Hírmorzsák 2015-06-14 (20:30)

LeBron a döntő végéig nem foglalkozik azzal, hogyan dönt majd a nyáron. Tristan Thompson Shaq és Rodman nyomdokain, maximum (közeli) szerződést akart a Cavstől tavaly nyáron. Bogut szerint hibát követtek el azok, akik Dellavedovát Curry-stoppernek nevezték el, feltüzelték az MVP-t. Al Jefferson lehívta 13.8 milliós játékosopcióját a következő idényre. Embiid lába nem fájt az edzések után, dominált a tréningeken. A Lakers még nem döntötte el, hogy a drafton magasembert vagy hátvédet húz-e.

A Cleveland Cavaliers ikonja, LeBron James Joe Vardonnak (Northeast Ohio Media Group) elmondta, nem gondolkodott még arról, hogyan dönt majd a nyáron - szabadügynök lehet, ha kilép szerződéséből. James úgy fogalmazott, hogy eszébe sem jutott ez a téma, amíg most fel nem hozták neki, a döntő végéig nem is akar ezzel foglalkozni. Annyit elmondott, hogy jól érzi magát a Cavsnél - egyébként szinte biztosan maradni is fog, valószínűleg egy újabb 1+1 éves szerződést fog aláírni, hogy 2016 nyarán a megugró fizetési sapkát ki tudja használni anyagilag.

Bob Finnan (News-Herald) értesülései szerint Tristan Thompson maximum vagy ehhez közeli szerződést kért a Clevelandtől tavaly nyáron - mint ismert, egy négyéves, 52 millió dolláros ajánlatot utasított vissza. Érdekes helyzetet teremhet ez a csapatnál, hiszen előfordulhat, hogy őt és Kevin Love-ot is maximumért fogják megtartani. Thompson Love sérülése óta kezd a Cavsnél, és a Shaquille O'Neal, valamint Dennis Rodman után a liga történetének harmadik játékosa, aki több mint 23 támadópattanót szerzett a döntő első négy meccsén.

Az ohióiak döntőbeli ellenfele, a Golden State Warriors úgy tűnik, hogy kezd lábra állni. A gárda centere, Andrew Bogut azt nyilatkozta Chris Haynesnek (Northeast Ohio Media Group), hogy óriási hibát követtek el azzal az emberek, amikor Matthew Dellavedovát elkezdték úgy nevezni, mint egy Steph Curry stoppert. Az ausztrál középjátékos szerint ezzel feltüzelték Curryt, ami nekik nagyon jó. Olyas valami ez, amit nem nagyon akar az ellenféltől senki, de nekik nagyon hasznos volt. Tudják, hogy Dellavedova nagyszerű védő, de azt is, hogy nem tudja megállítani Curryt hosszútávon.

Marc Stein (ESPN) jelentette, hogy a Charlotte Hornets centere, Al Jefferson most már hivatalosan is eldöntötte, hogy lehívja jövő évi játékosopcióját, amivel több mint 13.8 millió dollárt fog keresni. Hétfőig kell hivatalosan is jeleznie a liga felé szándékát, ügynöke pedig elmondta Steinnek, hogy ő fogja értesíteni a csapatot.

Mint arról már reggel beszámoltunk, Joel Embiid lábfeje nem gyógyult olyan ütemben, mint amivel számoltak a korábbiakban, így vissza kell venni edzésmunkájából, terheléséből. Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) szerint különösen amiatt szomorú ez, hogy Embiid az utóbbi időben az edzéseken mit mutatott. Szemtanúk szerint ugyanis a center igazi domináns teljesítményt nyújtott a tréningeken, egyértelműen azt a játékost láthatta a pályán a Sixers, akiben reménykedtek draftolása idején. Wojnarowski úgy tudja, hogy bár a CT nem sikerült jól, Embiid nem érzett fájdalmat a különösen megterhelő edzések után.

Broderick Turner (Los Angeles Times) forrásai szerint a Los Angeles Lakers még mindig nem igazán tudta eldönteni, hogy a mai NBA-ben minek van nagyobb értéke, egy centernek vagy egy irányítónak - valószínűleg Jahlil Okafor és D'Angelo Russell közül kell választaniuk a drafton. Ezt támasztja alá Mitch Kupchak GM nemrégiben adott nyilatkozata, amelyről már mi is beszámoltunk, és amelyben elmondta a szakvezető, hogy nem akarnak valakit csak azért kihúzni, mert magasember. Ha valaki annyira tehetséges hátvéd, hogy nagyobb lehetőségeket látnak benne, akkor nem fognak ragaszkodni ahhoz, hogy magasembert húzzanak.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus