Hírmorzsák 2015-05-28 (10:30)

Jeff Van Gundy és Skiles is interjúzott a Pelicansszel. Thibodeau egyre közelebb a menesztéshez, a hétvége előtt megtörténhet kirúgása a Bullstól. Korver bokáját megműtötték, három hónapot hagy ki. A Hawks egy, a festékben jól védekező centert akar szerezni, Horford szerint tanulni fognak ebből az évből. Dwight Howardot eltiltották volna a hatodik meccsről, ha nyer a Rockets. Klay Thompson a meccs után agyrázkódás jeleit mutatta. Dudley szerint a játékosok nem szeretnek Kobe-val egy csapatban játszani.

Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) jelentette, hogy ligaforrásai szerint a New Orleans Pelicans és Jeff Van Gundy hivatalosan is tárgyaltak egymással a csapat vezetőedzői posztjáról - korábban beszélgettek már telefonon a dologról, de személyesen most először találkozott a két fél ebben a témakörben. A Pelicans a hírek szerint több háttérinfót is próbál begyűjteni JVG sikeres Houston Rocketsnél és New York Knicksnél töltött szezonjairól.

Marc Stein (ESPN) úgy tudja, hogy bár az Orlando Magicnél ő a legesélyesebb a posztra, Scott Skiles is interjúzott a Pelicansszel - ő Van Gundy és Alvin Gentry után a harmadik, akit már nem csak a források hoztak szóba a csapattal. Az Orlando és a New Orleans is Tom Thibodeau-ra várt egyébként, de ő még mindig a Chicago Bulls alkalmazásában van.

Gyorsan fordulhat viszont a kocka esetében, és ezzel az edzőkeresést is megboríthatja több csapatnál is, Stein értesülései szerint ugyanis egyre inkább hajlik arra a Bulls vezetősége, hogy Thibodeau-t menesszék, és elfogadják, hogy máshol fog edzősködni, akár már a következő szezonban is. Napról napra nagyobb az esélye, hogy kirúgják a trénert - KC Johnson (Chicago Tribune) úgy tudja, péntekig meg is történik a menesztés, Sean Deveney (Sporting News) forrásai szerint pedig több játékost és alkalmazottat is értesítettek már arról, hogy Thibodeau nem tér vissza a csapathoz.

Joe Cowley (Chicago Sun-Times) jelentette egy érdekes mellékszálként, hogy a chicagói vezetőség egy ponton próbálta meggyőzni Thibodeau-t, hogy szerezzék meg Doug Collinst segédedzőnek, hogy kicsit felrázzák a támadójátékot - ebből aztán nem lett semmi. A Bulls egyébként 2008-ban majdnem Collinst vette fel vezetőedzőnek Vinny Del Negro helyett, a 80-as években pedig Collins volt már a csapat trénere, közvetlenül Phil Jackson előtt.

Szintén kapcsolódik a Chicagóhoz, hogy a Los Angeles Clippers és a Pelicans mellett ők is próbálják meggyőzni az egykori 1/16-ost, Royce White-ot, hogy a nyári ligában az ő együttesükben szerepeljen, többen is szeretnék tesztelni a csatárt. White az Iowa State-re járt anno 2011/12-ben - oda, ahonnan most a Bulls megpróbálja megszerezni vezetőedzőnek Fred Hoiberget.

Az Atlanta Hawks dobóhátvédjét, Kyle Korvert tegnap este megműtötték, hogy rendbehozzák a szalagokat a jobb bokájában. Most jó ideig pihennie kell a játékosnak, aztán további kezeléseket kap és ezt követően kezdheti el a rehabot. Nagyjából három hónapos kihagyással kell nála számolni, úgyhogy elvileg a következő idény kezdetére teljes értékű lesz.

A Hawks centere, Al Horford Paul Newberrynek (Associated Press) azt nyilatkozta, hogy egyértelmű számukra, csapatként van miben előrelépniük. A magasember szerint mindannyian tanulni fognak ebből a rájátszásból, és jövőre jobbak lesznek. Nagyon jó a keretük, olyan játékosokkal vannak tele, akik emberként is kiválóak, nemcsak a kosárpályán, és ezekkel a társakkal bármikor bárki ellen harcba menne Horford. Newberry a cikkben egyébként azt is írta, hogy Mike Budenholzer vezetőedző és megbízott GM szeretne egy, a gyűrűt jól védő centert, mert a festékben voltak gondjaik a PO-ban.

A Houston Rockets centere, Dwight Howard kétszer is megúszott egy eltiltást. Először a negyedik meccsen ütött vissza Andrew Bogutnak, amiért egyrészt nem állították ki, másrészt utólag sem minősítették az esetet Flagrant 2-nek annak ellenére sem, hogy a hasonló esetekért mind eltiltás járt az elmúlt időben. Az ötödik meccsen aztán megkapta a center az idei rájátszásban a hetedik technikaiját. Ha nyert volna a Rockets, a hatodik meccsen nem játszhatott volna - hacsak nem vonják utólag vissza ezt az ítéletet -, így viszont nem számít a dolog, mert az ilyen jellegű eltiltásokat nem viszik át a játékosok a következő idényre.

A ma hajnali meccsen Klay Thompsont fültövön rúgta Trevor Ariza, a Golden State Warriors dobóhátvédje pedig rosszul is lett, elkezdett vérezni a füle. A csapat bejelentése alapján Thompson a mérkőzés után nem érezte jól magát, agyrázkódás tüneteit mutatta, így a játékosnak a június 4-én kezdődő döntő előtt át kell még mennie a liga ilyenkor kötelező protokollján. Thompson édesapja azt nyilatkozta, hogy fia szerint csak egy nagy alvásra van szüksége és kész.

A Milwaukee Bucks szabadügynökké váló swingmanje, Jared Dudley nyilatkozott az ESPN egyik rádióadásában. Dudley azt mondta, a játékosok nem akarnak Kobe Bryanttel egy csapatban játszani, mert egy ideig nem passzol, aztán meg mindent lead, hogy meglegyen a tripladuplája. Szerinte ezért nem lesz jó még egy ideig a Los Angeles Lakers, mert nincs egy sztárjuk sem, és meglepődne, ha Kevin Love odaigazolna.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus