Hírmorzsák 2015-05-26 (10:45)

Curry a fejét verte be, a vállának nincs gondja. Houstonban árvíz volt, Howard is a csarnokban maradt a meccs után. Terry biztosan játszik a következő idényben is. Beverley szerint ő a liga legjobb védője egyes poszton, a pénznek nagy szerepe lesz nyári döntésében. Horford ellen nem lesznek további szankciók. Tristan Thompson megköszönte LeBron dicsérő szavait, de ő csak próbál profi lenni. Irvingre rossz szemmel néznek a csapattársak? Budenholzer szerint nem változtatnak azon a jövőben sem, ahogy a csapatot felépítik. Nem indul hamarabb a finálé. A Thibodeau-t sokra tartók aggódnak a tréner jövője miatt. Lawson és a Mavs érdeklődnek egymás iránt.

Ma hajnalban a Golden State Warriorsért szorítók egy kisebb szívrohamot kaphattak, amikor Steph Curry blokkolni akarta Trevor Arizát, de átesett rajta, majd a vállára érkezett és a fejét is beverte. Az alapszakasz MVP-je több percig a padlón feküdt, de saját magától be tudott menni ezt követően az öltözőbe, majd több agyrázkódás-teszt elvégzése után vissza is tért a pályára - állítólag a vállának semmi baja nincs, a feje sérült meg, de csak kicsit. Bob Myers GM azt nyilatkozta, hogy ha komoly baja lett volna a játékosnak, nem tért volna vissza, Curry pedig azt mondta, hogy kis dologról van szó ahhoz képest, ahogy kinézett.

A ma hajnali Rockets - Warriorshöz tartozik az is, hogy Houstonban olyan rosszak voltak az időjárási körülmények (árvíz és heves esőzések voltak), hogy azokat a szurkolókat, akik kicsit tovább maradtak, megkérték, hogy ne hagyják el a stadiont. Ott maradt többek között Dwight Howard is., aki egyébként lekönyökölte a meccsen Andrew Bogutot. Amennyiben Flagrant 2-vé súlyosbítják a meccsen Flagrant 1-nek ítélt szabálytalanságát, akkor automatikusan eltiltják a következő mérkőzésről, mivel ez lenne a hetedik ilyen jellegű hibája Howardnak ebben a PO-ban. Bogut azt nyilatkozta, hogy ha ez így van, akkor nem számít rá, hogy ez meg is fog történni.

A Houston Rockets hátvédjétől, Jason Terrytől már a jövőt kérdezgették. Terry Marc Steinnek (ESPN) elmondta, 100%, hogy a következő idényben is játszani fog, nem akar visszavonulni. Szabadügynök lesz, és a hírek szerint a Houston megpróbál hosszabbítani vele, miután elég jó teljesítményt nyújtott náluk - főleg azok után, hogy Patrick Beverley kiesett az egész szezonra, és idény közben is volt sérült.

A megemlített Beverley Jonathan Feigennel (Houston Chronicle) beszélgetett a nyárról. Az irányító szerint olyan adottsága van, ami nagyon keveseknek a ligában. Szerinte ő a legjobb labdás ember elleni védő, és a legjobb védő egyes poszton, ezt pedig szerinte az egész liga tudja. Olyan helyzetbe hozta magát az elmúlt években, amivel sikeres lehet, és az egész családját el tudja tartani majd élete hátralévő részében. Három éve minimum szerződéssel játszik a Rocketsnél, és meg kell értenie, ez a liga az üzletről (is) szól. Ez valószínűleg azt jelenti, hogy bár Houstonban szeretne maradni, de egyértelműen a pénz lesz a döntő esetében, hogy melyik csapatot választja majd.

A másik főcsoportdöntőben az Atlanta Hawks centere, Al Horford ellen nem alkalmaz további szankciókat a liga, tehát nem lesz eltiltva a negyedik meccsről - mint ismert, a harmadikon Flagrant 2-vel kiállították, mert Matthew Dellavedovát lekönyökölte.

Mint arról tegnap este már beszámoltunk, a Cleveland Cavaliers sztárja, LeBron James azt nyilatkozta csapattársáról, Tristan Thompsonról, hogy a csapatnál kellene maradnia karrierje végéig. James szerint Thompson 24 éves, már több mint 340 meccset játszott le zsinórban, és minden egyes idényben egyre jobb játékos lett. Ennél többet nem kérhetnek tőle, még ha ezt ők meg is teszik. Thompson annyit tett ehhez hozzá, hogy nagyra értékeli LeBron dicsérő szavait, de ő csak dolgozni akar, és mindent megtesz, amit a csapat kér tőle - legyen az a pályán, vagy azon kívül, a közösségben. Próbál profi lenni és úgy is viselkedni.

A Cavsnél közben megint nem biztos, hogy felhőtlen a hangulat, legalábbis Joe Vardon (Northeast Ohio Group) értesülései szerint, Kyrie Irving pihentetésének nem örülnek annyira a többiek. Irvinget senki nem pécézte ki konkrétan, de Iman Shumpert arról beszélt Vardonnak, hogy mennyire fontos, hogy a játékosok ilyenkor a sérüléseik, fájdalmaik ellenére is odategyék magukat a pályán, LeBron pedig elmondta, hogy sokkal több energiáját emészti fel így a játék, mert jóval többet van nála a labda. David Blatt vezetőedző szerint a játékosok nem idegesek Irvingre, csak már nagyon várják, hogy újra pályára tudjon lépni.

A Hawks vezetőedzője, Mike Budenholzer Chris Vivlamore-nak (Atlanta Journal-Constitution) elmondta, nem fognak változtatni azon, ahogy a csapatot felépítik. A tréner szerint minden együttes más filozófiában hisz, hogy hogyan lehet a legjobb esélye a végső sikerre. Ők több jó játékos köré építkeznek, míg a Cavs máshogy gondolkodik, ők pár sztár köré építik csapatukat. Budenholzer szerint nagyszerű versengés van a két együttes között, ahol nyilvánvalóan az egyiknek győzni, a másiknak veszíteni kell, de úgy érzi, a jelenlegi felállással is képesek bárki ellen nyerni, nem fognak változtatni a gárda felépítésén, mert ebben hisznek és ez így is marad a jövőben is.

Az mindkét sorozathoz kapcsolódik, hogy a döntőt nem hozza előre a liga, ez még tegnap este eldőlt - bár azóta a Golden State vereségével az is biztossá vált, hogy olyan hosszú szünet nem lesz, mint amilyen a két söpréssel lehetett volna. Egyszerűen logisztikailag nem tudták volna megoldani a dolgot, így biztos, hogy a finálé június 4-én rajtol.

Marc Stein (ESPN) úgy tudja, hogy azok, akik Tom Thibodeau-ra nagyon is felnéznek, egyre jobban tartanak attól a verziótól, hogy a Chicago Bulls tényleg megvárja, míg a jelenleg szabad három vezetőedzői posztot betöltik a csapatok, és ezt követően menesztik a trénert.

Steve Kyler (Basketball Insiders) forrásai szerint a Dallas Mavericks és Ty Lawson iránt kölcsönös az érdeklődés - a gond az, hogy az irányítónak 2016/17-ig szerződése van még a Denver Nuggetsnél. Lawson már az idény közben is kifejtette ezt, mikor instagramján leírta, szerinte sokkal jobban illene a Mavsbe, mint Rajon Rondo, és nagyon szívesen játszana Rick Carlisle irányítása alatt. A gond az, hogy a Denver ugyan a hírek szerint meghallgatta a Lawsonért érkező ajánlatokat a deadline előtt, de több elsőkörös picket akartak akkor érte, a Dallas 2016-os első köröse pedig már Bostonban van - így a 2018-as a leghamarabbi, amit adni tudnak.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus