Hírmorzsák 2015-06-09 (20:30)

A Cavs mindenképpen meg akarja tartani Love-ot, David Griffin szerint a Big3-vel a legjobbak. Nincs egyetértés a ligában, hogy Love vagy Draymond Green a jobb játékos. Ron Adams a Bulls segédedzőjeként azt akarta, hogy Greent draftolja a Chicago 2012-ben. A Wizards 2011-ben elgondolkodott Klay Thompson draftolásán - Vesely lett belőle. Bogut szerint Love-val nem sokat léptek volna előre David Lee-hez képest. Saunders szerint jó helyzetben van a Timberwolves, egyre tetszetősebb lesz a klub a játékosok számára. A Denvernél járt a Blazers segédedzője interjún. Arn Tellem játékosügynök már a Pistons alkalmazásában, a csapat Detroit belvárosába költözhet hamarosan.

A Cleveland Cavaliers GM-je, David Griffin a döntő hajnali, harmadik meccse előtt elmondta, hogy bár az új felállásban, Tristan Thompsonnal és Tyimofej Mozgovval is eredményesek, szerinte azért van ez, mert olyan csapatokkal és felállásokkal találkoztak, akik ellen ez működött. A legjobbak akkor voltak szerinte, amikor a nagy hármasuk egészséges volt, úgyhogy mindenképpen szeretnék megtartani Kevin Love-ot. Szeretnének újra a liga egyik, ha nem a legjobb csapata lenne, és nem csak egy keményen dolgozó felülteljesítőkből álló gárda.

Griffin azt is elmondta, hogy csak akkor döntött amellett, hogy mindent megad Love-ért, amikor LeBron James úgy döntött, visszatér a Cavshez. Jó ideje érdeklődtek már az erőcsatár iránt, de LeBron miatt döntöttek a csere mellett, hiszen James már 30 éves, nincs mire várni. Love gyakorlatilag belement a cserébe, emiatt döntöttek amellett, hogy Andrew Wigginst odaadják érte - technikailag nem ez történt, de beszéltek vele és megbizonyosodtak arról, hogy szeretne náluk maradni hosszabb távon is. Fiatal csapatuk volt, amibe jól illett volna Wiggins, ezért nem nagyon akaródzott nekik egy olyan játékosért feladni az 1/1-est, aki lehet, hogy egy évet játszik csak náluk, hiszen idén nyáron oda igazol, ahova akar.

Zach Lowe (Grantland) úgy tudja, hogy a ligában dolgozó vezetők teljesen megosztottak abban, hogy Love vagy Draymond Green a jobb játékos. Ez óriási fordulat az idény elejéhez képest, de Lowe szerint a Golden State Warriorsnél nincs egyetlen olyan ember sem, aki most kicserélné a két játékost - Love könnyen kiköthetett volna a Warriorsnél is tavaly.

Folytassuk Greennel, a Golden State egyik segédedzője, Ron Adams ugyanis Lowe-nak elárulta, Tom Thibodeau első számú segédedzőjeként 2012-ben nagyon szerette volna, ha a Chicago Bulls Greent draftolja az első kör végén, a 29. helyen - mint ismert, végül Marquis Teague-re esett a választásuk, így az erőcsatárt elvihette a Warriors a 35. helyen. Adams azt mondta, nagyon csalódott volt a szakmai stáb, amikor nem őt választották, mert nagyon illett volna a stílusa a Chicagóhoz, szerinte minden csapat egy ilyen kosarast akar. Gyakorlatilag minden megvan benne, ami a győzelemhez kell: küzd, kapar, ha erre van szükség, jól védekezik és mindig a megfelelő megoldást választja a megfelelő időben. Adams nagyon kedveli Greent és örül, hogy a csapatukban van.

Azt is Lowe jelentette meg, hogy a Washington Wizards 2011-ben nagyon komolyan gondolkodott azon, hogy a hatodik helyen Klay Thompsont draftolják - végül "majdnem" ugyanilyen jól jártak Jan Vesely-vel. Flip Saundersnek, a fővárosiak akkori vezetőedzőjének nagyon tetszett Thompson a draft előtti felmérőn, de a cseh játékost biztosabb választásnak gondolták és a legtöbb sorrendben előrébb is jegyezték - azóta Vesely már nincs is a ligában. Saunders azt mondta, hogy eljátszottak a gondolattal, de a végén úgy döntöttek, hogy nem választanak olyas valakit, akit ők egyedül jócskán többre tartanak, mint bárki más a ligában - rossz döntést hoztak.

Thompsonhoz és a cikk elején többször is említett Love-hoz tartozik, hogy az erőcsatár tavaly nyáron könnyen kiköthetett volna a Golden State-nél is, aztán végül a dobóhátvédet és David Lee-t nem adta oda érte a Warriorst. Andrew Bogut Lowe-nak azt nyilatkozta, hogy hála Istennek nem lépték meg a cserét, az ausztrál center szerint egyáltalán nem biztos, hogy idáig jutottak volna azzal a csapattal. Bogut szerint túl sokat nem léptek volna előre, mert Lee ugyanazt hozta korábban, mint Love, kivéve a tripladobást. Úgy érezte, hogy jó kinti dobó négyest szerezhetnek veterán minimumért is, mint amilyen például James Jones a Clevelandnél.

Térjünk vissza egy kicsit Flip Saundersre, aki jelenleg a Minnesota Timberwolves elnöke és vezetőedzője - Chris Mannixnek (Sports Illustrated) a draftról beszélt. Elmondása szerint beszéltek a legjobb fiatalokkal, mindenki elmondta, miért kellene őt választani 1/1-ként. Saunders szerint nagyon jó helyzetben vannak, mert Andrew Wigginsből Top5 játékos lehet az egész ligát tekintve, Ricky Rubio egészségesen nagyszerű irányító, Kevin Garnett-tel pedig megpróbálnak hosszabbítani, ő tökéletes mentor lehet a fiatalok mellé és még mindig nagyon jó kosaras Saunders szerint. Nagyon sok minden jó irányba halad, és Saunders szerint ez könnyen meggyőzi a játékosokat, hogy jó helyük van a Timberwolvesnál.

Újabb név merült fel a Denver Nuggets vezetőedzői posztjával kapcsolatban, Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) forrásai szerint ugyanis a Portland TrailBlazers segédedzőjével, David Vanterpoollal is leültek interjúzni. Wojnarowski úgy tudja, hogy Vanterpool nem tartozik a legesélyesebbek közé, de liga szerte egyre elismertebb szakember.

A Detroit Pistonsnál az utóbbi hetekben voltak történések. Egyrészt kinevezték Arn Tellemet vezetőségi tagnak, aki közvetlenül Tom Goresnak fog jelenteni, de a szakmai döntéseket továbbra is Stan Van Gundy hozza, ő marad a főnök. Tellem neve onnan lehet ismerős, hogy a Wassermann Group egyik vezető ügynöke volt, a legnagyobb NBA sztárok közül is többnek volt ő a képviselője - ezt a munkát be kell fejeznie, két ilyen tisztséget nem tölthet be egyszerre, de nyilvánvalóan kiváló kapcsolatokat épített ki liga szerte. Tellem egyik első feladata annak a felmérése lesz, mennyibe kerülne és milyen hatásai lennének annak, ha a Pistons Detroit belvárosába költözne, Gores ugyanis Terry Fosternek (Detroit News) elmondta, ez a csapat terve. Több verzió is lehetséges - többek között az is, hogy a Detroit Red Wingsszel egy csarnokban játszanának 2017-től.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus