Hírmorzsák 2015-06-17 (10:30)

Jimmy Butler inkább rövidebb szerződést akar, egyre jobban tetszik neki a Lakers. Eric Gordon megpróbálja felmérni a terepet, mennyit kaphat más csapatoktól. JR Smith nem hívja le játékosopcióját, szabadügynök lesz. Iguodala 7-4 arányban nyerte az MVP szavazást. James az egyéni díj megnyerésével nem lett volna elégedett. LeBron és Justin Holiday is történelmet írtak. A Warriors GM-je szerint nem kell aggódnia a szurkolóknak Draymond Green jövője miatt. Gentry szerint megvédték Mike D'Antoni becsületét is. Porzingis hétfőn privát edzésen volt a Lakersnél, Garnett is dicsérte a lett játékát, egy korábbi év vezetője pedig azt mondta, jövőre simán Porzingis lenne az 1/1.

Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) értesülései szerint a Chicago Bulls swingmanje, Jimmy Butler nem fogja elfogadni a csapat 5 éves, maximum szerződésajánlatát, inkább rövidebb kontraktust szeretne aláírni, hiszen jövő nyáron ugrásszerűen nő majd a fizetési sapka, ezzel együtt pedig a maximum szerződés kezdőértéke és összfizetése is. A Bulls így nagy bajba kerülhet, hiszen olyan megállapodást köthet a swingman, amellyel jövőre vagy 2017-ben távozhat a csapattól ingyen, és állítólag egyre inkább érdeklődik Butler a Los Angeles Lakers iránt.

Ha csak nem ad neki a Bulls egy rövidebb szerződést, valószínűleg más csapat ajánlatát kell meccselnie a Chicagónak. A hírek szerint nagy esély van arra, hogy Butler egy 3 éves, 50 millió dolláros kontraktust ír alá, amelynek harmadik éve játékosopció, így köthet új szerződést 2017-ben, 5 évre akár 190 millió dollár értékben is. Októberben egy 4 éves, 44 milliós szerződést utasított vissza a Bullstól, és több forrás is megerősítette, egy 4 éves, 48 millió dollárosat már aláírt volna - ezt elhibázta a csapat.

A RealGM információi szerint bár a New Orleans Pelicans dobóhátvédje, Eric Gordon erősen hajlik arra, hogy elfogadja 15.5 millió dolláros jövő évi játékosopcióját, elkezdte felmérni a terepet, milyen 4-5 éves ajánlatokat kaphatna más csapatoktól, ha mégsem a maradás mellett döntene. Gordon a hírek szerint nem az új vezetőedző, Alvin Gentry miatt szeretne távozni, szép jövőt jósol a csapatnak, ráadásul Gentry volt az 2012-ben, aki anno a Phoenix Sunsnál leginkább szorgalmazta, hogy adjanak a dobóhátvédnek egy 4 éves, maximum szerződést.

A Cleveland Cavaliers dobóhátvédje, JR Smith a ma hajnali döntőt követően Chris Broussardnak (ESPN) elmondta, valószínűleg nem hívja le jövő évi, 6.4 millió dolláros játékosopcióját, inkább szabadügynök lesz és új szerződést szeretne magának.

Ha már szóba került a döntő, akkor itt érdemes megjegyezni, hogy Andre Iguodala úgy lett MVP, hogy az alapszakaszban kifejezetten gyenge volt önmagához képest, a döntőig egyetlen egyszer sem kezdett a szezonban, a negyedik meccsen azonban rátették LeBron Jamesre, akinek ettől kezdve megkeserítette az életét, és emellett még támadásban is hasznosnak bizonyult. Iguodala végül 7-4 arányban nyerte meg az MVP szavazást Jamesszel szemben, így Jerry West maradt továbbra is az egyetlen, aki vesztes csapatból kapta meg ezt az elismerést - érdekesség, hogy az ohiói újságíró, Jason Lloyd (Akron Beacon Journal) is Iguodalára szavazott, a teljes voksolást ezen a linken megnézhetitek!

A hatodik meccs előtt egyébként LeBron elmondta, hogy egyáltalán nem érezné jól magát akkor sem, ha döntő MVP-nek választanák, ha közben a csapat vereséget szenvedne és nem nyerné meg a bajnoki címet, mert azért igazolt vissza a Cavshez, hogy csapatsikereket érjen el, hogy gyűrűt nyerjen, nem azért, hogy egyéni díjakat söpörjön be. Broussard 50 vezetőt és trénert kérdezett meg azokból a csapatokból, akik nem vesznek részt a döntőben, 31 ember azt mondta, hogy Jamesnek kellene nyernie a döntő MVP trófeát akkor is, ha a Cleveland kikap. Ehhez egy adalék: LeBron az első játékos a liga történetében, aki a teljes finálét tekintve a legtöbb pontot, gólpasszt és lepattanót szerezte mindkét csapat tagjai közül.

A győztesekhez visszatérve kicsit: Justin Holiday is történelmet írt, ugyanis ő az első játékos, aki magyar bajnok és NBA bajnok is - hol van ehhez képest Manu Ginobili Euroliga, NBA és olimpia hármasa... A Warriors segédedzője, a már említett Alvin Gentry azt nyilatkozta, mondják meg Mike D'Antoninak, hogy megvédték a becsületét, azzal a stílussal nyertek, amit oly sokan kritizáltak. És még mindig a Golden State-hez, de már a nyarukhoz tartozik, hogy a GM, Bob Myers azt üzente a szurkolóknak még a mérkőzés előtt, ne aggódjanak Draymond Green jövője miatt - valószínűleg minden ajánlatot tartani fognak a korlátozott szabadügynökre.

Az Orlando Magic nemrég még ideiglenes vezetőedzője, James Borrego visszatért a San Antonio Spurshöz, újra Gregg Popovich segédedzője lesz. Borrego 2003-tól 2010-ig volt már a csapatnál, utána igazolt el Monty Williams mellé a New Orleans Pelicanshez, majd ment Jacque Vaughn segédjének a Magichez.

Bár arról szóltak a hírek, hogy a lett Kristaps Porzingis csak egy edzésen vesz részt - ami megvolt múlt pénteken -, de a már említett Wojnarowski jelentette, hogy a Los Angeles Lakersnél járt tréningen a magasember hétfőn. Porzingis szerint a legnagyobb különbség Európa és az NBA között az, hogy bármikor edzhet az ember, adnak neki egy kártyát vagy egy kulcsot, aztán ha éjszaka úgy gondolja, hogy lemegy dobálni, megteheti. Európában nem így megy, vasárnap például senki nincs a teremben. Idén nem volt olyan hely, ahol játszhatott, a GM-mel és a csarnok egyik emberével kellett megbeszélnie, hogy hagyják neki nyitva a pályát, egyébként alapvetően nem nagyon akarnak az emberek plusz munkát végezni.

Kevin Garnett is dicsérte Porzingis játékát, főleg amikor palánkkal szemben dobálja a középtávoli tempóit. KG azt nyilatkozta, hogy látta játszani a lettet, többször volt olyan, hogy Shaquille O'Neal felépítésű centerek ellen kellett küzdenie, akiket testtel nem tudott megverni, ilyenkor azonban szembe fordult emberével és bedobálta a tempókat, nagyon tetszett ez neki. Egy korábbi Év Vezetőjének választott szakember szerint egy év múlva Porzingis betonbiztos 1/1 lenne. Egyelőre nincs meg a megfelelő testfelépítése, ez zavarja leginkább az embereket vele kapcsolatban. Egy év múlva viszont őt vinnék elsőnek Karl-Anthony Towns, D'Angelo Russell és Jahlil Okafor előtt.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus