Hírmorzsák 2015-06-03 (21:00)

Wade évi 20 milliót szeretne egy hároméves kontraktusban? Jelen állás szerint Durant csak a Wizards miatt hagyná el a Thundert. Woodson interjúzhat a Nuggetsnél, Earl Watson már a Suns szakmai stábjához csatlakozik. Divac szerint a Kings a szabadügynökpiacról kaphat leginkább segítséget, nem a jelenlegi keretből, nem a draftról és nem a cserékből.

A reggeli morzsa is Dwyane Wade-del kezdődött és az esti is: Barry Jacksonnak (Miami Herald) egy, a játékoshoz állítólag közelálló forrás azt mondta, hogy Wade átlagosan évi 20 milliós fizetést szeretne magának egy hároméves kontraktusban. Ez soknak tűnik, főleg a vele sokszor összehasonlított Dirk Nowitzki és Tim Duncan jelenlegi béréhez képest, de Jackson szerint egyrészt a két texasi karrierjük korábbi részeiben nem mondtak le olyan összegekről, mint Wade, másrészt 13-15. szezonjukban nagyjából ennyit kerestek évente - Nowitzki valamivel kevesebbet, Duncan pedig többet. A hírek szerint a csapat évi 10 millió alatti ajánlatot adott Wade-nek - az mindenesetre igaz lehet, hogy nem kicsi a különbség a két fél elképzelései között.

A Miamivel és Wade új szerződésével is szorosan összekapcsolódott az elmúlt napokban Kevin Durant neve, ám Ira Winderman (Sun-Sentinel) Durant egyik dél-floridai képviselőjétől úgy tudja, hogy ha a kiscsatár el is hagyja az Oklahoma City Thundert, akkor azt a Washington Wizards miatt fogja megtenni - Durant a fővárosban született. Ezt egyébként már hetek óta tudni, de az új Heates pletykák után újra megerősítette a forrás, vagy a Wizards vagy a Thunder, más opció jelenleg nincs Durant esetében - az is igaz viszont, hogy van még egy év addig, hogy döntenie kelljen.

Egyetlen kiadó vezetőedzői poszt van már csak jelenleg a ligában, a Denver Nuggetsé, akik viszont többször is lenyilatkozták, nem sietnek megtalálni az új mestert. Az elmúlt napokban több forrás is megerősítette, hogy Melvin Hunt a legesélyesebb a posztra - ő lett kinevezve Brian Shaw menesztése után ideiglenes vezetőedzőnek -, de Gary Washburn (Boston Globe) például úgy tudja, hogy a coloradóiak interjúzni hívhatják majd Mike Woodsont is, a Los Angeles Clippersnél jelenleg segédedzőként dolgozó szakembert.

A Phoenix Sunsnál is alakul a szakmai stáb, ugyanis Chris Haynes (Northeast Ohio Media Group) forrásai szerint a nemrég még a ligában játszó Earl Watson Jeff Hornacek segédedzője lesz.

A Sacramento Kings elnöke, Vlade Divac azt nyilatkozta Bill Herendának (CSN California), hogy szerinte a csapatnak a szabadügynökpiac fog a legtöbbet segíteni, nem a cserék, nem a draft és nem a jelenlegi játékosok fejlődése. Tegnap írtunk a Kings kilátásairól, és ha a jelenlegi 12 millió dolláros sapka alatti helyből akar Divac erősíteni, az meglehetősen érdekes és szép kihívás lesz. Ha komolyan lehet venni az elnök szavait és nemcsak blöfföl, akkor sapka alatti helyet felszabadító cserére is van így esély akár az 1/6-os draftjog meglévő, de nem kívánt szerződésekhez csatolásával.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus