Hírmorzsák 2015-06-21 (21:00)

LeBron büszke csapattársaira, egyáltalán nem bánja, hogy hazatért. Ed Davisnek 7-10 milliós fizetési igényei vannak. A Knicks lemondott Okaforról - a Lakers viszi a magasembert? A New York szívesen cserélné a 4. picket. A Denver a 7. draftjogot cserélné, Connelly szerint nagyon jól felmérték a terepet. Divac nem cseréli Cousinst semmiképp sem, de mozgolódna ő is a draft előtt, tripladobó(ka)t mindenképpen szerezni akar.

A Cleveland Cavaliers ikonja, LeBron James a Bleacher Reportra kitett videóüzenetben búcsúztatta el ezt az idényt. Elmondása szerint a vereség még mindig fáj neki, de próbálja megtalálni a kiutat ebből. Ebben az évben rakták össze a keretet és így is döntőbe tudtak jutni - azt nem mondja, hogy elégedett az eredménnyel, de büszke a társaira. Nagyon sokat léptek előre ahhoz képest, ahol az idény elején, az első edzésen voltak, és büszke arra, amilyen fejlődést bemutatttak év közben.

LeBron azt is hozzátette, nem bánja, hogy visszatért Clevelandbe, elmondása szerint csak erről álmodott és csak ez járt az eszében, hogy újra otthon legyen. Együtt akart újra lenni a szurkolókkal, a közösséggel és szeretett volna örömet és büszkeséget szerezni a városnak, olyas valamit, amiről az emberek még nagyon hosszú ideig beszélhetnek, mert szerinte nagyon megérdemli ezt Cleveland. Egyelőre még a döntő hatása alatt van, de már nagyon várja a következő idényt is. Reményei szerint olyan helyzetbe tudja hozni a csapatot, hogy jövőre és utána még hosszú ideig a bajnoki címért harcolhatnak majd - ez a célja.

A Los Angeles Lakers szabadügynökének, Ed Davisnek megvannak az igényei, Mark Medina (Los Angeles Daily News) információi szerint ugyanis a magasember egy 2-3 éves szerződést szeretne magának, amelyben évi 7-8 millió dollárt kereshet, illetve ha csak egy évre tud aláírni, akkor 9-10 millió dollárt akar zsebre tenni. Davis egyébként több kategóriában is karriercsúcsot hozott ebben a szezonban, azonban ez is csak 8.3 pontot és 7.6 pattanót jelent meccsenként.

Nem nagyon ülnek a fenekükön a csapatok most, hogy egyre közelebb van a draft. Marc Berman (New York Post) úgy tudja, hogy Phil Jackson feladta annak a reményét, hogy Jahlil Okafor lecsúszik hozzájuk. A New York Knicks elnökének ugyan nincsen sok forrása, de a Los Angeles Lakersnél éppen akad egy - párja, Jeanie Buss társtulajdonos az aranysárga-liláknál, akik ezek szerint eldönthették, hogy Okafort húzzák ki.

Al Iannazzone (Newsday) értesülései szerint a Knicks nagyon is komolyan gondolja, hogy elcseréli első körös pickjét, ugyanis Karl-Anthony Townst, Okafort és D'Angelo Russellt leszámítva olyan nagyon nem győzte meg őket senki, úgyhogy nem lenne ellenükre, ha lejjebb tudnának cserélni. Jackson azt nyilatkozta erről, hogy ez az a játékosbörze, amin 1-14 között mindenki úgy gondolja, hogy jó játékost fog húzni - sőt, az első kör későbbi részében is lesznek még nagyon érdekes fiatalok. Jackson szerint a történelem azt mutatja, hogy a Top10-ben kezdő kalibert lehet húzni.

Az egyik csapat, akikkel üzletelhetnek, az a Denver Nuggets lehet, a coloradóiak GM-je, Tim Connelly ugyanis Chris Dempsey-nek (Denver Post) elárulta, készek elcserélni a 7. és az 57. pickjüket is. Connelly elmondása szerint nagyon agresszíven mozgolódnak a piacon, több helyen is felmérték már a terepet, és ha valami olyasmi vetődik fel, ami érdekes lehet számukra, nem félnek meghúzni egy cserét, hogy a lehető legjobb csapatot adják az új vezetőedző, Michael Malone kezébe.

Azt mondta, nem jelentheti ki határozottan, hogy ahol most húzhatnak, az a hely, ahol majd húzni fognak ténylegesen a drafton. A szakvezető szerint jól felmérték a terepet, melyik csapat kit választhat és ki maradhat nekik. Tudják, melyik az a 3-4 játékos, akik közül válogathatnak akkor, ha mégis a 7. helyen választanak, így most megpróbálnak minél jobban utána járni ezeknek a fiataloknak, nehogy valami elkerülje a figyelmüket.

A Sacramento Kings is cserepartner lehet. Elnökük, Vlade Divac Ailene Voisinnek (Sacramento Bee) elárulta, teljesen kizárt, hogy DeMarcus Cousinst elcseréljék, de szeretne lépni még a draft előtt valami kisebbet. Nagyon sok helyen kell szerinte változtatniuk, mert a liga sokkal gyorsabb tempójú manapság, úgyhogy szükségük van jó kinti dobókra. Ha ezt a drafton nem tudják orvosolni, akkor a szabadügynökök között is szét fognak nézni, és az off-szezon további részében cserékben is gondolkodni fognak majd. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus