Hírmorzsák 2015-05-27 (21:30)

A Dallasnál egy olyan sign-and-trade cserén gondolkodnak, amiben DeAndre Jordant kapnák Tyson Chandlerért és Feltonért. Kupchak egy veterán sztárért megfontolja az 1/2 elcserélését, de valami nagyon jó csomagnak kell lennie az ajánlatnak. A Knicks Cauley-Stein draftolásán gondolkodik. Carroll térdét nem kell műteni, az alapszakaszban 3-4 hetet hagyott volna ki vele, 4 évre 50 millió dollár környékén kaphat a nyáron. Koufos iránt a Kings, a Magic és a Celtics érdeklődik. Gilbert tagadja, hogy ki akarta volna rúgni Blattet.

A Los Angeles Lakers GM-je, Mitch Kupchak Bill Oramnek (Orange County Register) elmondta, hogy bár kicsit türelmetlenek, így meghallgatják az 1/2-ért érkező ajánlatokat, egyelőre nem mondtak nekik olyan csomagot, amiért megfontolták volna a pick feladását. A Lakers a hírek szerint veterán sztárt keres cserébe, de Kupchak elmondása szerint valami egészen kirívóan jó ajánlatnak kell érkezni a draftjogért, hogy lemondjanak róla, hiszen 4+1 évre garantáltan leköthetnek egy nagy tehetséget.

A GM szerint ha valakit felajánlanak, aki nagyon gyorsan tud dobni az együttesen, méghozzá jó sokat, akkor el fognak gondolkodni, de a második választásnak nagy értéke van csapatépítési szempontból. Legutoljára egyébként a Los Angeles Clippers cserélt el egy Top2-es draftjogot, amikor Tyson Chandler játékjogáért Elton Brandet kapták 2001-ben a Chicago Bullstól. Ahogy már délelőtt is megírtuk, Kupchak nem csak négy játékosban gondolkodik - elmondása szerint ugyan négy embert, Karl-Anthony Townst, Jahlil Okafort, Emmanuel Mudiay-t és D'Angelo Russellt tartják a Top4 fiatalnak, szerinte többen is szóba jöhetnek majd a második választásnál.

A drafton egyébként bekavarhat a New York Knicks is, Chad Ford (ESPN) ugyanis két különböző forrásra hivatkozva azt állítja, a csapat elgondolkodik Willie Cauley-Stein behúzásán is a negyedik pozícióban. A New York állítólag rájött, hogy védekezésben javulniuk kell, ezért lehet opció náluk a magasember és Justise Winslow is.

Az Atlanta Hawks szabadügynökké váló kiscsatára, DeMarre Carroll azt nyilatkozta Jeff Schultznak (Atlanta Journal-Constitution), hogy nem kell műteni a főcsoportdöntő első meccsén megsérülő bal térdét - Carrollnak egyébként az egyik lábujjával is gondok vannak. A játékos azt mondta, hogy ha az alapszakaszban lett volna, akkor 3-4 hetet biztosan pihent volna ezzel a sérüléssel, mert nem nagyon tudott súlyt helyezni a lábára. Arról nem mondott semmi konkrétumot, hogy marad-e az Atlantánál vagy sem - Kevin Arnovitz (ESPN) forrásai szerint 4 éves, 50 millió dolláros szerződést is kaphat egyébként.

Aris Barkas (EuroHoops.net) értesülései szerint az Orlando Magic, a Sacramento Kings és a Boston Celtics érdeklődnek Kosta Koufos iránt. A draft szempontjából is érdekes ez, hiszen látszik, hogy mindhárom gárda jól védekező magast keres. Ha Cauley-Steint nem viszi el a Knicks, akkor az ötödik helyen a Magic, a hatodikon pedig a Kings húznak, szinte kizárt, hogy a hetedik helyen még elérhető lesz a Kentucky-ról érkező védőfenomén.

Tim MacMahon (ESPN Dallas) úgy tudja, hogy a Dallas Mavericks vezetőségében már felemerült annak az ötlete, hogy ha DeAndre Jordan őket választja, akkor megpróbálnak összehozni egy sign-and-trade cserét Raymond Feltonnal és Tyson Chandlerrel. Ehhez mondjuk egyrészt Feltont akarnia kell a Clippersnek, másrészt a Jordanhez hasonlóan szabadügynök Chandlernek a Clipperst kell választania, csak így hozható össze a dolog.

A Cleveland Cavaliers tulajdonosa, Dan Gilbert Chris Haynesnek (Northeast Ohio Media Group) elmondta, esze ágában nem volt meneszteni David Blattet, soha nem vesztette bizalmát a trénerrel szemben. Nem érdekli Gilbertet, ki mit mond, vagy mit vártak az emberek azok után, hogy az előző két évben két edzőtől is megváltak. Blattnek nagyon hosszú a sikerlistája, így legalább egy idénnyi bizonyítást megérdemelt, de inkább többet. A tulaj szerint ha kirúgják az edzőt a gyenge kezdés után, az teljesen kihúzta volna a csapat lába alól a talajt, nagyon rossz hatással lett volna az együttesre.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus