Hírmorzsák 2015-06-02 (21:45)

A Minnesota a megfelelő ajánlat esetén elcserélné Rubiót. Saunders még mindig többre tartja Okafort, mint Townst. Az ESPN, a DraftExpress és az NBADraft.net mock draftjai. Speights valószínűleg játszhat a döntő első meccsén. Gallinari azt szeretné, ha Hunt maradna a Nuggets vezetőedzője. Erman a Pelicans új segédedzője, Robert Packet is meg akarják szerezni. Még nem biztos, hogy Kirilenko visszavonul.

Chad Ford (ESPN) értesülései szerint a Minnesota Timberwolves a megfelelő ajánlat esetén megválna Ricky Rubiótól. Volt arról szó pár hete, hogy a játékos cserét kért a csapattól, de ezt a spanyol irányító tagadta nem sokkal ezután. Rubio egyrészt a dobásával továbbra is nagyon szenved, semmit nem javult NBA-be kerülése óta, másrészt Ford úgy tudja, a csapat nagyra tartja D'Angelo Russellt is az idei top fiatalok közül.

Ford összes forrása szerint a Minnesota GM-je, Flip Saunders egyelőre továbbra is Jahlil Okafort tartja többre, nem Karl-Anthony Townst az első kettőbe várt két magasember közül - előbbi sokkal képzettebb a palánk alatt, utóbbi viszont atletikusabb, jobb védő és sokkal jobban dob kintről, a legtöbb csapatnál nem véletlenül Towns van előrébb a rangsorban. Az ESPN, a DraftExpress és az NBADraft.net első körös mockjait ezen a linken eléritek, a Top3 után nincs sok egyezés.

A Golden State Warriors magasembere, Marreese Speights valószínűleg játszhat a döntő első meccsén. Speights jó ideje nem játszik, még a Memphis Grizzlies elleni második kör harmadik meccsén húzta meg vádliját, azóta nem léphetett pályára. Steve Kerr annyit mondott, hogy játékosa jól nézett ki a tegnapi edzésen, de biztosat továbbra sem tudnak még, meg kell nézniük, hogyan reagál Speights vádlija terhelésre.

A Denver Nuggets olasz kiscsatára, Danilo Gallinari azt nyilatkozta a La Gazzetta dello Sportnak, hogy azt szeretné, ha a következő idényben Melvin Hunt lenne a gárda vezetőedzője. Gallo szerint a tréner nagyon érti ezt a játékot és ismeri az európai kosárlabdát is, ami nagy előny lehet az NBA-ben. Nagyon pozitív ember Hunt és nagyon jól motiválja a játékosait, úgyhogy az olasz szerint megvan benne minden, hogy sikeres edző legyen. Azt is hozzátette Gallinari, PO-ba akarnak jutni 2016-ban.

Arról már délelőtt beszámoltunk, hogy a New Orleans Pelicans meg akarja szerezni Darren Ermant Alvin Gentry első számú segédedzőjének, Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) pedig délután jelentette, hogy Erman közölte a Boston Celticcszel, a Pelicanshez távozik - őt egyébként a Toronto Raptors is megpróbálta szerződtetni nemrég. A New Orleans még Robert Packet szeretné a szakmai stábba - ő az Oklahoma City Thundernél dolgozik 2013 óta.

Reggel még arról számoltunk be, hogy Andrej Kirilenko visszavonult, ám az orosz csillag Mike Mazzeónak (ESPN New York) elmondta, lehet, hogy így lesz, de még semmi sem biztos, a nyáron eldönti, hogyan tovább.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus