Hírmorzsák 2015-06-20 (20:45)

Pierce eldöntötte, folytatja pályafutását - Wizards vagy Clippers? Russell privát edzése olyan jól sikerült, hogy a Sixers biztosan őt akarja a harmadik helyen, ha még bent lesz. A Celtics Myles Turner miatt is feljebb cserélne. Towns nem megy tréningezni a Lakershez, ígéretet tett neki a Timberwolves? Amare a Dallas, a New York és a Phoenix között választana szíve szerint. Middleton gyorsan meg akar egyezni a Bucksszal. Legalább 20 embert meghívnak a zöld szobába idén.

Jorge Castillo (Washington Post) forrásai szerint a Washington Wizards kiscsatára, Paul Pierce eldöntötte, hogy folytatja pályafutását, a 2015/16-os idényben is játszani fog. Azt egyelőre még nem tudni, hol, ugyanis két lehetőség is van Pierce előtt. Az egyik az, hogy marad a fővárosban jelenlegi szerződésével, amivel 5.5 milliót kereshet. Ha kilép játékosopciójából, akkor viszont mehet a Los Angeles Clippershez is volt mesteréhez, Doc Rivershez, ott viszont csak luxusadós MLE-t, 3.37 milliót kaphat majd maximum.

Amare Stoudemire jövőjéről sem tudunk még biztosat - az erőcsatár Jared Zwerlingnek (ESPN) elmondta, hogy szívesen maradna a Dallas Mavericksnél, de az sem lenne ellenére, ha korábbi csapatai valamelyikéhez, a New York Knickshez vagy a Phoenix Sunshoz igazolna, szívesen játszana újra ennél a két együttesnél is.

A Racine Journal Times egy játékoshoz közelálló forrásra hivatkozva azt állítja, hogy Khris Middleton nem fog sokat teketóriázni, gyorsan meg fog egyezni a Milwaukee Bucksszal - mint ismert, a játékos korlázott szabadügynök és az ő megtartásán kívül szeretne egy kezdő centert igazolni a gárda.

Andrew Perna (RealGM) úgy tudja, hogy a Boston Celtics nemcsak Willie Cauley-Stein miatt próbál feljebb cserélni a drafton, az előző hetekben több kísérletet tettek erre annak okán is, hogy Myles Turnert ki tudják húzni. Mint ismert, a Celtics a 16. helyen húz legelőször, a center pedig pár hellyel korábban fog elkelni. A Boston egyik legnagyobb feladata egy jól védekező center megszerzése lesz a nyáron, márpedig Turner 36 percre levetítve 4.2 blokkot átlagolt a Texas egyetemen újonc szezonjában. Turnerről egyébként ma reggel írtunk már részletesebben is!

Megvolt közben D'Angelo Russell privát edzése is a Philadelphia Sixersnél, Keith Pompey (Philadelphia Inquirer) információ szerint pedig borzasztóan jól sikerült a fiatal hátvéd bemutatója, gyakorlatilag meggyőzte a Sixers vezetőségét, hogy ha nem választja ki sem a Minnesota Timberwolves, sem a Los Angeles Lakers, akkor őt húzzák majd ki a harmadik helyen, ne Emmanuel Mudiay-t vagy Kristaps Porzingist - annak ellenére is, hogy Mudiay is jó dolgokat mutatott nekik. Volt arról szó korábban, hogy Russell nem akarja, hogy őt válassza a Philly, de mint később kiderült, az első tréninget betegség miatt mondta le.

Az 1/1 is kezd eldőlni, ugyanis Mark Medina (Los Angeles Daily News) forrásai szerint a Los Angeles Lakersnek még nem sikerült edzésre elhívnia Karl-Anthony Townst, és állítólag a csapat nem is nagyon gondolkodik abban, hogy ez még változni fog a draft előtt. Ez egyébként könnyen jelentheti azt is, hogy a Minnesota már megígérte neki, hogy a játékosbörze első választottja ő lesz, így fölösleges is lenne elmennie az aranysárga-lilákhoz.

Az ún. zöld szobába legalább 20 embert hívnak meg idén  - ide szokták meginvitálni a lotterybe várt játékosokat - Andy Katz (ESPN) értesülései szerint: Jahlil Okafor, Tyus Jones, Justise Winslow, Karl-Anthony Towns, Willie Cauley-Stein, Trey Lyles, Devin Booker, Sam Dekker, Frank Kaminsky, D'Angelo Russell, Kristaps Porzingis, Emmanuel Mudiay, Stanley Johnson, Myles Turner, Cameron Payne, Kelly Oubre jr, Rondae Hollis-Jefferson, Bobby Portis, RJ Hunter és Jerian Grant is ott ülnek majd.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus