Hírmorzsák 2015-06-16 (21:30)

A Cavs GM-je szerint a döntő alatt jöttek rá igazán, hogyan kell LeBron köré felépíteni a csapatot, nem lehet James mellé túl sok olyan embert rakni, akinek kell a kezébe a labda. Már a deadline környékén is beszélt egymással a Hornets és a Clippers egy Stephenson köré épülő cseréről, akkor Doc Rivers lépett vissza. Hawes +15%-ot kap szerződése hátralévő részére. Vajon hogyan illeszkedik be Stephenson a két kedvelt játékos távozása után? Cauley-Steinről áradozott a Knicks, volt edzője szerint All-Star lehet a center, mert egy magasabb kiadású John Wall.

A Cleveland Cavaliers GM-je, David Griffin Zach Lowe-nak (Grantland) azt nyilatkozta, hogy ebben a PO-ban jöttek rá igazán, hogyan kell felépíteni egy csapatot LeBron James köré. Elég élesen körvonalazódott előttük, kinek milyen szerepet kell játszania, ez lett még világosabb azok után, hogy Kyrie Irving és Kevin Love is kiesett James mellől. Griffin szerint LeBron olyan jó a labdával a kezében, hogy nagyon meg kell válogatniuk, kik illenek mellé.

Felmerült, hogy esetleg James mellé nem kellenek sztárok, csak jó védők és olyanok, akik az üres helyzeteket be tudják dobni. Mike Miller azt mondta, szerinte is ez a helyes felállás, mert támadásban LeBron teszi a dolgát, a többieknek csak a kiosztott labdákat kell bedobniuk, védekezésben pedig olyan fizikálisnak kell lenniük, amennyire csak tudnak. Griffin is elmondta, egyszerűen nem lehet LeBron mellett túl sok olyan embert használni, akinek kell a kezébe a labda.

A tegnap este meghúzott Charlotte Hornets - Los Angeles Clippers tranzakcióhoz tartozik, hogy Arash Markazi (ESPN) forrásai szerint a két együttes már tárgyalt egy hasonló cseréről a deadline előtt is, akkor Doc Rivers táncolt ki a megegyezésből. Az öltözőbeli és a pályán lévő kémia szempontjából is rizikós lépés volt Lance Stephensont megszerezni, de financiálisan nem vállaltak túl nagy kockázatot vele, hiszen 2016/17-re csak csapatopciója van.

Spencer Hawes egyébként együtt ment nyaralni Blake Griffinnel és DeAndre Jordannel az idényt követően, míg Chris Paul és Matt Barnes gyerekei szinte elválaszthatatlanok lettek a meccsek alatt és után - Stephensonnak tehát alapvetően sem lesz egyszerű beilleszkednie, két kedvelt játékos távozott miatta. Hawesnak volt egy 15%-os trade-kicker a szerződésében, ami azt jelenti, hogy hátralévő kontraktusa 15%-át, azaz 1.7 millió dollárt kap még pluszban, amelyet elosztanak majd 2016/17-ig bezárólag.

A drafthoz tartozik, hogy Willie Cauley-Steinről áradozott a New York Knicks Kenny Payne-nek, a Kentucky egyetem első számú segédedzőjének. A játékos azt mondta volt trénerének, hogy hihetetlen, hogy mindenki rácsodálkozik arra, tud ő dobni is, nem csak védekezni, de Payne megmondta neki, hogy ebből a meccseken nem sokat láthattak az emberek, csak rövidebb időszakokban ment neki a pontszerzés is.

Az edző szerint nagyon ritka, hogy valaki ilyen magassággal ilyen mozgékony legyen, kicsit olyan, mintha egy 7'1 magas John Wall lenne, annyira gyors és atletikus. Payne úgy gondolja, minden tehetsége megvan WCS-nek ahhoz, hogy All-Star játékos legyen.

A New Yorkhoz és a drafthoz tartozik az is, hogy Frank Kaminsky ma vacsorázik a csapattal, holnap pedig edzeni fog az együttesnél. A jó kezű magasember illene a Triangle Offense-be, de lejjebb kell cserélniük, nagyon korai lenne őt a 4. helyen kihúzni.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus