Hírmorzsák 2015-06-11 (11:00)

Wade-nek 3 évre 36 milliót ajánl a Heat. Aldridge megszerzésére a Mavsnek van a legnagyobb esélye. Dellavedovát kórházba szállították, annyira görcsölt a lába a harmadik meccs után - ő és a hátfájásokkal küszködő Draymond Green is játszik a negyedik meccsen. Irving elkezdte a rehabot. A finálé első három meccsének nézettsége rekordokat döntött. Lemondott a Suns elnöke, D'Alessandro visszament a Nuggetshez. A Nike 8 évre 1 milliárd dollárért szerződött le az NBA-vel. Sacre csapatopcióját lehívja a Lakers. Russell a legnagyobb lutri a drafton, de kezdi megelőzni Okafort a csapatok listáján. Porzingis egyetlen draft előtti edzése holnap lesz.

Barry Jackson (Miami Herald) forrásai szerint a Miami Heat 3 éves, 36 millió dolláros hosszabbítást akar adni Dwyane Wade-nek. A dobóhátvéd az elképzelések szerint a következő idényben megkapná azt a 16 millió dollárt, amit jelenlegi kontraktusával is, utána pedig 10-10 milliós fizetése lenne a következő két szezonban. Jackson korábbi jelentései szerint Wade három évre 60 milliót szeretne - ezek alapján elég nagy a különbség a két fél között.

A Los Angeles Lakersért szorítók megnyugodhatnak, ugyanis a RealGM információi szerint le fogják hívni Robert Sacre jövő évi csapatopcióját, amely nagyjából 1 millió dollárt garantál a center számára.

Ric Bucher (Bleacher Report) jelentette, hogy LaMarcus Aldridge megszerzésére a Portland TrailBlazers mellett a Dallas Mavericksnek van a legnagyobb esélye. A hírek szerint a Los Angeles Lakers és a New York Knicks nem opció neki, nem akar újjáépülő csapatba menni, a San Antonio Spurs pedig vagy lekerült a listájáról vagy nincs túlságosan elöl. Az egyik hozzá közelálló forrás azt mondta, LMA úgy érzi, hogy bárhova is megy, jó esélyei lesznek a bajnoki címre. Régóta játszik már Portlandben, úgyhogy talán itt az ideje a váltásnak.

Váltás volt tegnap két helyen is. Egyrészt a Phoenix Suns elnöke, Lon Babby augusztus 1-től csak mint tanácsadó lesz jelen a csapatnál, a jelenlegi GM, Ryan McDonough lesz a nagyfőnök onnantól. Másrészt Pete D'Alessandro visszatért a Denver Nuggets vezetőségébe. Mint ismert, a Sacramento Kings GM-je elvesztette döntéshozói pozícióját Vlade Divac elnökké történő kinevezését követően, valószínűleg ezért döntött úgy, hogy visszatér a Nuggetshez, ahol magas beosztásban fog tevékenykedni - állítólag a Denver GM-je, Tim Connelly nagyon is támogatta a lépést.

D'Alessandrónak egyébként nem volt hosszú karrierje a Kingsnél, de unalmasnak sem nevezhető ottani időszaka. Jason Jones (Sacramento Bee) értesülései szerint a játékosok úgy érezték, hogy személyes bosszúból menesztette Michael Malone-t a szezon közben, de összebalhézott már tavaly Shareef Abdul-Rahimmal is azon, hogy Nik Stauskast vagy Elfrid Paytont kellene-e választaniuk a drafton. Vivek Ranadive tulajdonos azért is kereste meg Divacot, mert szerette volna, ha olyas valaki irányít, akinek nincsenek személyes problémái a csapat többi részével.

Térjünk át kicsit a döntőre, mindkét oldalon van sérült. A Golden State Warriors erőcsatárának, Draymond Greennek a háta fáj a második meccs harmadik negyede óta. A Cleveland Cavaliersnél Iman Shumpert válla még mindig nem 100%-os, Matthew Dellavedovát pedig kórházba kellett szállítani, mert komolyan begörcsölt a lába. Az ausztrál kezeléseket kapott és még aznap este kiengedték, David Blatt vezetőedző elmondása szerint mindketten játszani fognak a negyedik találkozón, csak úgy, mint a túloldalon Green.

Szintén ide tartozik, hogy az első három meccs alapján ezt a döntőt nézik a legtöbben, mióta az ABC közvetíti a finálét - ez 2003 óta van így. A harmadik összecsapás 13.7-es mutatót ért el, ez a harmadik ütközetek tekintetében szintén rekord, Cleveland környékén pedig 49.0 volt a mutató, ezzel a leginkább nézett meccs volt ebben a térségben az ABC vagy az ESPN történetében.

A Cavs irányítója, Kyrie Irving egyébként már el is kezdte a rehabot térdkalácstörését követően. A hírek szerint semmilyen további sérülése nincs, tehát a szalagjai és a porc sem sérültek.

A drafthoz kapcsolódik, hogy a lett Kristaps Porzingis egyetlen edzése pénteken, Las Vegasban lesz. Több csapattal is fog interjúzni, de valószínűleg ez a tréning határozza majd meg drafthelyét - a legutóbbi DraftExpress listán egyébként már harmadik, ami még akkor is meglepő, ha nagy potenciállal bíró magasemberről van szó.

Másrészt Chad Ford (ESPN) információi szerint D'Angelo Russell több csapat listáján is megelőzte Jahlil Okafort. Mivel a képzett magasemberek kezdenek kikopni a ligából, az irányítani és dobni is képes hátvédek viszont egyre nagyobb szerepet játszanak, így Russell egyre előkelőbb helyre kerül, Ford szerint maximum a harmadik helyen elviszi őt a Philadelphia Sixers. A hírek szerint az NBA csapatok által használt magasabb szintű matematikai modellek alapján Russell mindenhol az első vagy a második helyen áll. Ez azért érdekes, mert az ESPN ilyen jellegű táblázata szerint ő a legnagyobb lutri: nagyjából 15% az esélye, hogy szupersztár lesz és 40%, hogy be fog sülni.

A végére pedig egy kis üzlet. A Nike és a liga megegyezett, hogy a "pipás" cég lesz az NBA első számú főszponzora, logójuk pedig meg fog jelenni a mezeken is például. 2016/17-ig az adidas marad a fő beszállító, az azt követő 8 évre pedig nagyjából 1 milliárd dollárért egyezett meg a két fél Darren Rovell (ESPN) forrásai szerint. Ez az évi 125 millió dollár 245%-os emelkedés a most érvényben lévő szerződéshez képest.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus