Hírmorzsák 2015-06-11 (23:00)

Cserélt a Detroit és a Bucks: Ilyasova a Pistonsnál, Caron Butler a Milwaukee-ban. Kobe 1-1.5 hónap múlva elkezdhet dobálni. A Lakers Okafort viszi, ha a Minnesota Townst húzza, Kupchak szerint még mindig többesélyes a dolog. Jerry West fia lehet a Kings GM-je. Saricot már most át akarja vinni a Sixers. DeMarre Carroll szerint még tovább is fejlődhet, kiegyensúlyozottabbnak kell lennie.

A mai nap híre az volt, hogy a Milwaukee Bucks és a Detroit Pistons megegyezett egymással, Ersan Ilyasova az autóvárosba költözik Caron Butlerért és Shawne Williamsért cserébe. A Bucks hatalmasat spórolt, hiszen mindkét érkezőt el lehet küldeni azonnal, míg a Pistons kicsit mintha Greg Monroe távozását készítette volna elő ezzel a tranzakcióval. Iljasova papíron jól illik Andre Drummond mellé, de ő csak jobb napjain használható - akkor mondjuk nagyon -, ha nincs formában, mínusz egy ember a pálya mindkét oldalán, a rizikó tehát nem kicsi vele.

A Los Angeles Lakers ikonja, Kobe Bryant a Sina Sportsnak kedden azt nyilatkozta, hogy napról napra egyre jobb állapotban van a műtött válla. Talán 1-1.5 hónap múlva már dobálhat is érzése szerint, aztán úgy fogja magát érezni, mint a hal, amelyiket visszadobták a vízbe.

Chris Mannix (Sports Illustrated) forrásai szerint a Lakers letette a voksát Jahlil Okafor mellett - ha a papírformának megfelelően a Minnesota Timberwolves Karl-Anthony Towns mellett dönt az 1/1-en, akkor ők a másik magasembert viszik, nem a velük többször is szóba hozott D'Angelo Russellt. Mitch Kupchak GM óvatosan fogalmazott mindig a témával kapcsolatban, de Kevin Ding (Bleacher Report) szerint is egyértelmű, hogy vagy Towns vagy Okafor kerül az aranysárga-lilákhoz.

Kupchak egyébként azt mondta Joey Ramireznek (nba.com), hogy bár mindenki a magasemberek köré szeret építkezni, elég visszamenni az 1984-es draftra. Nem akarnak valakit csak azért kiválasztani, mert magas, hogy aztán lemaradjanak mondjuk Jordanről. Meg fognak nézni mindenkit, a hátvédeket is, és ha van ilyen szintű tehetség, akkor mellette fognak dönteni.

És ha már a Lakers, akkor hozzájuk kapcsolódik, hogy Sam Amick (USA Today) értesülései szerint a játékosmegfigyeléssel foglalkozó részlegük egyik vezetője, Ryan West is esélyes Pete D'Alessandro Sacramento Kingsnél megüresedő GM-i posztjára - ő egyébként Jerry West fia. Jason Jones (Sacramento Bee) úgy tudja, hogy a Golden State Warriors segéd GM-je, Travis Schlenk is a lehetséges jelöltek között van.

A drathoz, de nem az ideihez kapcsolódik, hogy David Pick (eurobasket.com) információi szerint a tavaly kiválasztott Dario Saricot nagyon szeretné a következő idényben már a keretben tudni a Philadelphia Sixers, ezért már most tárgyalásokat kezdtek a horvát játékos kivásárlásáról jelenlegi csapatával, a török Anadolu Efesszel. Saric olyan szerződést írt alá tavaly, amelyben csak jövő nyárra van NBA kilépési lehetőség, de a Sixers állítólag mindent megtesz azért, hogy a kosaras már most áttegye székhelyét Amerikába.

Az Atlanta Hawks kiscsatára, DeMarre Carroll Chris Vivlamore-nak (Atlanta Journal-Constituiton) elmondta, szerinte még több van benne, szerinte All-Star játékos lehet, mint Jimmy Butler vagy Kawhi Leonard - utóbbi mondjuk az nem volt még egyszer sem. Szerinte ilyen szintre juthat, de ahhoz, hogy Paul George-ék színvonalát elérje, állandósítania kell teljesítményét. Ebből láthattak felvillanásokat szerinte az emberek ebben az idényben.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus