Hírmorzsák 2015-06-06 (10:30)

Irving bal térdkalácsa eltört, műteni kell, 3-4 hónap a felépülési ideje. A Warriors-Cavs első meccs nézettségi rekordokat döntött. A Hawksnál Ferryt már nem várják vissza, Budenholzer hivatalosan is nagyobb szerepkört kap, az eddigi segéd GM lesz a főnök. Thibodeau nem bánja a Bullsnál töltött időszakot, szerinte nagy dolgokat értek el, folyamatosan tanul a hibáiból és várja a következő lehetőséget. Udrih jobb bokáját megműtötték.

A tegnapi MRI után estére kiderült, hogy a Cleveland Cavaliers irányítóját, Kyrie Irvinget már nem látjuk ebben a szezonban, ugyanis eltört a bal térdkalácsa. A napokban meg fogják műteni a sztárt, majd felépülése az előzetes számolgatások szerint 3-4 hónapot fog igénybe venni, tehát a következő idény elején elvileg már játszani fog. Irving megköszönte a támogatásokat és jó kívánságokat, nagyon csalódott, de így is egy nagyszerű PO-menetelés része volt, nem bán semmit.

Az lehet, hogy ő nem, de Brian Windhorst (ESPN) értesülése szerint édesapja és ügynöke nagyon nem szeretett volna ilyen helyzetbe kerülni, a hírek szerint hetek óta megy közöttük és a csapat között a vita Irving sérüléséről és állapotáról. A két férfi állítólag szerette volna, ha ennél is óvatosabban bánnak az irányítóval a játékos hosszútávú egészsége érdekében - a csapat súlyosabb szalaghúzódásként kezelte a dolgot a Boston Celtics elleni széria második meccse óta.

A döntőhöz tartozik, hogy az első meccs 12.9-es nézettségi mutatót ért el, ezzel a legnézettebb finálé első találkozó volt, amit valaha közvetített az ABC. 24%-kal magasabb mutató ez, mint amit a tavalyi döntő nyitó mérkőzésén mértek. Clevelandben egyébként 41.4-es mutatót ért el a meccs, míg San Franciscóban 28.9-est.

Jeff Schultz (Atlanta Journal-Constitution) forrásai szerint az Atlanta Hawks új tulajdonosi köre nem várja vissza a határozatlan idejű eltávon lévő GM-et, Danny Ferryt. A hírek szerint Mike Budenholzer új szerződésében nagyobb felelősségi kört kap majd, és legalább egy évig a jelenlegi segéd GM, Wes Wilcox lesz a kosárlabdával kapcsolatos kérdések feje. A Hawks úgy gondolja, hogy Ferry végleges menesztésével végre stabilitás lehet a vezetőségen belül is.

A Chicago Bullstól nemrég kirúgott tréner, Tom Thibodeau a Mike and Mike show-ban adott interjút, amelyben elmondta, nem bán semmit, nagyszerű időszak volt számára a Bullsnál töltött öt év. Voltak persze problémák közte és a vezetőség között, de nem akart ezekbe belemenni. Ha visszagondol a chicagói időszakra, inkább csak a pozitívumokra szeretne emlékezni. Nagyon büszke arra, amit elértek a csapattal, nagyon szerette a játékosait és a szakmai stábját is.

Elmondása szerint Derrick Rose sérülései nagyban hátráltatták őket, hiszen az egy MVP szezonja mellett négy idény nagy részét kihagyta. Másokat is elvesztettek, de valahogy mindig találtak módot arra, hogy pótolják őket. Néha ő sem tudta, hogyan sikerült ez, de nagyszerű munkát végeztek játékosai. Minden évben PO-ba jutottak, a legjobbjukat adták, ami aztán kevésnek bizonyult. Azt is elmondta, minden évben próbál változtatni magán, fejlődni, megnézni, miben hibázott. Nagyon sok mindent tanult ebből az öt évből, és nagyon várja már a következő lehetőséget.

A Memphis Grizzlies hátvédje, Beno Udrih kés alá feküdt, jobb bokáját műtötték meg. A játékos szerződése a következő idényre nem garantált, de ebben a szezonban olyan teljesítményt nyújtott, hogy szinte biztosan marasztalni fogják.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus