Hírmorzsák 2015-06-01 (10:30)

Thompson tünetmentes, minden bizonnyal játszik a döntő első meccsén. Love-ot nem zavarták a körülötte lévő pletykák, Olynykkel rendben van már a kapcsolatuk. Pau Gasol megköszönte a bizalmat és a támogatást Thibodeau-nak, pozitívan tekint a jövőbe. A Heat meg akarja tartani Denget, Spoelstra nagyon dicsérte az angolt. McCollum erősödni akar, a pick-and-rollban és a középtávoli tempókban akar javulni a nyáron. A Utah nem fog költeni, ha nem tud ténylegesen erősíteni. SVG szerint Jennings és Reggie Jackson együtt is hasznosak lehetnek a pályán. A Knicks kinézte magának Trey Lilest? A Grizzlies jó kinti dobó csatárt akar húzni a drafton. Iverson nem kezdi újra karrierjét, a kínai promóterek elleni peren gondolkodik.

Marc J. Spears (Yahoo Sports) jelentette ma hajnalban, hogy a Golden State Warriors dobóhátvédje, Klay Thompson nem produkált agyrázkódásos tüneteket tegnap, nem fájt a feje, jól érezte magát, úgyhogy minden bizonnyal játszik majd a Cleveland Cavaliers elleni nagydöntő első meccsén.

Arról már tegnap este beszámoltunk, hogy Kevin Love azt nyilatkozta, szeretné Clevelandben megkezdeni a következő idényt. Tegnap a Cavs erőcsatára azt is hozzátette, hogy hallotta azokat a pletykákat, hogy hova fog igazolni, de nem nagyon befolyásolta ez a mindennapjait, szerinte minden egyes szabadügynök belefut az ilyen dolgokba, ez ezzel jár. Próbál nem odafigyelni, és ezt már év közben is elmondta, elég jól megtanulta, hogyan ne használja twitterfiókját vagy bármilyen más közösségi médiát. Néha instagramra felment, de ennyi, ezzel meg is előzte, hogy túlságosan befolyással legyenek rá a pletykák. Love azt is nyomatékosította, hogy Kelly Olynykkel már rendben van a kapcsolatuk.

A Chicago Bullstól az elmúlt héten menesztették Tom Thibodeau-t, Pau Gasol pedig saját blogján búcsúzott a trénertől, nagyon megköszönte neki a bizalmat és a támogatást. A spanyol magasember szerint biztosan nehéz volt a csapat számára meghozni ezt a döntést, de abban is biztos, hogy egy jó terve van már a vezetőségnek arra, hogyan tovább, miként akarják sikerre vinni a franchise-t. Gasol szerint mindannyiuknak nagyon magasan vannak az elvárásaik, és nagyon szeretnének bajnoki gyűrűt nyerni a Bullsnak.

Jason Lieser (Palm Beach Post) információi szerint a Miami Heat nagyon reménykedik abban, hogy Luol Denget még legalább egy idény erejéig a csapatnál tudhatják. A gárda vezetőedzője, Erik Spoelstra azt mondta, Deng nagyon különleges játékos, nem is nagyon lehet bekategorizálni. Labda nélkül nagyon jól mozog, aktív, nagyon sok energiával játszik. Minél több játékszervező van mellette, annál jobbnak tűnik ő is, és annál jobbnak tűnnek mellette a többiek is. Ha sikerül összerakniuk a jelenlegi állományt, illetve amit a nyárra elterveztek, szerinte magabiztosabb, agresszívebb Denget láthatunk majd.

A Portland TrailBlazers hátvédje, CJ McCollum nagyon jó PO-ot ment, így a következő szezonban több játéklehetőségre számíthat. A játékos Jabari Youngnak (CSNNW) lenyilatkozta, hogy mint mindig, most is próbál játéka minden elemén javítani, de leginkább erősödni akar, fejleszteni akarja a pick-and-roll játékát, illetve szeretne középtávoli tempókban is előrelépni. McCollum szerint meg kell felelnie a nagyobb kihívásoknak, új idény következik, ő pedig már két éve van a ligában. Jobban kell értenie a teljes játékot és nagyobb befolyással kell lennie a meccsek kimenetelére.

A Utah Jazznél a fontolva haladás taktikáját fogják alkalmazni, ezt Dennis Lindsey GM mondta el Mike Sorensennek (Deseret News) - a Jazz mindössze 56 millió dolláron áll jelenleg a következő szezont tekintve úgy, hogy csak Jeremy Evans és Joe Ingles új szerződése nincs meg az idei keretből. Lindsey szerint egyáltalán nem érzik annak szükségét, hogy költsenek, teljesen rendben van nekik, ha jócskán a sapka alatt indulnak neki a szezonnak - mivel az idény második felében nagyon jól teljesítettek még nyugati mércével is, ez nem meglepő.

A Detroit Pistons elnöke és vezetőedzője, Stan Van Gundy David Mayónak (MLive) elmondta, el tudja képzelni, hogy Reggie Jackson és Brandon Jennings együtt is hasznosak legyenek a pályán. SVG szerint láthattunk már hasonlót az Oklahoma City Thundernél, mikor Jackson és Russell Westbrook együtt játszottak, úgyhogy el tudja képzelni, hogy ez náluk is működjön, de egy kicsit korai még erről elmélkedni, egyelőre vissza kell térnie Jenningsnek súlyos sérüléséből, utána lehet ez téma.

A drafthoz kapcsolódik, hogy Frank Isola (New York Daily News) forrásai szerint a New York Knicks már jó ideje kinézte magának Trey Lilest, a Kentucky egyetemről érkező játékost. Phil Jackson a hírek szerint úgy gondolja, Liles nagyon jól illik a Triangle-be, de a kosaras kiválasztása 1/4-nél szinte biztosan nem fog megtörténni, sokkal hátrébb rangsorolják jelenleg, úgyhogy ha mindenképpen őt akarja a Knicks, akkor valószínűleg lejjebb fognak cserélni.

A Memphis Grizzlies vezetőedzője, Dave Joerger Ronald Tillerynek (The Commercial Appeal) elárulta, egy 6'7 és 6'9 közötti magasságú, jó tripladobót szeretne kiválasztani a drafton - a Grizzlies a 25. helyen húz majd. A GM, Chris Wallace annyit tett ehhez hozzá, hogy minden csapat arról álmodik, hogy a tehetség és egy adott együttes hiányosságai találkoznak a draft adott szakaszában. Vagy olyan embert akarnak húzni, aki jó ideig a gárda segítségére tud lenni, vagy olyat, aki felkeltheti más csapatok érdeklődését, és segíthet egy csere megvalósulásában, ez a két reális forgatókönyv a 20-on felüli első körös pickek esetében.

A végére pedig Allen Iverson, aki visszautasította a kínaiak 1 millió dolláros ajánlatát, hogy játékosként húzzon le egy évet náluk, és a harbini promóterek ellen peren gondolkodik. Mint arról mi is írtunk, Iverson egy promóciós turnén vesz részt az ázsiai országban, egy Team Iverson névre keresztelt csapat edzője, de Harbin városában gyakorlatilag túszként tartották fogva a szervezők, hogy rábírják, inkább kosarazzon náluk a most következő idényben, ez pedig nagyon nem tetszett neki, családjának és képviselőinek sem.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus