Hírmorzsák 2015-05-27 (11:00)

Reinsdorf dönthet Thibodeau-ról, anyagilag nem veszítene sokat a Bulls. LeBron hisz a befejezetlen ügyekben. Millsap számára a Hawks olyan, mint egy család, szerepet fog ez is játszani nyári döntésében. Howard ütését nem súlyosbítják Flagrant 2-nek, nem tiltották el a következő meccstől. A Golden State az 1991-es Chicago nyomdokaiba léphet. Riley olyan sokoldalú hátvédpárost akar a Heatnél, mint a Curry-Thompson kettős. Kupchak szerint 4-8 emberen is gondolkodnak az 1/2-nél. A Dallasnak nem Lawson megszerzése az első.

KC Johnson (Chicago Tribune) jelentette, hogy a Chicago Bulls tulajdonosa, Jerry Reinsdorf jelenti a mérleg nyelvét Tom Thibodeau vezetőedző és a vezetőség között. Mindkét fél azt szeretné, ha nem dolgoznának együtt, de a csapat nem akarja, hogy a tréner máshol edzősködjön a következő idényben anélkül, hogy valami kompenzációt kapnának érte. Thibodeau szerződése egyébként olyan kitételt tartalmaz, ami szerint annyival kevesebbet kell neki kifizetni, amennyi lesz a bére új csapatánál, tehát valószínűleg az anyagi résszel nem lenne gondjuk.

Reinsdorf többször is az edző oldalán volt egyébként a menedzsmenttel kapcsolatos vitáikban, de nagyon csalódott és mérges volt, mikor Thibodeau barátja, Jeff Van Gundy nyíltan kritizálta az együttest januárban az ESPN egyik adásában azért, mert szerinte teljesen aláássák Thibodeau munkáját - állítólag ezt a tulaj és a tréner azóta már megbeszélték.

Mint ismert, ma hajnalban visszatért Kyrie Irving, kezdett is, és 16 ponttal és 5 gólpasszal járult hozzá a Cleveland Cavaliers újabb győzelméhez és nagydöntőbe jutásához. LeBron James zsinórban ötödjére jutott be a fináléba, a Cavsszel pedig 2007 után másodjára. A találkozót követően a sztár azt mondta Dave McMenaminnek (ESPN), hogy ő olyan ember, aki hisz a befejezetlen ügyekben, és abban is, hogy le kell őket zárni.

A kiesés után az Atlanta Hawks erőcsatára, Paul Millsap elmondta, hogy számára olyan a mostani Hawks, mint egy család, nagyon közel állnak egymáshoz, ez pedig szerepet fog játszani abban a döntésében, hogy hova igazol a nyáron.

A nyugati döntőhoz tartozik, hogy a liga úgy döntött, nem súlyosbítja a Dwight Howardnak megítélt Flagrant 1-et Flagrant 2-vé, amiért lekönyökölte Andrew Bogutot az előző találkozón, így nem lesz eltiltva a center a következő meccstől. A hivatalos magyarázat szerint Howard próbálta magát kiszabadítani Bogut "öleléséből", ezért nyitott tenyérrel megütötte. Ez egy fölösleges mozdulat volt, de a bírók úgy ítélték meg, hogy nem volt túl durva, a liga pedig nem látta okát annak, hogy ezen az ítéleten változtasson.

A Golden State Warriors egyébként az 1991-es Chicago Bulls nyomdokaiba léphetne a végső győzelem esetén, ugyanis Michael Jordanék első gyűrűje óta nem történt meg az, hogy egy csapat úgy nyerjen bajnoki címet, hogy egyik játékosa sem járt előtte a nagydöntőben.

A Warriorshöz közvetve tartozik, hogy a Miami Heat elnöke, Pat Riley olyan sokoldalú hátvédpárost akar összerakni, amilyen a Golden State-é. Riley Ira Windermannek (Sun Sentinel) elmondta, Steph Curryn és Klay Thompsonon kívül nincs olyan nagyon sok jó kinti dobója a csapatnak, ők ketten viszont mindent megcsinálnak, Riley szerint ők a legkomplettebb hátvédpáros a ligában. Labdavezetésből, catch-and-shoot helyzetekből is képesek betalálni, mások számára is képesek megteremteni a helyzeteket, és kintről is ők az első számú fegyverei a Warriorsnek.

A Los Angeles Lakers GM-je, Mitch Kupchak Eric Pincusnak (Los Angeles Times) elmondta, sokkal jobban fest számukra a helyzet így, hogy megtarthatták pickjüket a lottery után. Azt is elmondta, hogy nem tudja, draftolnak-e háromszor három jelenlegi pickjükkel. Az is elképzelhető, hogy egy olyan játékost fognak kiválasztani, akit Európában lehet hagyni 1-2 évre. Kupchak elmondása szerint 4-8 emberen gondolkodnak az 1/2-vel.

Tim MacMahon (ESPN Dallas) forrásai szerint a Dallas Mavericksnél nem prioritás megszerezni a hozzájuk nagyon szívesen csatlakozó Ty Lawsont, ugyanis nem igazán tetszenek a csapatnak az irányító körüli, pályán kívüli események - mint ismert, Lawson az előző idényben többször is összetűzésbe keveredett a Denver Nuggets-cel, jelenlegi csapatával.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus