Hírmorzsák 2015-06-01 (21:30)

A Heat meg akarja szerezni jövő nyáron Durantet, de ahhoz Wade-nek a jelenlegi szerződésében kell maradnia. 2010-ben LeBron vetette fel először, hogy összeálljon a Big3 Miamiben. 2007-ben Marion még maximum szerződést akart magának, ezért nem lett Garnett a Suns játékosa. Gentry szerint nem volt eléggé kihasználva Anthony Davis támadópotenciálja, ezt vetette fel a Pelicanses interjúján. Hoiberg ma már Chicagóban tárgyal a Bullsszal, elvileg még ma bejelentik, mint a csapat új vezetőedzőjét.

A Miami Heatnek újfent nagy tervei vannak - igaz, nem erre, hanem a következő nyárra -, Dan Le Batard (Miami Herald) forrásai szerint ugyanis a floridai együttes megpróbálja megszerezni Kevin Durantet 2016-ban. A Heatnek természetesen sapka alatti hely kell ennek megvalósításához, amihez Dwyane Wade-nek most jelenlegi szerződésében kellene maradnia, így a következő off-szezonban lenne szabadügynök. Hassan Whiteside is szabadon igazolható lesz jövőre, de ő nagyon keveset fog foglalni a sapka alól, amíg alá nem írja új kontraktusát. Whiteside-ra, Wade-re, Goran Dragicra, Chris Bosh-ra és Durantre is lesz elég helye a Miaminek, amennyiben Wade most nyugton tud maradni.

Le Batard nem ezzel az egy történettel állt elő. Értesülései szerint LeBron James volt az első 2010-ben, aki előállt a LeBron, Wade, Bosh nagy hármas összeállásának tervével, állítólag a három játékos Clevelandben egy titkos találkozón beszélt erről. Addig a pontig Wade váltig állította a Heat menedzsmentjének, elképzelhetetlen, hogy James csatlakozzon hozzájuk. Wade azzal az ötlettel ment Jameshez, hogy írjon alá kevesebbért, így Udonis Haslem maradhat az együttesnél, de LeBron ebbe nem ment bele, így írtak alá Bosh-sal együtt mindhárman kevesebbért, mint a maximum.

És még mindig Le Batard: információi szerint 2007-ben Shawn Marion olyan utalásokat tett, hogy maximum szerződést akar következő aláírásakor, ezért nem lett végül semmi egy háromcsapatos cseréből, amelyben Kevin Garnett a Phoenix Suns játékosa lett volna. Marion végül a Miami Heatnél kötött ki Shaquille O'Nealért cserébe, akiktől kapott ugyan egy négyéves ajánlatot 2008-ban, hogy maradjon a csapatnál, de nem maximumot. Ezt követően a Toronto Raptorshoz cserélték, 2009-es új szerződése 5 évre pedig mindössze 39 millió dollárról szólt.

Monte Poole (Comcast) jelentette, hogy Alvin Gentry viszonylag egyszerűen meggyőzte a New Orleans Pelicans vezetőségét, hogy ő kell a vezetőedzői posztra, azt bizonygatta ugyanis első interjúján, mennyire nincs kihasználva támadásban Anthony Davis. A tréner már az első beszélgetésre felkészülten, táblázatokkal, grafikonokkal érkezett, amelyeken ezt a teóriáját bizonyította. Davis egyébként meccsenként 36.1 perc alatt 24.4 pontot átlagolt 59.1%-os TS mutatóval.

A Chicago Bullsnál is új vezetőedző lesz hamarosan - Gary Parrish (CBS Sports) forrásai szerint ma már Chicagóban van Fred Hoiberg, akivel a Bulls szerződése utolsó simításait végzi majd el. Parrish úgy tudja, hogy a Chicago még ma szeretné bejelenteni Hoiberget, mint a gárda új trénerét, a hivatalos sajtótájékoztató pedig holnap lesz az előzetes tervek szerint.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus