Hírmorzsák 2015-06-04 (10:30)

A Nuggets interjúzott D'Antonival, de Michael Malone-nal is beszélgettek már. A Nets nem vásárolja ki Deron Williamst, hiába akarnak luxusadó határ alá kerülni. A Rockets át akarja vinni Európából Sergio Llull-t. Parsons már mankó nélkül jár. Matthews 12 héttel Achilles-műtétjét követően már edzett tegnap. A Thunder Borregót akarja segédedzőnek. Hornacek nem megy a Sunstól, hiába hívta az Iowa State.

A Denver Nuggetsnél továbbfolytatódik az edzőkeresés, GM-jük, Tim Connelly kedden Mike D'Antonival találkozott Kaliforniában. D'Antoni és az eddig legesélyesebbnek tartott Melvin Hunt mellett már a Sacramento Kingstől tavaly év közben menesztett Michael Malone-nal is beszélt a csapat, face-to-face találkozóra is hamarosan sor kerül majd a hírek szerint. D'Antoni egyébként 98/99-ben volt már ideiglenes edző a coloradóiaknál, a run&gun stílusa pedig látszólag illene a mostani kerethez.

Az Oklahoma City Thundernél alakul a szakmai stáb: Marc Stein (ESPN) forrásai szerint Monty Williams után egy újabb vezetőedzőt, James Borregót szeretnék megszerezni segédedzőnek. Scott Skiles orlandói kinevezése után azt nyilatkozta, hogy szívesen marasztalná Borregót, de a Thunder hívása csábító lehet így is.

Bár Fred Hoiberg távozása után felmerült a neve, a Phoenix Suns vezetőedzője, Jeff Hornacek visszautasított egy találkozót az Iowa State egyetem vezetőivel - Hoiberg és ő is erre az egyetemre jártak egyébként anno. Hornacek kedden a média képviselőinek elmondta, ő és a GM, Ryan McDonough is konkrét célokkal érkeztek a Sunshoz. Úgy érzik, hogy sikerült egy fiatal társaságot összerakniuk, akikre lehet építeni, most pedig megpróbálnak tapasztaltabb játékosokat szerezni a segítségükre, ez a jelenlegi feladatuk.

A Brooklyn Nets GM-je, Billy King tegnap lenyilatkozta egyértelműen, nem fogják sem szabadlistára tenni, sem stretch provision segítségével kivásárolni Deron Williamst. Korábban volt erről pletyka, hogy így egy kis mozgástérhez jussanak, de úgy tűnik, úgy döntöttek, nem éri meg a dolog. King azt mondta, hogy a luxusadó határ alá akarnak kerülni, akár reálisnak tűnik ez, akár nem, viszont nem fogják tönkretenni a csapatukat, a keretet azért, hogy ezt a célt elérjék. Ha változtatni fognak, akkor úgy teszik, hogy azzal jobb esélyeik legyenek a nyerésre.

A Houston Rockets vezetőedzője, Kevin McHale egy houstoni rádióműsorban azt nyilatkozta, hogy nagyon szeretnék leigazolni a Real Madrid irányítóját, Sergio Llull-t, akinek a játékjogával ők rendelkeznek - Llull-t 2009-ben a 34. helyen húzta a Denver Nuggets, majd a Rockets 2.25 millió dollárért vásárolta meg ezt a jogot. Daryl Morey GM tagadta, hogy 3 évre 17 millió dollár környékén ajánlanának a spanyolnak - ennyit kapott nagyjából a Chicago Bullstól Nikola Mirotic. Pénzügyileg nehéz is lenne összehozni, ha a Houston meg akarja tartani Patrick Beverley-t és Josh Smith-t is - ha egyikőjük távozik, már más a helyzet.

A Dallas Mavericks kiscsatára, Chandler Parsons már mankó nélkül jár, miután New Yorkban látták a napokban. Parsonst még május 1-jén műtötték, állítólag artroszkópos térdműtétje volt, de azt nyilatkozta a játékos akkor, hogy valószínűleg a csapat nem nagyon szeretné, ha arról beszélne, milyen műtéten is kellett átesnie pontosan.

A Portland TrailBlazersnél is van felépülő, Wesley Matthews ugyanis már 12 héttel az Achilles-műtétjét követően edzett - a tegnapi napon került fel egy videó az instagramjára, amint a UCLA edzőtermében tréningezik. Az eredeti tervek szerint 5 hónapot vesz igénybe a dobóhátvéd teljes felépülése, és egyelőre természetesen még messze nincs 100%-os állapotban.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus