Hírmorzsák 2015-06-18 (21:30)

Jamal Crawford elcserélésén dolgozik a Clippers, Wilson Chandlerért Denverbe költözhet a dobóhátvéd. Doc Rivers nem kezdőként számol Stephensonnal. Clifford szerint Hawes sokat dob majd a támadójátékukon. Ferry és a Hawks útjai végleg elváltak, de több pénzt kap, mint amennyi a szerződése alapján járt volna neki. Blatt szerint hosszú folyamat a végső siker elérése. Thibodeau neve felmerült a Cavsszel kapcsolatban. Jeff Green lehívta játékosopcióját. SVG szerint Ilyasovával nemcsak egy stretch négyest kaptak, kezdő kiscsatárt továbbra is keresnek. Steph Curry és Draymond Green történelmet írtak a +/- statisztikában. Ballmer szerint a Clippers névnek értéke van, ezért nem változtatták meg a csapat nevét a logóval együtt.

Arash Markazi (ESPN) forrásai szerint a Los Angeles Clippers erősen gondolkodik Jamal Crawford elcserélésén, próbálják felmérni a terepet, mit kaphatnak a dobóhátvédért. A hírek szerint az egyik lehetséges forgatókönyv, hogy CJ Wilcox-szal együtt a Denver Nuggetshez cserélik Crawfordot Wilson Chandlerért - ezzel meglenne a csapat kezdő hármasa. Nem meglepő, hogy felmerült a liga egyik legjobb hatodik emberének elcserélése, hiszen Doc Rivers Markazinak azt nyilatkozta tegnap, hogy tetszik neki a nemrég szerzett Lance Stephenson, mert kemény gyerek, jó védő és három poszton is használható, de nem biztos benne, hogy kezdőnek hozta, inkább egy olyan embernek, akit több poszton, többféleképpen is be lehet vetni - a padon pedig Crawford helyét átvehetné.

A Clippersnek egyébként új logója van, amelyet hajnalban be is mutattak, a nevet viszont nem változtatták meg. A csapat tulajdonosa, Steve Ballmer Markazinak azt mondta, szerinte a Clippers név igazi értékkel bír, egy olyan csapatot szimbolizál, amely legyőzi az útjába kerülő nehézségeket. Az új logo egyébként elég sok kritikát kapott annak ellenére is, hogy két hónapig tervezték, de Ballmer erre csak annyit mondott, sok ember nem szereti a változásokat, ennyi az egész.

A másik oldal is nyilatkozott egyébként a Stephenson-cseréről. Steve Clifford, a Charlotte Hornets vezetőedzője Rick Bonnellnek (Charlotte Observer) elmondta, minden nyáron az egy csapat feladata, hogy a lehető legjobban próbáljon erősíteni és a gyengeségeken próbáljon javítani. A védelmük elég jó ahhoz, hogy nyerő csapat legyenek, de a támadójátékuk nem és leginkább a tripladobásokkal vannak gondjaik. Ebben fog nekik segíteni Spencer Hawes és emellett nagyon jó passzoló is a kosaras Clifford szerint.

Az Atlanta Hawks és Danny Ferry hivatalosan is "szakítottak", szerződést bontottak a GM-mel. Ahogy arról már korábban szó volt, a vezetőedző, Mike Budenholzer az elnöki posztot is megkapta, míg Wes Wilcox, az eddigi segéd GM lesz a GM ezentúl - utóbbi már a Clevelandnél is együtt dolgozott Ferryvel. Kevin Arnovitz (ESPN) forrásai szerint Ferry nagyon jól járt, több pénzt fog kapni ugyanis, mint amennyi hátralévő, hároméves szerződése alapján járna neki - ezt a jelenlegi tulajok fogják neki kifizetni, nem az újak. Egyébként is elég jó a megítélése ligaszerte, arra számítanak a legtöbben, hogy nem telik el sok idő és egy másik csapat vezetőségében szerepet fog kapni.

A Cleveland Cavaliers vezetőedzője, David Blatt a döntő után azt nyilatkozta, hogy a győzelem egy hosszú folyamat vége. Olyan nincs, hogy valaki egyik reggel felkel és már bajnokesélyes. Reménykedik persze ebben mindenki, de általában nem így működik a dolog. Szerinte játékosai mindent megtettek, hogy a lehető legjobb helyzetbe hozzák magukat. Mint ismert, elég nagy volt a mozgás a nyáron a Cavsnél, Blatt láthatóan türelemre intett mindenkit. Zach Lowe (Grantland) jelentette egyébként, hogy volt némi pletyka a döntő alatt arról, hogy Tom Thibodeau lesz a Cleveland új vezetőedzője a következő idényben, de túl sok alapja ezeknek a híreknek egyelőre nincs, Dan Gilbert tulajdonos és David Griffin GM is Blatt támogatói.

A Memphis Grizzlies csatára, Jeff Green döntött, lehívja játékosopcióját, így 9.2 millió dollárt fog keresni a következő idényben a Boston Celticstől a szezon közben szerzett kosaras. Ez azt is jelenti, hogy ha Marc Gasol hosszabbít a csapattal, akkor nem lesz sapka alatti helye a Grizzliesnek további erősítésekre.

A Detroit Pistons elnöke és vezetőedzője, Stan Van Gundy azt nyilatkozta Terry Fosternek (Detroit News), hogy jó kinti dobást, védekezést, keménységet és energiát keresett, amikor stretch négyes után nézelődött a piacon, és szerinte mindezt megkapta Ersan Ilyasovával. SVG elmondása szerint nem is gondolták volna, hogy egyetlen ember megszerzésével sikerül minden elképzelésüket teljesíteni, ezért is voltak annyira izgatottak, mikor sikerült nyélbe ütniük a cserét. Olyas valakit szereztek, aki sokkal többet jelenthet számukra, mint egy jó kinti dobó magasember.

Van Gundy arról is beszélt David Mayónak (MLive), hogy a szabadügynököknél kiscsatárt és cseremagasokat akarnak igazolni. A szakvezető azt mondta, szükségük van egy hármasra, akire azonnal számíthatnak, és szükségük van olyan cserékre 4-es és 5-ös poszton, akiket szintén azonnal be tudnak vetni. Reménykednek, hogy a 8. helyen jó játékost tudnak húzni, de azt szeretnék, ha fokozatosan épülhetne be az itt húzott fiatal és nem kerülne rá azonnal hatalmas teher.

A Golden State Warriors két húzóembere, Stephen Curry és Draymond Green történelmet írtak idén, ők jutottak ugyanis először 1000 fölé +/- kategóriában, mióta a liga elkezdte ezt a statisztikát számolni 1997-ben. Curry +1083 volt az alapszakaszt és rájátszást is nézve, míg Green +1031-gyel végzett. Eddig LeBron James +992-vel (2008/09) és Michael Jordan +954-gyel (1997/98) voltak az első két helyen.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus