Hírmorzsák 2015-06-20 (10:00)

Stephenson be akarja bizonyítani, hogy nincs rossz hatással az öltözői hangulatra. Mo Williams vagy hosszabbítana a Charlotte-nál, vagy szívesen menne vissza a Cavshez, LeBron tárt karokkal várja. Blake lehívta játékosopcióját. Nem lesz több "minden ajánlatot meccselünk" elrettentő szöveg a csapatok részéről. Avery Johnson szerint vezetőedző lenne a ligában, ha vár nyárig. Aaron Gray visszavonult. Sergio Rodriguez újra az NBA-ben akar játszani, elég sokra tartják a csapatok vezetői. Draft: a lottery végébe várt Payne eltörte az egyik ujját, három hétig pihennie kell.

A Los Angeles Clippers új játékosa, Lance Stephenson Arash Markazinak (ESPN) elmondta, tudja, hogy liga szerte mindenki azt hiszi, nagyon rossz hatással van az öltözői hangulatra, keményen fog dolgozni, hogy bebizonyítsa ennek ellenkezőjét. Szerinte ezzel egyáltalán nincs gondja, megkérdezheti bárki volt csapattársait, edzőit. A pályán olyan energiákkal játszik, hogy úgy tűnik, mintha kiabálna valakivel, de ettől általában keményebben dolgoznak társai. Mindenképpen be akarja bizonyítani, hogy ez a negatív jelző nem igaz, mert jó hatással van a csapat kémiájára.

Mint arról tegnap este beszámoltunk, a Cleveland Cavaliers csereirányítót keres, és Chris Haynes (Northeast Ohio Media Group) értesülései szerint meg is van egy lehetséges jelöltjük, az újságíró ugyanis úgy tudja, Mo Williamsnek két kinézett csapata van. Nagyon szívesen maradna jelenlegi együttesénél, a Charlotte Hornetsnél, de a Cavsbe is szívesen igazolna - mindkét csapatnál többéves szerződést szeretne. Ami még fontos: Haynes forrásai szerint LeBron James áldását adná arra, hogy Williams újra csapattársa legyen - mint ismert, első clevelandi korszakában már játszottak együtt.

A Portland TrailBlazers irányítója, Steve Blake lehívta játékosopcióját, így a következő idényben 2.17 millió dollárt tehet majd zsebre. A játékmester már februárban elmondta, hogy szeretne maradni az együttesnél. Akkor azt nyilatkozta, hogy foglalkozott már a visszavonulás gondolatával is, tudja, hogy karrierje végefelé jár már. Nagyon szeretne bajnoki címet nyerni, ezért örült annak, hogy a Blazers jó csapat, mert már csak 1-2 évet érez magában, hogy elérje álmát, a végső sikert.

Kis érdekesség, hogy az oly sokszor hallott "minden ajánlatot meccselni fogunk" mondatot többet valószínűleg nem nagyon halljuk majd senkitől, Marc Stein (ESPN) írta meg ugyanis, hogy novemberben a liga kiküldött egy emlékeztetőt minden franchise-nak, hogy ezzel megsértik a kollektív szerződést - így próbálták meg a csapatok lenyomni a korlátozott szabadügynökeik árát, próbálták elvenni más gárdák kedvét attól, hogy beajánljanak nagyobb összegeket. Bár a liga nem teljesen ért egyet a Játékosok Szakszervezetének álláspontjával, figyelmeztették a csapatokat, hogy jogi problémákba ütközhetnek, ha tovább folytatják ezt a kommunikációt. Az egész mögött a hírek szerint Rich Paulék állnak, aki az idén nyáron RFA Tristan Thompson ügynöke is többek között, neki nem tetszett leginkább ez a dolog.

A 30 éves center, Aaron Gray visszavonul szívproblémái miatt. Nem meglepő a dolog, tekintve hogy tavaly, miután a Detroit Pistons leigazolta, azonnal ki is tették a keretből, mert felszínre került, hogy komoly gondjai vannak a szívével. Nem távozik azonban a klubtól, mivel Stan Van Gundy szakmai stábjának a tagja lesz Vince Ellis (Detroit Free Press) értesülései szerint - hogy milyen minőségben, azt egyelőre nem tudni.

Az Alabama egyetem vezetőedzője, Avery Johnson azt nyilatkozta John Reidnek (The Times-Picayune), hogy kétsége sincs afelől, ha várt volna az idény végéig, akkor most az NBA-ben dolgozna főedzőként, legalábbis azokból a beszélgetésekből ezt szűrte le, amit ügynöke folytatott egyes csapatokkal. Azt is hozzátette, most már nincs visszaút, az Alabama egyetem trénere és kész.

A korábban a Portland TrailBlazersnél, a New York Knicksnél és a Sacramento Kingsnél is megforduló, 28 éves, spanyol irányító, Sergio Rodriguez Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) információi szerint szeretne visszatérni a ligába. Európa egyik, ha nem a legjobb irányítója ügynökein keresztül már keresi is új csapatát. Van ugyan kivásárlási ára a Real Madridtól, de Wojnarowski úgy tudja, az nem lesz akadály, nem akkora összegről van szó, Rodriguezt pedig a hírek szerint az NBA vezetői elit csereirányítónak tartják.

A drafthoz tartozik, hogy a csapatok edzésein nagyon jól teljesítő, ennek köszönhetően a lottery végébe érő Cameron Payne hétfőn eltörte a jobb gyűrűsujját, amikor a Denver Nuggetsnél tréningezett. Payne-t azóta megvizsgálták, nem kell műteni, de három hétig pihenőn lesz, így őt valamikor július közepén láthatjuk majd újra - talán az egyik nyári ligában részt vehet majd. A fiatal kosaras ügynöke elmondta, hogy az irányító folytatta az edzést a sérülése után is, és ha holnap lenne egy fontos meccs, azon pályára tudna lépni, szóval nincs nagyobb gondja.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus