Hírmorzsák 2015-06-22 (21:45)

Bledsoe-t árulja a Suns az összes lottery-csapatnak. Chalmerst és Birdmant cserélné a Heat Wade új szerződése miatt. Dragic, Thaddeus Young és Jameer Nelson sem hívta le jövő évi játékosopcióját. Saric idén nyáron biztos nem lesz még a Sixers játékosa. Bennettet árulja a Minnesota. Vasquez iránt érdeklődik a Timberwolves és a Rockets. Cauley-Stein lesz a nagy zuhanó az idei drafton? Charlotte rendezi a 2017-es All-Star gálát. Townsnak ígéretet tett a Minnesota, hogy 1/1 lesz. A Pistons meg akarja szerezni Tim Hardaway Jr-t. Llull-nak 3 évre 23.8 millió dollárt ajánlott a Houston.

Beindult a nagyüzem, gyakorlatilag innentől kezdve napi szinten merülnek majd fel a legérdekesebb pletykák.

Sean Deveney (Sporting News) értesülései szerint a Phoenix Suns árulja Eric Bledsoe-t, megpróbálják elcserélni tavaly nyáron hosszabbított hátvédjüket, és beszéltek többek között a New York Knicksszel is a negyedik pickről. Deveney úgy tudja, hogy amennyiben nem sikerül a draft előtt értékesíteniük Bledsoe-t, az arizonai alakulat akkor is megpróbálja elboltolni őt ezen a nyáron, és nemcsak a Knicksszel, de szinte az összes lotteryben húzó csapattal tárgyaltak már - nyilvánvalóan tankolni akarnak.

A Detroit Pistons Tim Hardaway Jr. iránti "vonzalmáról" már délután beszámoltunk, részleteket ezen a linken olvashattok. Vince Ellis (Detroit Free Press) egy tűzhöz közelálló forrástól úgy tudja, semmi alapja nincs ennek.

A Miami Heat is elkezdte a mozgolódást Dwyane Wade miatt, Ramona Shelburne és Brian Windhorst (mindketten ESPN) forrásai szerint elkezdték árulni Mario Chalmerst és Chris Andersent azért, hogy helyet csináljanak a dobóhátvéd új szerződésének. Ezek alapján hajlandóak lennének neki sok pénzt fizetni, de akkor másoktól szabadulni akarnak - június 29-e előtt mindenképpen találkoznak még Wade-del, addig kell eldöntenie a franchise ikonjának, hogy kilép-e 16 millió dolláros játékosopciójából vagy sem. Mint ismert, a csapat azt szeretne, ha nem tenné, de Wade új szerződést akar.

Többen is eldöntötték, hogy nem hívják le játékosopciójukat. A Miami Heatnél Goran Dragic hivatalosan is meglépte ezt - hónapok óta tudni, hogy így fog dönteni -, mellette a Brooklyn Netsnél Thaddeus Young, míg a a Denver Nuggetsnél Jameer Nelson gondolta úgy, hogy jobb lesz neki, ha szabadügynök lesz. Előbbi 10.2 millióról, utóbbi 2.85 millióról mondott le ezzel, ők azért megpörgetik a szerencsekereket, valószínűleg a többéves kontraktus reményében léptek ki.

Az is eldőlt, hogy Dario Saric idén nyáron még biztosan nem teszi át székhelyét a Philadelphia Sixershez, ezt ügynöke, Jeff Schwartz nyilatkozta le Chad Fordnak (ESPN). A Philly szerette volna már most átvinni, főleg úgy, hogy Joel Embiid jövője is lóg a levegőben, legalább az egyikük fejlődését irányítani szerették volna - mint ismert, Embiid egyelőre nem edzhet, mert nem javult úgy állapota, ahogyan azzal korábban számoltak, Saric pedig így marad még legalább egy évre az Anadolu Efes játékosa.

A Minnesota Timberwolvesnál is zajlik az élet. Egyrészt arról már beszámoltunk, hogy állítólag ígéretet tettek Karl-Anthony Townsnak, hogy őt viszik az 1/1-gyel. Emellett Marc Stein (ESPN) jelentette, hogy Anthony Bennettet elérhetővé tették - semmi meglepetés nincs ebben, hiszen a drafton újabb magasember érkezik majd hozzájuk, Bennett pedig semmilyen szinten nem váltotta meg a világot náluk, de nem is várhatnak túl sok mindent érte. És még mindig hozzájuk tartozik, hogy Greivis Vasquez Venezuelában azt nyilatkozta, érdeklődik iránta a Houston Rockets mellett a Timberwolves is.

Az előbb már említett Ford jelentette, hogy a Los Angeles Lakers egyre inkább megbékél azzal, hogy Jahlil Okafort választják - Ford úgy tudja, pénteken még csak 70-30 volt, hogy ez lesz a forgatókönyv, ma már 80%, hogy a magasembert húzzák a drafton.

Szintén a drafthoz tartozik, hogy lehet egy nagy zuhanónk is, Willie Cauley-Steinnek ugyanis olyan vérproblémái voltak 2013-ban, ami miatt Jonathan Givony (DraftExpress) forrásai szerint akár 10-en kívülre is csúszhat a draft legjobb védője.

A Rocketshez kapcsolódott az a délutáni hír is, amelyről szintén írtunk már - 3 évre 23.8 millió dollárt ajánlottak Sergio Llullnak, hogy hagyja ott idén nyáron a Real Madridot és legyen a játékosuk a következő idénytől.

Szinte eltörpül a mai híráradat mellett, hogy Rick Bonnell (Charlotte Observer) információi szerint Charlotte rendezi majd a 2017-es All-Star gálát - hivatalos bejelentés holnap várható.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus