Hírmorzsák 2015-06-08 (11:15)

Rondóra rámozdul a nyáron a Kings? Wade kikerülte a választ a jövőjével kapcsolatos kérdésre. A Warriors szeretne hosszabbítani Harrison Barnesszal, a játékos is meg akarja kötni új szerződését még idén. Irvinget megműtötték, Blatt szerint sem a 44 játszott percnek, sem a korábbi térdsérülésének nem volt köze térdkalácstöréséhez. LeBronnak nincs baja azzal, hogy mindenki leírja őket, Irving kiesése viszont nagy vérveszteség nekik. Hivatalos a Bucks új meze.

Gary Washburn (Boston Globe) forrásai szerint a Sacramento Kings sötét lóként, de érdekes lehet Rajon Rondo leigazolása szempontjából. Korábban volt már szó az irányító Kingsbe költözéséről, de azért nem cseréltek érte, mert nem írt volna alá egy hosszútávú kontraktust a csapattal. Most már más, Vlade Divac a főnök a Sacramentónál, azóta ez az első hír arról, hogy a Kings érdeklődik Rondo iránt.

A Miami Heat ikonja, Dwyane Wade vendég szakértőként volt jelen az ABC-n a döntő második meccse alatt, amikor Jalen Rose a nyári terveiről kérdezte - mint ismert, 16.1 millió dolláros játékosopciója van Wade-nek a következő idényre, és állítólag elég távol vannak egyelőre az álláspontok közte és a csapat között új szerződéséről. Wade annyit mondott, hogy egyelőre nyár van. Majd ha eljön a július, akkor foglalkozik ezzel a kérdéssel, tárgyalni fognak nem keveset, most viszont csak annak örült, hogy jelen lehetett a csatornánál, illetve most csak a döntőre koncentrál.

Ha már a döntő és az új szerződések, akkor itt lehet megemlíteni, hogy Marcus Thompson (Bay Area News Group) információi szerint a Golden State Warriors nagyon szeretne hosszabbítani a nyáron Harrison Barnesszal, és a játékos is szeretné megkötni új szerződését még most - október 31-ig hosszabbíthatnak vele idő előtt, különben jövő nyáron korlátozott szabadügynök lesz. Az anyagiakról egyelőre nem tudni semmit, hogy mennyit kérne a kiscsatár vagy hogy mennyit akar neki adni a gárda.

A Cleveland Cavaliers sztárját, Kyrie Irvinget már szombaton megműtötték Clevelandben - mint ismert, az irányítónak 3-4 hónapot kell kihagynia, mert eltört a bal térdkalácsa. A csapat vezetőedzője, David Blatt szerint Irving 44 játszott perce nem játszott szerepet a sérülésben, és bár eredetileg azt mondta, szerinte nem történt kontakt a sérülésénél, később azt mondta, hogy játékosa Klay Thompsonnal ütközött, ez okozhatta a dolgot. Blatt szerint a folyamatos térdfájdalmaknak nem volt köze ehhez a térdkalácstöréshez. David Griffin GM annyit tett hozzá, hogy több vizsgálatot is folytattak Irvingen az első meccs előtt és kosaras térde egyre jobb állapotba került.

A gárda ikonja, LeBron James még a második meccs előtt azt nyilatkozta a média képviselőinek, hogy tudja, már akkor is őket kezelték esélytelenebbnek, mikor elindult a döntő, Irving kiesésével pedig mindenki leírja őket. Szerinte ezzel nincs gond, fel fogja készíteni a többieket a továbbiakra, motiváltak lesznek - ma hajnalban be is mutatták, nem adták fel egyáltalán. Nagyon keserű a szájuk íze a sérülés miatt, mert bár Irving korábban is hagyott ki meccseket, akkor tudták, hogy vissza fog térni. Magának a játékosnak is nagy dráma ez, de a csapatuk számára is hatalmas vérveszteség, főleg a PO ezen szakaszában. Mindenkire szükségük lenne, főleg egy ilyen kemény ellenfél ellen, így viszont Irving távollétében a többieknek kell fellépniük.

A végére pedig a Milwaukee Bucks új meze, amelyet a következő szezontól fognak használni:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus