Hírmorzsák 2015-06-17 (20:00)

LeBron nem örül a vereségnek, de szerinte visszahelyezték a Cavst oda, ahova való, a bajnokesélyesek közé. James véleményét is kikéri a Cleveland a szabadügynökeikről, Gilbert akár 75 millió dollárnyi luxusadót is fizethet a következő idényben. JR Smith maradni akar a Cavsnél, hiába lép ki szerződéséből. David Lee képviselői és a Warriors már új csapatot keresnek az erőcsatárnak. Draymond Green szerint maradni fog a Golden State-nél. Megvannak a jövő évi oddsok: a Cavs a legesélyesebb a jövő évi bajnoki címre a Warriors és a Thunder előtt. Boozer a Heat játékosa lesz? Bill Simmons az HBO-nál köthet ki. Saunders szinte biztosan Townst húzza 1/1-en, de másokról is gyűjti az infókat.

A Cleveland Cavaliers sztárja, LeBron James a ma hajnali, hatodik mérkőzést követő sajtótájékoztatón elmondta, nagyon sok részre osztható idei szezonjuk. Számára mindig csalódás, ha a végén nem nyer, de úgy érzi, visszahelyezték oda a Cavalierst, ahova való, a bajnokesélyesek közé. Azt is hozzátette, tudják, hogy nagyon sok munka áll még előttük.

A visszatérésről is kérdezték, amire azt mondta, a családja boldog és ez mindent megkönnyít számára. Próbál mindent kiadni magából, aztán reménykedik benne, hogy ez elég. A sérülésekről azt mondta, hogy három olyan játékosuk is öltönyben volt a döntőben és a rájátszás nagy részében, akik képesek maguknak és másoknak is megteremteni a helyzeteket. Szükségük lett volna mindenkire. Egészségesnek kellett volna lenniük ahhoz, hogy győzni tudjanak, de egyszerűen ez most nem jött össze.

A Cavs előtt nagyon fontos nyár áll, hiszen nagyon sok lejárójuk van - Iman Shumpert, Matthew Dellavedova és Tristan Thompson korlátozott, JR Smith mellett pedig Kevin Love is korlátozások nélküli szabadügynök lehet, ha kilép szerződéséből. Brian Windhorst (ESPN) úgy tudja, hogy a csapat szeretné, ha LeBron megosztaná velük, kihez ragaszkodik és kit tart elengedhetőnek, főleg Love esetében kíváncsiak a véleményére, hiszen direkt az ő kérésére szerezték meg. Korábban James többször is részt vett a szabadügynökök meggyőzésében, de amikor ő maga is szabadon igazolható volt - most is az lehet, ha ő is kilép kontraktusából -, akkor általában nem szólt ebbe bele, hagyta adott csapata vezetőségét dolgozni.

Nagyon nem mindegy, kiről mit mond LeBron, hiszen Thompson és Love is maximum szerződésre számíthatnak, Kyrie Irving 5 éves maximuma is idén nyáron fog indulni, Shumpert és Dellavedova is fizetésemelésre számíthat az idei rájátszásban mutatott produkcióik alapján, úgyhogy 100-110 millió dollár könyékére is emelkedhet a csapat fizetési listája. Ha ennyire megnövekszik a Cleveland payrollja, akkor az is elképzelhető, hogy Dan Gilbert tulajdonosnak körülbelül 75 millió dolláros luxusadót kell fizetnie majd, ami még egy dollármilliárdos esetében sem kis tétel.

Arról már reggel beszámoltunk, hogy JR Smith ki akar lépni szerződéséből, de a dobóhátvéd Chris Haynesnek (Northeast Ohio Media Group) azt mondta, maradni akar a csapatnál - az ő megtartása még jobban megnyomhatja a számlát.

Marc Stein (ESPN) jelentette, hogy a ma hajnalban bajnoki címet nyerő Golden State Warriors és erőcsatáruk, David Lee képviselői megegyeztek, hogy közösen keresnek a játékosnak új csapatot. Mint ismert, Lee kiszorult a rotációból, szerződése utolsó évébe fog lépni, úgyhogy nagy szüksége lenne, hogy egy olyan gárdánál legyen, ahol lehetőséget adnak neki. A Warriors számára az lenne a cél, hogy minél kevesebb fizetést kelljen átvenniük, így megpróbálhatják megúszni a luxusadót, vagy legalább csökkenteni annak mértékét, ha Draymond Green megkapja új kontraktusát.

Reggel már írtunk róla, hogy a Golden State GM-je, Bob Myers azt üzente a drukkereknek, ne aggódjanak Green jövője miatt, a játékos pedig Tim Kawakaminak (San Jose Mercury News) a mérkőzést követően azt mondta, a Warriorsnél marad, imádja a csapatot és a társait is. Azt is hozzá kell tenni, hogy az ünneplés pillanataiban nyilatkozta ezt, később pedig azt mondta, egyelőre nem gondolkodik a nyáron, hogy mit fog csinálni.

Alig ért véget a döntő, már kijöttek a jövő évi oddsok is. A Bovada.lv oddsmestere szerint jelenleg a Cavs a legesélyesebb a bajnoki címre (3-1) a Warriors (5-1) és a Thunder (7-1) előtt. Utánuk következik a Bulls, a Clippers és a Spurs azonos esélyekkel (10-1).

Egy Carlos Boozerhez közelálló forrás Barry Jacksonnak (Miami Herald) azt mondta, az erőcsatár szinte biztosan a Miami Heat játékosa lesz - mondjuk ebben az esetben szinte biztosan be kell érnie a minimum szerződéssel, ennél sokkal többet egyébként sem ér, a Heatnek pedig nem nagyon lesz költőpénze a nyáron.

Az ESPN-től távozó Bill Simmons a hírek szerint az HBO-val tárgyal egy többrészes együttműködésről, amelynek része lenne egy rendszeres TV-műsor is. Mint ismert, az ESPN májusban jelentette be, hogy nem tárgyalnak tovább Simmonsszal a hosszabbításról és nem is jelenik meg többet náluk a szakíró egyetlen cikke vagy podcastje sem, hiába van még szerződése szeptemberig. Több érdekes kijelentése is volt Simmonsnak az elmúlt időszakban, nem nagyon tisztelte kenyéradóját, ezt unták meg a csatornánál.

Chad Ford (ESPN) jelentette, hogy a Minnesota Timberwolves elnöke és vezetőedzője, Flip Saunders Kaliforniába utazott, hogy megnézze egy edzésen Karl-Anthony Townst. Ford forrásai megerősítették Mark Heisler öt nappal korábbi értesüléseit, miszerint hiába tetszett Saundersnek egész idény alatt jobban Jahlil Okafor, szinte biztosan Townst fogja választani a Minnesota. Ettől függetlenül a hírek szerint Okafor is képben marad még, múlt héten járt is a Timberwolvesnál a Duke centere, próbálnak minél több infót begyűjteni Kristaps Porzingisről és Emmanuel Mudiay-ról is, D'Angelo Russell-lel pedig egy privát edzést még szeretnének lebeszélni.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus