Hírmorzsák 2015-06-15 (10:30)

Curry kiszáradt a ma hajnali meccs után. LeBron szerint ő a világ legjobb játékosa, úgyhogy nem aggódik. Draymond Green szerint az első három meccsen jobban akart a Cavs, Dellavedovát nem jellemezte. A Warriors tulajdonosa mindig is bízott David Lee-ben, a játékost a saját statisztikái nem érdeklik, csak a bajnoki cím. Silver nem aggódik a lockout miatt, szerinte fair a mostani kollektív szerződés. A Játékosok Szakszervezete szerint túl közel vannak a fotósok a pályához. Egyre többen gondolják úgy, hogy Monroe a Knicksben köt ki. Antetokounmpo szerint a Bucksnak szüksége van egy elit magasemberre. Kupchak szerint nem az alapján draftolnak, hogy ki illik Bryant mellé vagy ki kedveli Kobe-t. Kelly Oubre szerint Jimmy Butler, Leonard és Harden szintjét is túlszárnyalhatja, bajnoki címet nyer annak a csapatnak, amelyik kiválasztja.

A döntő ma hajnali, ötödik mérkőzését követően Stephen Curry a kiszáradás jeleit észlelte magán - az első 33 percből 30-at játszott, végül 42 perccel fejezte be a mérkőzést, úgy tűnik tehát, hogy a Golden State Warriorsnél is kezdenek előjönni a fáradtság jelei. Folyadékot kapott természetesen az alapszakasz MVP a mérkőzést követő sajtótájékoztató után, és az előzetes hírek szerint a szerda hajnali hatodik összecsapáson már rendben lesz.

A Cleveland Cavaliers sztárja, LeBron James is reflektorfénybe került, miután a meccs utáni sajtótájékoztatón elmondta, még mindig nem aggódik a döntő miatt, mert ő a legjobb játékos a világon, ilyen egyszerű ez - ma egyébként tripla-duplát hozott 40+ ponttal megspékelve. Vezetőedzőjét, David Blattet láthatóan felidegesítették a média képviselői, többek között olyanokat kérdeztek tőle, hogy mennyivel többet kérhet még LeBrontól, vagy hogy miért nem használta többet Tyimofej Mozgovot a találkozón.

A másik oldalon Draymond Green szerint az volt a probléma az első három meccsen, hogy a Cavs játékosai egyszerűen jobban haraptak, többet dolgoztak a sikerért. Greentől kérték, hogy jellemezze Matthew Dellavedovát, akivel egyébként összeakadtak a meccsen - az ausztrál befogta a kezét, együtt elestek, mindketten faultot kaptak. Green szűkszavúan annyit mondott, hogy csak fizikálisan játszik vagy piszkos módszerekkel, mindenki úgy írja le, ahogy akarja és amelyik csapatnak éppen drukkol.

A döntőben egyébként a Warriors erőcsatárának, David Lee-nek egész komoly szerepet osztottak, főleg a két clevelandi összecsapáson. Joe Lacob tulajdonos Sam Amicknek (USA Today) elárulta, hogy bár hallották ők is a pletykákat, hogy el kellene cserélniük Lee-t a deadline előtt, úgy voltak vele, hogy biztosan nem fogják ezt megtenni, kerül, amibe kerül a következő idényben. Tudták, hogy Lee még mindig jó játékos, és egy sérülés kell csak ahhoz, hogy újra komoly szerepe legyen a csapatban. Beszéltek is vele, és bár tudta, hogy nehezen fogadja azt, hogy nem játszik, mindig pozitív maradt, nagyon jó csapattárs volt, az öltözőben is nagyon kedvelik, ezt pedig nagyon sokra tartják.

Maga Lee azt nyilatkozta, hogy a szezon ezen pontján már nagyon önzőnek kell lenni ahhoz, hogy valaki a saját játékidejével vagy statisztikáival foglalkozzon. Szerinte Steph Curry is átlagolna 10 pontot, ha ez azt jelentené, hogy bajnoki címet nyernek a végén, de nem az egyéni statokról szól már a dolog. Átlagolt 20-10-et, volt All-Star, amik szép eredmények, de amit most próbálnak elérni, az még nagyobb dolog. Hogy többet akar-e játszani, arra a válasza természetesen igen, minden játékos az ő helyében így lenne vele, de amikor pályára kerül, jól is játszik, így annyi a feladata, hogy mindig készen álljon arra, hogy bevetik. Ha gyűrűt nyernek a végén, megérte minden, amin keresztül kellett mennie.

A döntő félidei szünetében Adam Silver nyilatkozott, és elmondása szerint nem fél a 2017-es lockouttól, szerinte elég fair kollektív szerződésük van jelenleg. Szerinte a játékosok szempontjából minden jó, hiszen a bevételek bizonyos százalékát kapják meg, így ha a bevételek nőnek, az ő részesedésük is nő. 2016/17-ben jön az új, 24 milliárdos TV-szerződés, és Silver elmondása szerint abban az idényben átlagban évi 8 millió dollárt fognak keresni a kosarasok. Ha van valami, amiről beszélni akarnak, akkor természetesen fognak is, de szerinte a mostani megállapodás kifejezetten jó, nagyon jól megy a ligának mindkét oldal szempontjait nézve, úgyhogy nem aggódik.

Júliusban ül össze majd a Játékosok Szakszervezete, ahol LeBron Jamesnek lesz néhány gondolata arról, hogy a fotósok túl közel ülnek a játéktérhez, ezt maga a játékos mondta el a Northeast Ohio Media Group munkatársának - mint ismert, James a negyedik találkozón be is verte a fejét az egyik kamerába. Michele Roberts, a Szakszervezet vezetője elmondta, ő is élvezi a közeli képeket, de nem biztos benne, hogy ilyen közel kell ülnie a fotósoknak a pályához, mert szerinte fejlődött már annyit a technika, hogy ne kelljen pár centire az oldalvonaltól helyet foglalniuk ahhoz, hogy jó képeket csináljanak. Szerinte a fotósok és a játékosok érdekében is jobb megoldást kell találniuk.

Gery Woelfel (Racine Journal Times) lehozta, amit már hetek óta rebesgetnek: forrásai szerint egyre többen gondolják úgy, hogy Greg Monroe a New York Knickshez fog igazolni, erre készült fel a Detroit Pistons az Ersan Ilyasova-cserével.

A Milwaaukee Bucks görög csatára, Giannis Antetokounmpo saját blogján azt írta, hogy szükségük van változásra magas posztokon. Szerinte Zaza Pachulia nagyon érti a játékot, tudja, hogyan kell hasznosan játszani, John Henson pedig évről évre fejlődik, de kellene nekik egy olyan atletikus magas, aki a liga elitjébe tartozik, aki amellett, hogy hatékony befejező, jól is védekezik. Egy olyan játékosra van szükségük, aki az elzárásokat is jól adja és a gyűrű közelében is komoly negatív hatással van az ellenfél dobószázalékára.

A Chicago Bullsnál a napokban volt egy érkező segédedző, lehet azonban egy távozó is, miután Marc Stein (ESPN) értesülései szerint Adrian Griffin az Orlando Magicnél fog dolgozni a továbbiakban. Griffin korábban volt Scott Skiles segédedzője a Milwaukee Bucksnál és 2010 óta dolgozik a Chicagónál.

A drafthoz tartozik, hogy a Los Angeles Lakers GM-je, Mitch Kupchak Mark Medinának (Los Angeles Daily News) azt nyilatkozta, hogy nem az alapján fognak kiválasztani bárkit is, hogy tud-e együtt játszani Kobe Bryanttel, szereti-e az aranysárgák ikonját vagy sem. Azt fogják kihúzni, akiről úgy gondolják, a leghosszabb és legjobb karrierje lesz. Byron Scott vezetőedző elmondta, hogy Bryant tanácsokat fog adni az elsőéveseknek és jobb, ha hallgatnak rá. Nincs autentikusabb ember, aki megmondhatná nekik, miről is szól ez a liga, és milyen munkamorállal kell rendelkezniük ahhoz, hogy az ő szintjének közelébe érjenek. Kupchak egyébként hozzátette, hogy szerinte több fiatal sokkal szórakoztatóbbá tenné a szezont Kobe számára, ettől függetlenül veteránokkal is meg akarja erősíteni az állományt.

Szintén az idei játékosbörzével kapcsolatos, hogy szinte mindenki okosan, szerényen nyilatkozik, mindenki mindenhova jól illene, ahol meg is nézték az adott játékost, szeretnének is az adott csapatnál játszani, úgyhogy gyakorlatilag úgy néz ki, mindenkinek jó, bárhova kerül. Kelly Oubre szólt egy kicsit nagyobbat, a Utah Jazznél töltött edzése után azt nyilatkozta Jody Genessynek (Deseret News), hogy szerinte könnyen elérheti, sőt, túl is szárnyalhatja Jimmy Butler, Kawhi Leonard és James Harden szintjét. Oubre azt is hozzátette, bárki fogja kimondani a nevét a draft napján, annak a csapatnak bajnoki címet fog nyerni. A kiscsatárt egyébként az első kör közepére várják.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus