Hírmorzsák 2015-05-25 (21:30)

Pierce kilép szerződéséből és a Clippershez igazol? LeBron megvédte Dellavedovát, és szerinte Tristan Thompsonnak karrierje végéig a Cavsnél kellene játszani. Steph Curry előbb Larry Bird nyomdokaiba léphet, majd történelmet írhat. Brandon Knight még nem döntött, hova igazol, szeret Bledsoe mellett játszani.

A Washington Wizards kiscsatára, Paul Pierce kiléphet szerződéséből a nyáron, David Aldridge (nba.com) forrásai szerint pedig a ligában többen is úgy gondolják meg is teszi ezt Pierce és a Los Angeles Clippersnél fejezi be a karrierjét. A játékos így volt mesterével, Doc Riversszel újra együtt dolgozhatna, miközben szülővárosában, Los Angelesben játszhatna. A Clippers már tavaly nyáron is próbálta megszerezni Pierce-t, de akkor ő a fővárosiakkal szerződött le.

A Cleveland Cavaliers sztárja, LeBron James megvédte csapattársát, Matthew Dellavedovát a mai Al Horforddal történt incidens után - az ausztrál öt meccsen belül harmadjára került olyan szituációba, hogy vagy leserült miatta valaki, vagy kiállítottak róla valakit. LeBron szerint Dellavedova a csapattársa, aki mindig mindent megtesz a sikerért. Sokan támadták a hátvédet, és egyáltalán nem tetszik Jamesnek, hogy próbálják befeketetíteni Dellavedova nevét.

Horford azt nyilatkozta, ő mondta a bíróknak, hogy Dellavedova a lábára ment. Azt ugyan nem tudja, hogy szándékosan történt-e ez, de ez rövid időn belül már nem az első gyanús eset lenne vele kapcsolatban. LeBron újra elmondta, hogy csapattársa a belét is kidolgozza, sokkal többet kihozott már magából, mint amennyit kinéztek belőle, és olyan keményen játszik minden egyes meccsen, amennyire csak tud. Szerinte ha az Atlanta játékosai Dellavedovára koncentrálnak, akkor nem azzal foglalkoznak, amivel igazán kellene.

Közben James a csapat beatwritereinek világosan kinyilvánította, hogy szeretné, ha Tristan Thompson maradna az együttesnél, mikor úgy fogalmazott, hogy az erőcsatárnak karrierje végéig a Cavsnél kellene maradnia. Thompsont ugyanaz a Rich Paul képviseli, aki LeBront, úgyhogy innentől kezdve valószínűleg akármennyit kérhet majd a csapattól a nyáron.

Egy érdekes statisztika is előkerülhet, ha Jamesék és Steph Curryék is bekerülnek a döntőbe, ugyanis a Golden State Warriors irányítója lehet az első játékos a liga történetében, aki mind a négy All-NBA első csapatbeli társát megveri a rájátszásban - Anthony Davist az első, Marc Gasolt a második, James Hardent pedig a jelenlegi körben fogja kiütni, ha a dolgok a jelenlegi állás szerint haladnak. 1985 óta az is először fordulna elő a Warriors - Cavs döntővel, hogy az MVP a szavazáson mögötte második és harmadik helyen végzőkkel összecsapna a PO-ban - akkor Larry Bird Magic Johnsonnal a döntőben, Moses Malone-nal pedig a korábbiakban nézett farkasszemet.

A Phoenix Suns korlátozott szabadügynökké váló hátvédje, Brandon Knight Paul Corónak (Arizona Republic) elmondta, nem döntött még arról, hova akar igazolni a nyáron. Azt fogja tenni, ami számára és családjának a legjobb, de hogy pontosan mik a lehetőségei, azt nem is fogja látni júliusig.

Beszélt arról is, hogy szeret a Sunsnál Eric Bledsoe-val játszani. Úgy érzi, hogy jó párost alkotnak, mert így a csapatnak két olyan hátvéde van, akik bármelyik pillanatban támadni tudják a gyűrűt. Ahelyett, hogy a csapatoknak csak egyikőjükre kellene koncentrálni, mindkettejükre figyelniük kell, ez pedig megkönnyíti az ő helyzetét, de szerinte Bledsoe-ét is. Ha Bledsoe önző lenne, nem működött volna a dolog, de Knight úgy érzi, mindketten elég önzetlenek ahhoz, hogy jól megférjenek egymás mellett, és csak a győzelem érdekli őket. Ismerik már egymást, ez is könnyít a helyzetükön.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus