Hírmorzsák 2015-05-25 (11:00)

Dragic azt akarja, hogy a Heat gyorsabb játékot játsszon, öt csapat is érdeklődik iránta. Kupchak szerint a Lakersnek nincs ideje a hagyományos újjáépülésre. Westbrook azzal a legelégedettebb, hogy jobb vezér lett. Kupchak szerint Clarkson stílusához Westbrook áll a legközelebb. Saunders szerint csak nagyon jó csomagért cserélik az 1/1-et, egyébként olyan utat akarnak bejárni, mint a Thunder. A Sixers hosszútávon gondolkodik az 1/3-mal. A Clippers picket akar szerezni. Ainge kikérte Isaiah Thomas véleményét, kiket látna szívesen a csapatnál, szerinte jól védekező magas kell leginkább a Bostonhoz. Irving térde nincs jó állapotban. A Cavs védekezik a legjobban a PO-ban. Korver 4-6 hónapot is kihagyhat bokaműtétje után. A döntő két nappal korábban kezdődhet, ha söprés lesz mindkét konferenciában.

A Miami Heat szabadügynökké váló irányítója, Goran Dragic azt szeretné, ha a gárda a jövőben gyorsabb kosárlabdát játszana, Barry Jackson (Miami Herald) értesülései szerint pedig az együttes biztosította is arról, hogy ez a terv - úgy tűnik egyelőre, hogy még mindig a Heat a legesélyesebb a leigazolására, nagyon sokra tartja Erik Spoelstra vezetőedzőt és az elnököt, Pat Riley-t is. A hírek szerint a Los Angeles Lakers, a New Orleans Pelicans, a New York Knicks, a Milwaukee Bucks és a Sacramento Kings is érdeklődik a szlovén hátvéd iránt.

A Lakersnél Dragic mellett a nyár többi részét is tervezniük kell, nagyon fontos időszak előtt állnak, hiszen három pickjük is van az első 34 választás között. Mitch Kupchak GM azt nyilatkozta egy rádióműsorban, hogy nincs idejük a draftról, hagyományos módon újjáépülni - valószínűleg tehát cserék várhatóak, illetve a szabadügynökpiacra nagyobb figyelmet fordítanak majd, mint a fiatalok kiválasztására, ahol 1/2-n nem nagyon nyúlhatnak mellé, későbbi pickjeik közül pedig lehet, hogy el fognak cserélni egyet.

Az Oklahoma City Thunder sztárja, Russell Westbrook Darnell Mayberrynek (The Oklahoman) elmondta, azzal volt a legelégedettebb a szezon során, hogy jobb vezetővé vált. A játékos szerint azt ugyan nem mondaná, hogy rá volt erre kényszerítve, de meg kellett tanulnia, hogyan lehet jobb vezér a csapatban. Ha jól játszott, ha rosszul, meg kellett találnia a módját, hogy folyamatosan segíteni tudjon a többieknek. Ez volt a legnagyobb dolog, amit megtanult magáról, és ezt szeretné leginkább átültetni a következő idényre is.

Az előbb említett Kupchak egyébként érdekes nyilatkoztatot tett egy másik rádióműsorban, elmondása szerint ugyanis Jordan Clarkson játéka leginkább Westbrookéra hasonlít. Azt azonnal hozzátette ő is, nem akarja azt mondani, hogy Clarkson a következő Westbrook, de szerinte újonc kosarasuk ugyanolyan stílusú labdadomináns hátvéd, mint Westbrook.

A Minnesota Timberwolvesnál is fontos lesz a draft, hiszen övék az 1/1, viszont nem zárták ki annak a lehetőségét, hogy elcserélik a picket. Flip Saunders elnök és vezetőedző Gary Washburnnek (Boston Globe) azt mondta, hogy valami nagyon komoly csomagnak kell érkeznie az első választás jogáért cserébe, hogy belemenjenek egy üzletbe, mert szerinte 3-4 All-Star szintű, All-NBA csapatokba is jó játékos van ezen a drafton, az ilyen embereket pedig csak úgy nem fogják elszórni. Van két nagyon jó 19 éves játékosuk az előző draftról, ott van Adriean Payne, és meg akarják nézni, mi lehet Anthony Bennettből. Ők együtt érhetnek be, mint az Oklahoma City magja anno. A Thundernek szerencséje volt, hogy olyan játékosokat húzott, amilyeneket, de után sikerült őket fejleszteni, ezt az utat akarják ők is bejárni.

A Philadelphia Sixersé az 1/3-as draftjog, Tom Moore (Calkins Media) pedig úgy tudja, a csapat azt a játékost választja majd ki, akiről úgy gondolják, a legjobb lehet a bent lévők közül hosszútávon, és nem azt, aki nagyobb segítséget nyújthat az együttesnek az első évben, években. Sam Hinkie GM azt nyilatkozta, hogy minden idejüket arra fordítják, hogy a lehető legjobb döntést tudják majd hozni. Június végén kell majd letenniük a voksukat valaki mellett, és szerinte óriási butaság lenne ennél korábban választani, eldönteni, kivel akarnak együtt dolgozni.

A Los Angeles Clippersnek nincs idén egyetlen választási joga sem - első körösük a Bostonnál van Doc Rivers miatt, második körösük meg még 2009-ben ment a Denverhez -, de Eric Pincus (Los Angeles Times) információi szerint szeretnének szerezni legalább egy picket az idei draftra. Mivel kispadjuk elég vékony, költőpénzük meg nem nagyon van, így a draftról tudnák erősíteni a cseresort leginkább.

A Boston Celtics csereirányítója, Isaiah Thomas Adam Himmelsbach-nak (Boston Globe) elmondta, Danny Ainge GM kikérdezte a véleményét arról, hogy mely szabadügynökökkel játszana szívesen, ettől pedig úgy érezte, hogy a csapat fontos részeként tekintenek rá. Nagyon sokat jelentett ez neki, mert úgy érzi, a jövőben is számolnak vele, érdekli a gárdát a véleménye, az, hogy hogyan gondolkodik a kosárlabdáról. Kölcsönös tisztelet van szerinte közte és a csapat között. Thomas nem nevezett meg senkit, de elmondása szerint egy jól védekező magas a legfontosabb, és nagyon jó lenne, ha a draftról tudnának szerezni egy ilyen embert. Szerinte elég sok olyan játékos van a piacon, aki segítségükre lehetne, de tudja, hogy Ainge mindig azon dolgozik, hogy a Celtics minél jobb legyen.

A Cleveland Cavaliers irányítója, Kyrie Irving az Atlanta Hawks elleni harmadik meccsen sem lépett pályára - a lábfejsérülését még kibírná, ám a térde nincs jó állapotban, ezért pihentetik inkább a játékmestert.

A Cavs egyébként a legjobban védekező csapat a rájátszásban, ők kapják a legkevesebb pontot (91.4), a legkevesebb pontot 100 támadásonként (98.1), és ők blokkolják a legtöbbet (7.0). A csapat ikonja, LeBron James azt nyilatkozta Jeff Zilgittnek (USA Today), hogy egyértelmű számukra, csak így nyerhetnek hosszútávon is, mert nem mindig fog menni a dobás nekik sem, ezért muszáj megállítaniuk az ellenfelüket, így rosszabb napjaikon is van esélyük a győzelemre.

Az ebben a sorozatban megsérülő Kyle Korverről tegnap már olyan hírek jöttek ki, hogy műtétje után 4-6 hónapos kihagyásra kényszerül majd, de Chris Vivlamore (Atlanta Journal-Constitution) forrásai szerint a vajkezű dobóhátvéd még egy második orvosi szakvéleményt is kér, hátha megúszhatja anélkül, hogy kés alá kell feküdnie.

Mivel mindkét párharc 3-0-ra áll jelenleg, komoly esély van arra, hogy mindkét sorozat söpréssel érjen véget. Az eredeti tervek szerint a döntő június 4-én kezdődne, de ez azt is jelentené, hogy 9 nap szünet lenne a konferencia-döntők és a finálé között, így a liga azon gondolkodik, hogy előrehozza a kezdést június 2-ára. A két csarnokban (Warriors, Cavs) nincsenek olyan események, amelyek miatt ne lehetne véghezvinni a csúszást, viszont a TV műsorrendet, a hotelszoba foglalásokat, illetve a meccsek miatti utazásokat már bajosabb dolog átszervezni, ezek miatt nem biztos, hogy előbb kezdődhet a döntő.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus