Hírmorzsák 2015-06-05 (10:30)

Irving bal térde megsérült, ő is aggódik, mankóval hagyta el a csarnokot. Love ilyen hangulatú és súlyú meccseken akar jelen lenni, de jobban szeretett volna játszani, maradni akar Clevelandben. Silver már idén nyáron le akar ülni a Játékosok Szakszervezetével tárgyalni a kollektív szerződés esetleges változtatásairól, a draft lottery rendszerének megváltoztatását most egy évig, 2016 nyaráig jegelné. Rubio nem kért cserét, de tudja, 4-5 emberen kívül nincs cserélhetetlen játékos a ligában. A Minnesota komolyan fontolgatja Mudiay kiválasztását 1/1-en. A Denver Michael Malone-nal interjúzott, beszélni fognak a Wizards egyik segédedzőjével is, Jameer Nelson pedig ki fog lépni szerződéséből. Aldridge eladná portlandi házát.

Ma hajnalban kiderült, hogy a Cleveland Cavaliers irányítója, Kyrie Irving bal térde nem jött rendbe a több mint egyhetes pihenő alatt sem, a hosszabbításban ugyanis egy betörésnél megbicsaklott a testrész. Irving sántítani kezdett és bement az öltözőbe, már nem tért vissza a meccsre. A találkozót követően azt nyilatkozta a játékmester, hogy érezte, valami gond van, valami máshogy van a térdében, mint kellene lenni, így nem tudott játszani. Azt a mai MRI után lehet majd tudni, mi baja van pontosan, de ő is elmondta, hangjából könnyen kivehető, nagyon aggódik ő is, és mankóval hagyta el a csarnokot.

A hosszabbításban, 108-100-ra elvesztett összecsapás után a Cavs sérült erőcsatára, Kevin Love is nyilatkozott. Ő az ESPN-nek elmondta, élvezte a meccset, ilyen hangulatú és súlyú találkozókon akar ő is jelen lenni. Sokkal szívesebben játszott volna, mert nagyon sok olyan dolgot látott, amiben tudott volna segíteni csapatának. Soha nem akart még ennyire egyetlen meccsen sem játszani, mint ezen - nem meglepő, hiszen első PO-ja Love-nak az idei.

Arra is rákérdeztek, hogy marad-e Clevelandben jövőre is, amire azt mondta, hogy igen, mert nyerni akar. Mikor szóba került, hogy akkor miért pletykálják az ellenkezőjét, akkor azt válaszolta, hogy szerinte manapság így működik a világ, az emberek néha olyan sokszor ismételgetnek maguknak egy hazugságot, hogy elkezdenek hinni benne. Onnantól kezdve megváltozik az egész tálalása, de ő soha nem mondta, hogy el akarja hagyni a Cavalierst. Továbbra is ott van a többieknek, segít, amiben tud, aztán majd az idény után beszélnek a vezetőséggel.

Ha már elkezdődött a döntő, akkor természetesen Adam Silver commish is sajtótájékoztatót adott. Silver elmondása szerint szeretne idén nyáron összeülni a Játékosok Szakszervezetének vezetőjével, Michele Roberts-cel, hogy a kollektív szerződésről beszélgessenek. Szerinte nagyon jól megy a liga, a játékosoknak is jó, a népszerűség is soha nem látott magasságokban van, de jobb minél előbb elkezdeni beszélni azokról a változtatásokról, amiket a két fél szeretne látni. Silver nagyon örül annak, hogy Chris Paul és LeBron James is érdekelt a Szakszervezetben, egyrészt mert sztárjátékosként nagyobb szavuk van, ahogy az öltözőben is, másrészt mert üzletemberek is, képesek hosszabb távon gondolkodni, ez pedig hasznos lesz a tárgyalásokkor.

Silver a draft lotteryről is beszélt, és bár elmondása szerint mindenki tudja, hogy meg szereztné változtatni a rendszert, úgy érzi, most jobb, ha legalább egy évig pihentetetnek minden ötletet, megvárják, amíg 2016-ban megugrik a sapka az új TV-szerződés bevezetésével. Silver elmondta, többek között azért nem akarja most forszírozni a dolgot, mert minden összefügg, a draft, a cserék és a szabadügynökpiac is - a három módja annak, hogy a csapatok változtatni tudjanak -, márpedig ebből kettőt úgy fog megborítani az, hogy 67 millió dollárról 90 millió közelébe kerül a sapka, hogy annak hatásairól még fogalmuk sincs. Látni akarja előbb, mi történik a sokkal magasabb capnél.

A Minnesota Timberwolves irányítójáról, Ricky Rubióról a múlt héten Chad Ford (ESPN) chatjében merült fel, hogy el akarja hagyni a csapatot. A spanyol irányító azt nyilatkozta a Canisius Hoopsnak, hogy nem tudott semmit a dologról, felhívta az ügynökeit, de ők sem, tagadtak mindent, hogy ők cserét kértek volna a Timberwolvestól. Rubio szerint ha egy pletyka felmerül, akkor amögött általában van valami. Tudja, hogy sem ő, sem az ügynökei nem csináltak semmit, és azt is kétli, hogy a franchise szivárogtatott ki ilyen információkat, mert mindig nagyon nagy bizalommal voltak az irányába.

Flip Saunders elnök és vezetőedző szerinte olyan ember, aki megmondta volna, ha cserélni akarnák. Szerinte nagyon jó kapcsolatban vannak, ilyesmiről pedig sosem beszéltek. Annyit mondhat tehát, hogy nincs semmi valóságalapja a múlt héten megjelenteknek, de ebben a ligában LeBron Jamesen és még 3-4 másik játékoson kívül nincs cserélhetetlen ember. Sosem lehet tudni. Ott van például Kevin Love, aki távozni akart a Minnesotától, a Cleveland pedig odaadta érte az első helyen húzott Andrew Wigginst még úgy is, hogy nagyon sokra tartották, úgyhogy soha nem lehet biztosra kijelenteni semmit.

Ha már szóba került a Timberwolves, akkor itt említsük meg, hogy a RealGM értesülései szerint hozzájuk és a Los Angeles Lakershez biztosan megy Emmanuel Mudiay draft előtti privát edzésre. A Minnesota a hírek szerint azt mondta a hátvédnek, hogy komolyan megfontolják az 1/1-gyel, és egy Mudiay - Zach LaVine - Andrew Wiggins sort vázoltak fel neki. A szezont Kínában töltő játékosnak egyelőre ez a két lebeszélt edzése van, de a hírek szerint a Top5-ben választó csapatokhoz szívesen megy el.

A Denver Nuggetshez két hír is tartozik. Egyrészt az edzőkeresésük folytatódik tovább, Marc Stein (ESPN) forrásai szerint Michael Malone-nal személyesen is interjúztak már kedden, a RealGM pedig úgy tudja, hogy a Washington Wizardstól engedélyt kaptak, hogy leüljenek beszélgetni a fővárosiak segédedzőjével, Don Newmannel is - ő Malone, Mike D'Antoni és Melvin Hunt után a negyedik velük kapcsolatba hozott konkrét név. Szintén a RealGM hozta a hírt, hogy információik szerint Jameer Nelson kilép 2.85 millió dolláros jövő évi szerződéséből, úgyhogy szabadon igazolható válik.

Bár sok mindent konkrétan nem jelent, de a Portland TrailBlazers erőcsatára, LaMarcus Aldridge eladóvá tette portlandi házát. Mint ismert a játékost legalább négy csapat, a három texasi és a New York Knicks is meg fogja környékezni. Ettől függetlenül az is elképzelhető, hogy Portlandben vesz majd egy nagyobb házat, várhatóan ugyanis maximum szerződést fog kapni, lesz tehát miből.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus