Hírmorzsák 2015-05-28 (21:30)

Howardot nem érdekli, hogyan ért véget a szezon, ő bajnoknak tekinti magát. Phil Jackson Carrollt és Millsapet is kinézte magának. Marc Gasol szerint a Spurs minta-franchise, nagyra tartja Duncant. A Bulls kirúgta Thibodeau-t, akit nem minden játékos támogatott, John Paxson elnökkel pedig január óta nem is beszélt. Jeff Van Gundy teljhatalmat akar a Pelicansnél. A Magic interjúzott Woodsonnal is, de Skilesszal már a szerződésről tárgyalhatnak ma. Hunt esélyei egyre jobbak a Nuggetsnél.

A Houston Rockets centere, Dwight Howard a ma hajnali kiesést követően azt nyilatkozta a CBS Sportsnak, hogy mindegy mi történik, ő sosem hagyja abba a harcot, küzdeni fog a továbbiakban is. Folyamatosan a lehető legtöbbet akarja kihozni magából, és azt is hozzátette, nem érdekli, hogyan ért véget a szezon, ő bajnoknak tekinti magát, és az sem érdekli, hogy mások erről mit gondolnak vagy mondanak neki.

A nap híre Tom Thibodeau menesztése volt, hosszú évődést követően végül elváltak az útjai a Chicago Bullsszal, erről pár órája már beszámoltunk részletesen is.

KC Johnson (Chicago Tribune) jelentette, hogy pár játékos nem igazán támogatta Thibodeau-t a szezonzáró, menedzsmenttel folytatott beszélgetéseikben. Állítólag több olyan kosaras is volt, akik néhány nyár óta teljesen külön programokat szerveznek, csak hogy egy kicsit megszabaduljanak a trénertől, aki állandóan az edzőteremben van. John Paxson elnökkel azóta nem beszélt Thibodeau, hogy az edző januárban egy nem tervezett edzést akart tartani, ezt viszont Paxson lefújta és helyette a játékosoknak szervezett egy beszélgetést, amelyet többen is dicsértek a későbbiekben.

A hírek szerint Thibodeau annyira elszeparálódott a klubnál, hogy az irodájában, zárt ajtók mögött töltötte napjai nagy részét. Johnson forrásai szerint a tréner nem nagyon tudta túltenni magát azon, Ömer Asikot és Kyle Korvert a semmiért engedte el az együttes szabadügynökként, hogy több hónapig tartott a hosszabbítását összehozni, illetve hogy a vezetőség bele akart szólni abba, mennyit játsszon Derrick Rose, Joakim Noah és Kirk Hinrich.

Thibodeau menesztése leginkább a New Orleans Pelicansnél és az Orlando Magicnél jelenthet fordulatot, 1-2 héttel ezelőtt még mindkét csapat őt akarta leginkább a hírek szerint. Mindkét gárdánál volt történés. Egyrészt a Pelicansnél Jeff Van Gundy szerződtetése nem lesz egyszerű menet, mert Steve Kyler (Basketball Insiders) információi szerint olyan uralmat akar magának, mint testvére, Stan Van Gundy a Detroit Pistonsnál - ő vezetőedző mellett elnök is. A New Orleansnál Dell Demps a GM és láthatóan elég komoly hatalma van - többen neki tulajdonítják Monty Williams menesztését -, úgyhogy nincs sok esély rá, hogy JVG ilyen hatalmat kap.

Az Orlandónál pedig a Los Angeles Clippers segédedzője, Mike Woodson került be a képbe, Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) ugyanis úgy tudja, Rob Hennigan GM találkozott a trénerrel múlt hétvégén, interjúztak. Wojnarowski szerint ettől függetlenül Scott Skiles a legnagyobb esélyes a Magic kispadjára - elvileg ma is találkoznak a felek -, a floridaiak meg vannak arról győződve, hogy ő a megfelelő ember a csapatuk élére, és hamarosan a szerződés részleteiről is tárgyalhatnak már.

Akikről már egy ideje lehet tudni, hogy nem mozdulnak Thibodeau-ra, az a Denver Nuggets - a coloradói alakulatnál Jared Zwerling (Bleacher Report) értesülései szerint az eddig ideiglenes vezetőedzői státuszban dolgozó Melvin Hunt a legesélyesebb. Marc Stein (ESPN) a múlt héten írta, hogy nőttek Hunt esélyei, az általa említett Mike D'Antoni pedig egyelőre még nem is interjúzott a csapattal. Több név is van még a kalapban velük kapcsolatban - Alvin Gentryt is említették többek között -, de úgy tűnik, Hunt maradhat.

A nyári dolgokhoz kapcsolódik, hogy Marc Berman (New York Post) értesülései szerint Phil Jacksonnak nagyon is megtetszett Paul Millsap és DeMarre Carroll a pálya mindkét oldalán hasznos játéka - mindkét kosaras korlátozások nélkül igazolhat bárhová a nyáron. A USA Today információi szerint az Atlanta Hawks eléggé magabiztos abban, hogy sikerül megtartani őket, de egyikőjük sem mondott semmi konkrétumot eddig azzal kapcsolatban, mit akarnak csinálni júliusban, hova fognak igazolni.

Szintén rébuszokban beszél erről a témáról a Memphis Grizzlies centere, Marc Gasol, aki egy spanyol napilapnak adott interjút. Ebben újra elmondta, hogy nem gondolt még a szabadügynökpiacra, pár héten belül elkezdi majd felvázolni a pro és kontra érveket. A testvére nem próbálta meg eddig befolyásolni, de Memphishez és a csapathoz nagyon sok minden, a múltja köti. Elmondta emellett azt is, hogy a San Antonio Spurs igazi minta-franchise szerinte, és nagyon nagyra tartja legendájukat, Tim Duncant.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus