Hírmorzsák 2015-05-29 (10:30)

Wade elhagyja a Heatet? Nagyon nem egyeznek a játékos és a csapat elképzelései új szerződéséről. Thibodeau elköszönt a Bullstól és Chicagótól. A Pelicans Del Negróval is interjúzott. Doc Rivers szerint nem gond, hogy néha nem értett egyet Paul és Jordan, szerinte Griffinnel együtt mindhárman tudják, hogy szükségük van a másikra. Perkins szerint bajnok kaliberű a Cavs. Josh Smith dicsérte a Rocketset és Houstont.

Barry Jackson (Miami Herald) értesülései szerint Dwyane Wade nyitott arra, hogy elhagyja a Miami Heatet. A két fél tárgyalásokat folytat arról, hogy mennyi lehet a franchise ikonjának új fizetése. Wade kiléphet szerződéséből idén nyáron, és képviselői inkább azt szeretnék, hogy most kössön egy hároméves kontraktust, míg a csapatnak az lenne a terve, hogy jövő nyáron adnak Wade-nek egy kétéves szerződést. Ezt még valószínűleg át tudnák hidalni, de komoly különbség van az elképzelések között az anyagiakban is, Wade sokkal többet szeretne, mint amennyit a Heat akar neki adni.

A játékos ügynöke, Henry Thomas azt mondta, hogy beszélni fog az együttessel, megpróbálnak kitalálni valami megoldást, mert Wade egész karrierjét a Miaminél töltötte, ötször voltak döntőben, háromszor nyertek, és továbbra is a Heatnél akar játszani, de majd kiderül, sikerül-e megegyezniük. A Wade közeli emberek Jacksonnak azt mondták, hogy Wade képviselői szerint a csapat úgy gondolja, csak blöffölnek azzal, hogy elhagyná a Heatet a játékos. A dobóhátvéd egyik képviselője viszont azt mondta, hogy Goran Dragicot is fel tudják használni csaliként, hiszen ha Wade távozik, nagyban nő az esélye annak, hogy a szlovén is.

A tegnap a Chicago Bullstól menesztett Tom Thibodeau is kiadta közleményét a hajnal folyamán. Megköszönt mindent Chicago városának és a szurkolóknak, akik nagyon fognak neki hiányozni. Szintén köszönetet mondott a szakmai stábjának, a játékosoknak és a családjaiknak, valamint Jerry Reinsdorf tulajdonosnak a lehetőségért. Büszke arra, amit elértek a csapattal, hogy a nehézségeken is mindig túljutottak, és mindig megpróbáltak mindent, hogy a szurkolóknak megadják azt az örömöt, amit érdemelnek. Azzal zárt, hogy nagyon várja már a munkát a Team USA-nél és következő NBA csapatánál.

A New Orleans Pelicans újabb trénerrel interjúzott, Vinny Del Negróval ültek le beszélgetni a vezetőedzői posztjukról. Del Negro az utóbbi 5 idényéből 4-szer a rájátszásba jutott, nagyban ennek köszönhető, hogy számításba vették.

A Los Angeles Clippers elnöke és vezetőedzője, Doc Rivers egy rádióműsorban próbálta elvenni az élét a Chris Paul és DeAndre Jordan közötti vitának. Rivers egyértelműen kijelentette, hogy jól kijön egymással a két játékos. Természetesen voltak problémák közöttük, de vele is voltak összetűzéseik, nemcsak egymással, ez szerinte nem gond. Szerinte Blake Griffinnel kiegészülve mindhárman tudják, hogy szükségük van a másikra. Mindhármuknak kell a másik ahhoz, hogy győzni tudjanak, de ezt szerinte tudják is és együtt akarnak nyerni. Rivers számára ez a legfontosabb dolog.

A Clippershez tartozik közvetve, hogy köztük és a Cleveland Cavaliers között választhatott Kendrick Perkins, miután a Utah Jazztől kivásárolták, és a center nagyon örül, hogy végül az ohiói együttes mellett döntött. Perkins Chris Haynesnek (Northeast Ohio Media Group) elmondta, hogy már az nagy dolog, hogy esélyük van bajnoki címet nyerni. Szerinte azzal, hogy a döntőbe jutottak, már megmutatták, hogy bajnok kaliberű csapatuk van, és ezt bizonyítják minden egyes meccsen.

A Houston Rockets szabadügynöke, Josh Smith Jenny Dial Creech-nek (Houston Chronicle) elmondta, tetszik neki a csapat jövője, ha együtt tudják tartani a mostani keretet. Azt is hozzátette, hogy nem tudja, mi történik majd a szabadügynökpiacon, de Houston városa nagyon jó volt hozzá, nagyon jól illett a csapatba a játékba és hagyták is kibontakozni. Smith szerint nagyszerű érzés lenne, ha valami igazán nagy dolgot érhetnének el a csapat és a város számára.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus