Hírmorzsák 2015-06-08 (21:45)

LeBron szerint a Cavs motivációként használja, hogy leírták őket. Bjelica 3 évre 15 milliót akar a Timberwolvestól, öt csapat is érdeklődik iránta, ha a Minnesota megválna tőle. A Dallas el akarja cserélni Feltont, hogy Aminu megtartására helyet csináljanak. A Knicks nagyon is érdeklődik Cameron Payne iránt, miatta lejjebb cserélhetnek a drafton. Michael Malone meghívást kapott a Nuggetstől egy második interjúra is. A Cleveland meg akarta szerezni Prigionit a deadline előtt.

A Cleveland Cavaliers ikonja, LeBron James a döntő második meccse után azt nyilatkozta, hogy szerinte nincs szükségük extra motivációra, de a keretben mindenkinek nagyon tetszik, hogy leírták, az esélytelenebbnek tartották őket már a párharc előtt is, és főleg ez történt Kyrie Irving sérülése után. Úgy érzi, hogy csapattársai ezzel motiválják saját magukat, ő is felhasználja ezt némileg, de neki vannak más dolgok is, amik miatt nagyon szeretné megnyerni a bajnoki címet. Mindig próbálja a lehető legjobban felkészíteni a csapatát, és van olyan motivációja is, amiről egyelőre nem akar beszélni. Mindenesetre sok minden hajtja a minél jobb eredmény érdekében, ennek csak egy része, hogy nem őket tartották esélyesnek. 

A Clevelandhez tartozik az is, hogy Marc Berman (New York Post) értesülései szerint a Cavs a februári cserehatáridő előtt megpróbálta megszerezni Pablo Prigionit a New York Knickstől - mint ismert, a veterán argentin végül a Houston Rocketsnél kötött ki. Most lenne szüksége igazán az ohióiaknak Prigionira, hiszen Kyrie Irving kiesésével már nemcsak a magas posztokon, de irányítóban is nagyon kevesen vannak.

Folytassuk a Knicksszel: a következő héten megy hozzájuk a privát edzéseken eddig pazarul szereplő, az előzetes draftlistákon az utóbbi hetekben nagyon sokat előrelépő Cameron Payne. Ian Begley (ESPN) ligaforrásokra hivatkozva azt állítja, hogy a gárda nemcsak a kötelező köröket futja le azzal, hogy megnézi Payne-t, hanem nagyon komolyan gondolkodnak azon, hogy lecseréljenek érte. A 20 éves irányító a Murray State-n 21 pontot és 6 gólpasszt átlagolt, és valahol a lottery második felébe várják, úgyhogy a New York a negyedik helyről hátrébb cserélhet, ha őt akarja.

A Dallas Mavericksnél is mozgolódnak, Tim MacMahon (ESPN Dallas) forrásai szerint ugyanis megpróbálják Raymond Feltont elcserélni minél hamarabb, hogy így csináljanak némi helyet Al-Farouq Aminu megtartására. Mint ismert, Felton lehívta jövő évi játékosopcióját, amivel majdnem 4 millió dollárt tesz majd zsebre, nem lesz könnyű ezt egy kisebb kontraktusra (vagy csak simán pickre) cserélni.

A Minnesota Timberwolvesról hetek óta tudni, hogy szeretnék leigazolni a nyáron az Euroliga MVP-jét, Nemanja Bjelicát. A szerb játékos a 2010-es draft 35. választottja volt, akkor szerezte meg a TWolves a jogát az őt kiválasztó Washington Wizardstól. Darren Wolfson (1500 ESPN Twin Cities) azonban úgy tudja, Bjelica nagyjából 15 millió dollárt akar 3 évre - körülbelül annyit, amennyit Nikola Mirotic a Chicago Bullstól -, ezt pedig a csapat nem akarja neki megadni. Wolfson információi szerint ha elérhetővé teszi Bjelicát a Minnesota, akkor a Dallas, a San Antonio Spurs, a Brooklyn Nets, a Chicago és a Miami Heat is érdeklődni fog iránta.

A Denver Nuggetsnél úgy tűnik, hogy egy fokkal komolyabbá vált az edzőkeresés, Marc Stein (ESPN) információi szerint ugyanis a coloradói alakulat egy második interjúra is behívta Michael Malone-t, a szezon közben a Sacramento Kingstől menesztett szakembert. Úgy tűnik jelenleg, hogy a Brian Shaw kirúgása után ideiglenesen a helyébe lépő Melvin Hunt mellett neki van a legnagyobb esélye az állásra. Az érdekesség az, hogy a gárda két legjobban fizetett játékosa, Ty Lawson és Kenneth Faried Stein értesülései szerint Huntot szeretnék a padon látni a következő idényben is.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus