Hírmorzsák 2015-06-13 (10:15)

A Jazz vissza akarja szerezni Millsapet. Caron Butler szabadügynök lesz. A Bucks azt szeretné, ha Antetokounmpo, Jabari Parker és Carter-Williams is jobban dobna kintről a következő idényben. Ginobili pár héten belül dönt a folytatásról. Papanikolaou csapatopcióját lehívja a Rockets. Divacot már tavaly ki akarta nevezni Ranadive. A Cavs-játékosok szerint Blattnek bővebb rotációt kellene alkalmaznia, főleg Marion szeretne játszani. A Golden State majdnem 80%-os esélyes a döntő megnyerésére, a passzjáték a kulcs náluk. Jerry West megfenyegette a Warriorst, hogy lemond, ha elcserélik Klay Thompsont Love-ra. D'Angelo Russell betegség miatt nem megy edzésre a Sixershez.

Spencer Cheketts (1280 AM The Zone) forrásai szerint a Utah Jazz mindent megpróbál megtenni azért, hogy Paul Millsapet leigazolják a nyáron. Az erőcsatár első hét idényét a Jazznél töltötte, és a Utah-nál van öccse, Elijah is. Millsappel kapcsolatban nem nagyon lehet tudni semmit. Nagyon sokra tartja a Hawkst és az ügynöke is azt nyilatkozta nemrég, hogy az is számítani fog, az Atlanta adott esélyt a játékosnak arra, hogy igazán kiteljesedjen. Egyáltalán nem zárta ki azonban sem ő, sem maga a kosaras azt, hogy valahol máshol köt majd ki Millsap, vele kapcsolatban gyakorlatilag bármi elképzelhető.

Bár Caron Butler wisconsini, hiába cserélték két napja a Milwaukee Buckshoz, nem lesz a csapat játékosa. A veterán kiscsatár a Racine Sports Zone-nak azt mondta, nincs miről beszélni, július 1-jén szabadon igazolható lesz. Mint ismert, 4.5 milliós szerződése egyáltalán nem garantált, de azzá válik, ha június 30-ig nem teszi ki keretéből a Bucks.

A Buckshoz tartozik az is, hogy Marc Stein (ESPN) értesülései szerint a csapat Giannis Antetokounmpótól sokkal jobb kinti dobást vár a következő idényben. Stein úgy tudja, hogy a görögnek a pattanózásból is nagyobb részben kell kivennie részét, Michael Carter-Williamsnek pedig erősebbnek kell lennie és a labdakezelését kell javítania, de mindkettejüknek és az ACL-szakadásból visszatérő Jabari Parkernek is azon kell leginkább dolgozni, hogy minél jobban dobják a hármasokat a következő szezonban.

A San Antonio Express-News információi szerint Manu Ginobili még nem döntött arról, folytatja-e pályafutását. A lassan 38 éves argentin csillag hazautazott és elvileg egy pár héten belül dönt arról, hogyan tovább. Ginobili nemrég azt nyilatkozta, hogy pár héten belül látni fogja, hogyan érzi magát, mennyire furcsa neki a kosárlabda nélküli élet, mennyire érzi magát már ex-játékosnak.

A Houston Rockets lehívja Kostas Papanikolaou jövő évi csapatopcióját, amely 4.8 millió dollárról szól. Bár meghúzza ezt a lépést a texasi együttes, a görög játékos szerződése október 4-ig nem lesz garantált, így vonzó lehet más csapatok számára egy cserében, spórolás gyanánt.

A Sacramento Kingsnél lévő fejetlenségre jellemző, hogy Ailene Voisin (Sacramento Bee) értesülései szerint Vivek Ranadive tulajdonos már egy évvel korábban is szerette volna a csapatnál tudni a mostani elnököt, Vlade Divacot. Akkor Pete D'Alessandro GM és a tanácsadói pozícióban lévő Chris Mullin ellenezték a dolgot - előbb Mullin, nemrég pedig D'Alessandro lépett le azóta az együttestől, miután Ranadive idén mégis kinevezte Divacot. Egyébként csak a szerb klasszis és a tulaj tudta, hogy mekkora hatalmat is kap Divac a kezébe. A franchise-nál mindenki azt gondolta, hogy egy reklámarcnak hozzák, pár nappal a kinevezése után viszont kiderült, innentől övé a hatalom a vezetőségen belül.

A Cleveland Cavaliers mindössze 7 emberes rotációval játszik eddig a döntőben, Mike Miller minimális perceket kap, James Joneson és JR Smith-en kívül pedig a többiek csak akkor kerültek be a cserék közül eddig a pályára, mikor a tegnap hajnali meccs negyedik negyedére már eldőlt a győztes kiléte. Brian Windhorst (ESPN) forrásai szerint mivel főleg Matthew Dellavedova és LeBron James elég fáradtnak tűnik, pár Cavs játékos szerint David Blattnek sokkal több játékidőt kellene adnia a többieknek - főleg Mike Miller és Shawn Marion nevet került elő. A hírek szerint leginkább Marion szeretne nagyon játszani.

Ő már korábban bejelentette, hogy az idény végén visszavonul, és bár korábban több sérüléssel is bajlódott a szezon során, most teljesen egészséges, bevethető lenne. LeBron annyit mondott erről, hogy az edző döntése, hány embert forgat. Az egész PO során nem sok játékost használtak, de James szerint is hasznos lenne néhányuk számára, ha többet pihenhetnének. Néhány percnyi lehetőséget lehetne adni másoknak is, de biztos benne, hogy az edzői stáb mindent megtesz annak érdekében, hogy fizikálisan és mentálisan is a lehető legjobb állapotban legyenek a párharc végére.

A negyedik meccs megnyerésével egyébként a Golden State Warriors lett újra a masszív favorit a finálé behúzására - már mindössze 2.63 dolláros profitot hoz, ha valaki 10 dollárral megfogadja őket. A következő találkozón 8 pontos favorit az oaklandi együttes, összességében pedig 79.2% esélyt adnak arra, hogy megnyerik az aranygyűrűket.

A Golden State támadójátékának kulcsa egyébként a passzjáték a döntőben - 198 labdabirtoklásuk volt, amikor 3 vagy annál több passzt ejtettek meg, ezeknél 118.2-es volt az Off Ratingjük (100 támadásra vetítve ennyi pontot értek el), annál a 189 labdabirtoklásuknál azonban, amikor 0-2 passzal ment végig a támadásuk, mindössze 85.2 volt ez a mutató, masszív 33.0 pontos különbség fedezhető fel tehát. Összességében 102.1-es mutatójuk van, ami jócskán elmarad az alapszakaszban hozott 111.6-os értéktől, amivel egyébként a második legjobb támadócsapat voltak a Los Angeles Clippers mögött.

És még mindig a Warriorshöz tartozik, hogy Chris Ballard (Sports Illustrated) forrásai szerint Jerry West megfenyegette a csapatot tavaly nyáron, hogy lemond, amennyiben meghúzzák a Klay Thompsont és Kevin Love-ot érintő cserét. West azt jósolta, hogy a dobóhátvéd védekezése javulni fog, és Steph Curry-vel egy Hall of Famer duót alkothatnak az oaklandieknél a következő évtizedben.

Az utóbbi napokban a 3. helyre legesélyesebbnek tartott D'Angelo Russell mégsem megy ezen a hétvégén a Philadelphia Sixers privát edzésére, sőt, interjúzni sem megy el a csapathoz. Keith Pompey (Philadelphia Inquirer) egy, a játékoshoz közelálló forrástól úgy tudja, Russell beteg lett, ezért nem találkozik most Sam Hinkie-ékkel és egyáltalán nem zárja ki annak a lehetőségét, hogy később elmegy a csapathoz akár tréningre, akár beszélgetésre.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus