller amnesztiája sem tetszett neki a Miami Heatnél, ez is szerepet játszott döntésénél. Windhorst szerint ez nagy befolyással lesz a Cavs idei nyarára, mert a Cleveland tudja, meg kell tartani szabadügynökeit, nehogy hasonló helyzetbe keveredjenek - Smith kiléphet szerződéséből, Shumpert és Tristan Thompson pedig korlátozott szabadügynök lesz.

Windhorst a podcastben azt is elmondta, hogy bárkivel beszélt, vezetővel, családtaggal, forrással, ügynökkel, mind azt mondták, hogy Kevin Love elhagyja a Cavst a nyáron. Lowe hozzátette, hogy ennek a fele sem biztos, hogy igaz, bár ő is ugyanezt hallotta mindenkitől. Mindenki azt mondja, hogy a Los Angeles Lakershez fog menni Love, de ez inkább a Lakerstől való félelmet, nem Love szándékait takarja. Windhorst szerint az lehet jelzésértékű, hogy az erőcsatár mindössze egy meccsen vett részt műtétje óta, bár repülni még nem repülhet.

Ha már a Lakers, akkor itt említsük meg, hogy GM-jük, Mitch Kupchak azt nyilatkozta egy rádióműsorban, hogy Kobe Bryant azt sugallta neki, a következő idény lesz számára az utolsó, minden jel arra mutat, hogy az aranysárga-lilák ikonja 2016-ban visszavonul. Kupchak azt mondta, Kobe semmi jelét nem mutatta annak, hogy tovább is játszani akar, de hozzátette, hogy ha egy év múlva változás lesz ebben, majd beszélgetnek róla, nem jelentette ki kategorikusan, hogy Bryant biztosan abbahagyja.

Slágertéma a napokban, hetekben az edzőkeringő is. Marc Stein (ESPN) forrásai szerint a New Orleans Pelicans vezetőedzői posztja nagyon is érdekli Jeff Van Gundyt - a hírek szerint a csapat is fontolóra veszi szerződtetését. A Pelicansnél Alvin Gentry és Tom Thibodeau neve merült még fel, de utóbbi továbbra is a Chicago Bulls trénere.

Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) úgy tudja, hogy Thibodeau egészen addig a Bulls trénere is marad, amíg nem töltik be az összes szabad vezetőedzői állást, mert a Chicago kompenzációt, draftpicket szeretne érte, de ha ezt nem kapnak, nem akarják, hogy a következő idényben az NBA-ben edzősködjön. Azt Wojnarowski is megerősítette, hogy Fred Hoiberg a posztjára kinézett jelölt, illetve hogy Thibodeau nem fog lemondani semennyi pénzről, ha úgy dönt a Bulls, hogy nélküle akarja folytatni.

Thibodeau az Orlando Magicnél is jelölt, de ők sem akarnak érte kompenzációt fizetni, Wojnarowski pedig úgy tudja, hogy Scott Skiles már a legesélyesebb a floridai kispadra - állítólag a vezetőség őt szeretné leginkább, miután több jelölttel is beszéltek már. Ez kihatással lehet a csapat nyarára is, ugyanis Skilesnak nincs túl jó viszonya a korlátozott szabadügynök Tobias Harrisszel - ők ketten még a Milwaukee Bucksnál dolgoztak együtt.

A Denver Nuggetsnél edzőt is keresnek, de Mark Kiszla (Denver Post) értesülései szerint a csapat Danilo Gallinari és Jusuf Nurkic köré akar épízkezni a jövőben, Ty Lawson és/vagy Kenneth Fariedet valószínűleg elérhetővé fogják tenni még a draft előtt, megpróbálják elcserélni őket.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus