Hírmorzsák 2015-06-19 (09:30)

Blatt úgy érzi, marad ő a Cavs vezetőedzője. David Griffin nem érti, miért kérdés ez a szezonjuk után, szerinte LeBron és Love is kilépnek szerződéseikből, de maradnak a csapatnál. Marion megerősítette, hogy visszavonul. Cousins örül Malone denveri kinevezésének, Malone tagadta, hogy rossz viszonyban lett volna D'Alessandróval a Kingsnél. Doc Rivers szerint számtalan cserét Donald Sterling vétózott meg első Clippersnél töltött évében. Ferry szeretne minél előbb csapatot találni magának. Tom Benson marad a Pelicans tulajdonosa. Don Nelson szerint Draymond Green miatt tudott small-ballt játszani a Warriors. Parker szerint Duncan és Ginobili is játszanak még egy évet. Bjelica idén nyáron át akar menni az NBA-be. Megvannak a Philly új mezei is.

A Cleveland Cavaliers vezetőedzője, David Blatt a gárda szezonzáró sajtótájékoztatóján elmondta, úgy készül, hogy a következő idényben is ő lesz a csapat vezetőedzője - több forrásból is lehet hallani, hogy LeBron James egyszerűen ignorálja a meccseken Blattet. A tréner szerint különleges lehetőség, ha valaki Jamesszel dolgozhat nap mint nap. Az emberek hajlamosak egy-egy meccs vagy szakasz alapján ítélkezni és elfelejtik, hogy ők minden nap azért dolgoznak együtt, hogy elérjék a végső győzelmet. Egy kötelék csak idővel alakul ki két ember között, nem azonnal, de nagyon nagy dolognak tartja, hogy olyas valakivel dolgozhat együtt, aki ennyi mindent tesz csapata sikerességéért. Nagyszerű tapasztalatokat szerzett, reményei szerint pedig lehetősége lesz erre a következő idényben is.

A csapat GM-je, David Griffin is megszólalt, ő azt mondta, hogy LeBron szerint is nagyszerű edző Blatt. Ezt már többször is elmondta, de olyan nincs szerinte, hogy egy edző ne végezne nagyszerű munkát, miközben 33-3-at mennek az idény második felében, Kevin Love-val és Kyrie Irvinggel támadásban szárnyalnak, majd szinte egyik napról a másikra át kell váltaniuk elit védekezőcsapatba, mert kiesik ez a két ember, és úgy tudják ezt megtenni, hogy 4-0-lal söprik az alapszakaszban 60 győzelmet elérő Atlanta Hawkst. Nagyon sok meccset nyertek teljesen különböző stílusú csapatok ellen, szóval nem is érti Griffin, mi a kérdés.

Griffin Chris Haynesnek (Northeast Ohio Media Group) hozzátette, szerinte James és Kevin Love is ki fognak lépni szerződéseikből, de mindketten maradni fognak a Clevelandnél.

Szintén az ohiói együtteshez tartozik, hogy Shawn Marion Marc Steinnek (ESPN) megerősítette, továbbra is úgy áll, hogy befejezte a játékot, visszavonul. A veterán kosaras januárban az Arizona Republicnak mondta el, hogy van egy fia, akihez nagyon kötődik, de alig tud vele találkozni, és nagyon nehéz azt megélni, hogy csak képeken és videókon láthatja, ahogy felnő - úgy tűnik, azóta sem változott álláspontja, főleg hogy a Cavsnél nem számoltak vele a rájátszásban.

A Sacramento Kings sztárja, DeMarcus Cousins Jason Jonesszal (Sacramento Bee) beszélgetett arról, hogy volt edzője, Michael Malone állást kapott a Denver Nuggets vezetőedzőjeként. Cousins elmondása szerint nagyon örült ennek, mert szerinte Malone az egyik legjobb edző a ligában és nagyszerű ember is. Nagyon sokat tanult tőle és boldog, hogy volt mestere azt csinálhatja, amit szeret - tudta, hogy nem lesz sokáig állás nélkül.

Malone egyébként a bemutatkozó sajtótájékoztatóján azt mondta, azt fogja megkérdezni a játékosaitól, ki mennyire veszi komolyan azt, hogy győztes csapatban akar játszani, mennyire szeret az adott illető nyerni vagy mennyire utál veszíteni. Mark Kiszla (Denver Post) és több más újságíró is felvetette, hogy ebben az esetben meg kell szabadulniuk Ty Lawsontól, aki nem nagyon illik ilyen szempontból a képbe. Lawson iránt érdeklődik a Dallas Mavericks, de nem az ő megszerzése a texasiak prioritása a nyáron.

Ezen a sajtótájékoztatón az is elhangzott tőle, hogy egyáltalán nem igaz, hogy rossz viszonyban lett volna a Kingsnél a GM-mel, Pete D'Alessandróval, akit nem sokkal korábban szerződtetett a Denver, tehát újra együtt kell majd dolgozniuk. Malone szerint mindig is tisztelték egymást és jól kijöttek egymással. Egyszerűen arról volt szó, hogy az a környezet, amelyben dolgoztak Sacramentóban, nem mindig volt megfelelő ahhoz, hogy egészséges kapcsolatot ápoljanak egymással.

A Los Angeles Clippers elnöke és vezetőedzője, Doc Rivers James Herbertnek (CBS Sports) elmondta, bár ez lesz a harmadik éve a csapatnál, lényegében csak a második, ha érti mindenki, mire gondol - Donald Sterlingre egyébként. Rivers azt is hozzátette, hogy ha valaha ír egy könyvet és leírja azokat a cseréket, amiket meghúzhattak volna, mert megegyeztek már a másik csapattal, de egyéb indokok miatt végül nem történt semmi, mindenki le fog esni a székéről.

Jeff Zilgitt (USA Today) értesülései szerint június 24-én hitelesíti a Board of Governors az Atlanta Hawks adásvételét, utána lesz hivatalos, hogy új tulajdonosa van a franchise-nak. A hírek szerint Danny Ferry reménykedett benne, hogy Grant Hillhez és Jesse Itzlerhez fűződő kapcsolata miatt még visszatérhet a gárdához, de aztán rájött, hogy ez nem lehetséges. Zilgitt úgy tudja, a szakember szeretne minél előbb új csapatot találni magának.

A New Orleans Pelicansnél nem lesz új tulajdonos, a bíróság ugyanis úgy döntött, hogy Tom Benson mentálisan teljesen rendben van, így nem veszik ki a kezéből az együttest. Benson lánya és unokái indítottak keresetet ellene még januárban, miután megváltoztatta végrendeletét, halála után jelenlegi feleségére száll ugyanis a csapat, nem rájuk. Hasonlót próbáltak, mint Donald Sterling esetében Shelly Sterling - ha mentálisan alkalmatlannak nyilvánították volna, a végrendelet változtatás sem lett volna érvényes, onnantól pedig ők irányították volna a Pelicanst.

A Golden State Warriors korábbi edzőjével, Don Nelsonnal beszélgetett Joe Wilner (San Jose Mercury News). Nelson elmondta, hogy bár az oaklandiek a small-ballt használva nyertek, nem nagyon hisz abban, hogy ebből liga szinten is tendencia lesz. Az egykori tréner szerint tavaly kezdődött minden a San Antonio Spurs labdajáratásával és a Golden State is így játszott ebben az idényben. Nelson szerint azonban ehhez kellenek a megfelelő emberek, márpedig nincs minden csapatnak Draymond Greenje, egy nagyon képzett erőcsatára. Ő volt az, aki Nelson szerint megteremtette a small-ball lehetőségét a csapatnál.

Ha már a Spurs: Tony Parker azt nyilatkozta a San Antonio Express-News munkatársának, hogy szerinte Tim Duncan és Manu Ginobili is játszani fognak még egy évet. Azt is hozzátette viszont, hogy próbál pozitív maradni, és ez inkább csak a megérzése, mint hogy tudna bármi biztosat is két csapattársa jövőjéről.

Egy jó hír a Minnesota Timberwolves drukkereinek: a franchise egyik európai fiatalja, az Euroliga MVP Nemanja Bjelica tudatta török együttesével, a Fenerbahcével, hogy a nyáron át akarja tenni székhelyét az NBA-be, a török alakulat pedig el is fogadta, hogy a szerb kosaras a következő idényben már nem őket erősíti. A korábbi hírek szerint Bjelica hasonló szerződést kér, mint amit Nikola Mirotic kapott tavaly nyáron a Chicago Bullstól, azaz 3 évre nagyjából 15-17 millió dollárt.

A drafthoz kapcsolódik, hogy D'Angelo Russellnek június 11-én volt egy be nem harangozott privát edzése a New York Knicksszel, pont azelőtt, mielőtt egy nem tisztázott betegség miatt lemondta második tréningjét a Philadelphia Sixersnél. Egyre többen gondolják úgy, hogy a Philly Kristaps Porzingist viszi a harmadik helyen, de egy forrás Marc Bermannek (New York Post) azt mondta, ha valaki a múlt heti edzés miatt gondolja úgy, hogy a Sixers a lett magasember mellett dönt, azt ki kell rúgni az állásából.

A végére pedig szintén a Philly, akiknek megvannak az új mezei:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus