Hírmorzsák 2015-06-24 (11:45)

A Cavs sign-and-trade-del elcseréli Love-ot a nyáron? David Lee mellé egy első köröst hajlandó adni a Warriors, kettőt nem. Ellist cserélné a Dallas, ha lehívja játékosopcióját. McGee a Kings legújabb kiszemeltje. Karl nyilatkozott a sacramentói helyzetről - nem sok konkrétummal. A Pistons Stanley Johnsont akarja a drafton. D'Angelo Russell szívesen játszana a Lakersnél, de nem vár el semmit Kobe-tól. A Sixers feljebb cserélne az 1/3-ról, mindenképpen Russellt akarják. Pickcseréről tárgyal a Philly és a Portland, valamint a Hawks és a Pacers. A Golden State előre-, a Magic hátracserélne a drafton. Plumlee-ért lottery picket akar a Nets. Kevesebb bevételt vesz el a liga a PO-csapatoktól a jövőben.

Zach Lowe (Grantland) úgy tudja, a ligában dolgozó vezetők arra számítanak, hogy Kevin Love-ot sign-and-trade csere keretein belül el fogja küldeni a Cleveland Cavaliers. Minden eddigi forrás szerint a Cavs hosszútávú szerződést akar kötni az erőcsatárral, ráadásul a maximumot is megadnák neki, de ahhoz, hogy megérje ezt a pénzt, többet kellene használni, márpedig LeBron James mellett erre nem nagyon van lehetőség. Ezzel szemben érte több kiegészítőt és draftjogot is kaphatnak, így próbálnak meg erősíteni a nyáron. Szinte biztos, hogy Tristan Thompsont tartják meg inkább, nem Love-ot, tekintve hogy Thompsonnak ugyanaz az ügynöke, aki LeBronnak.

Szintén Lowe jelentette, hogy a másik döntősnél, a Golden State Warriorsnél ugyan David Lee eladó, de a csapat csak egy első körös draftjogot hajlandó feláldozni azért, hogy valaki elvigye tőlük 15.5 millió dolláros lejáró szerződését, többet nem fognak elcserélni - egyébként jövőbeli első körösük még van a Utah-nál is az Andre Iguodala-féle tranzakció miatt. A hírek szerint a Warriorsnek annyi plusz bevételt hozott a rájátszás, hogy egy kisebb mértékű luxusadóval ki lennének békülve, így nem teljesen kell kiszórni Lee fizetését, az is elég, ha valaki olyas valakire váltják be, akinek kisebb a szerződése.

Szintén a Warriorshöz tartozik, hogy Scott Howard-Cooper (nba.com) forrásai szerint próbálják felmérni a terepet, hogyan tudnának előrecserélni a draft 30. helyéről.

Tim MacMahon (ESPN Dallas) információi szerint a Dallas Mavericks megpróbálja elcserélni Monta Ellist, ha a dobóhátvéd lehívja 8.7 millió dolláros játékosopcióját. Ellis számára ma van a határidő, ameddig dönthet, de egyértelműen nem számol vele a csapat, ezt az utóbbi hetek hírei alátámasztják, így nem meglepő, hogy mindenképpen szabadulni akarnak tőle - azért sem, mert megfelelő sapka alatti helye csak nélküle lesz a Dallasnak a nagyobb igazolásokhoz.

A Sacramento Kingsnél akkora fejetlenség, hogy Marc J. Spears (Yahoo Sports) értesülései szerint JaVale McGee iránt is érdeklődnek. A center játszott George Karl irányítása alatt a Denver Nuggetsnél, jelenleg szabadügynök.

A kaliforniaiaknál kialakult káoszról a vezetőedző, George Karl is nyilatkozott a CBS Sportsnak - állítólag ő akarja elcserélni DeMarcus Cousinst. Elmondása szerint tudják, hogy Cousins a legjobb játékosuk, de azt szeretné, ha a center elkötelezné magát a csapat és a város, valamint az iránt, hogy a PO-ba vezesse őket. Megkérdezték, hogy el akarja-e cserélni, amire azt mondta, hogy jelenleg azzal foglalkozik, hogy egy olyan gárdát építsen fel, amelyik szeret és akar is játszani Sacramentóért. Azt is hozzátette, ha elkötelezi magát Cousins, 120%-ig azon lesz, hogy a lehető legjobb játékost faragja belőle. Mikor megkérdezték tőle, hogy szerinte nem elég odaadó-e a játékos, akkor azt mondta, hogy csak 30 meccsnyi tapasztalata van és mindenki nagyon frusztrált volt az idény második felében.

Andrew Perna (RealGM) értesülései szerint a Detroit Pistons szinte biztosan Stanley Johnsont választja ki a draft 8. helyén. Úgy gondolkodnak a hírek szerint, hogy sem Emmanuel Mudiay, sem Mario Hezonja nem lesz már bent, mivel a Sacramento és a Denver húz majd előttük - főleg Mudiay kiválasztása lehetne érdekes, ahogy arról tegnap este már beszámoltunk, az kavarhatná meg az állóvizet a Pistonsnál.

A Top3-ba várt D'Angelo Russell Adrian Wojnarowskinak (Yahoo Sports) elmondta, egyáltalán nem bánná, ha a Los Angeles Lakers választaná ki az 1/2-vel és egyáltalán nem fél attól, milyen lenne Kobe Bryant mellett játszani. Elmondása szerint nem várja el senkitől, hogy így vagy úgy kezelje, Kobe-tól sem várja, hogy majd a szárnyai alá veszi. Szerinte Bryant ugyanazt a tüzet és sikeréhséget szeretné látni, ami benne megvolt, mikor elkezdte profi karrierjét. Senkinek nem kell a legkedvesebb embernek lennie és nem is kell úgy tennie. Szerinte Kobe átlátna a színjátékon, úgyhogy önmagát kell adnia.

Ken Berger (CBS Sports) egyébként úgy tudja, hogy a Philadelphia Sixers hajlandó lenne a harmadik helyről is feljebb cserélni, mindenképpen Russellt akarják húzni. A további pickcserékhez tartozik, hogy Alex Kennedy (Basketball Insiders) forrásai szerint a Sixers és a Portland TrailBlazers tárgyalnak egy cseréről, amelyben az 1/23 menne a Phillyhez a 2/35-ért és a 2/37-ért. Szintén Kennedy jelentette, hogy az Atlanta Hawks és az Indiana Pacers a 11. és a 15. draftjog cseréjéről beszélgetnek, de azt nem tudni, milyen más értékek kerülhetnek még bele a tranzakcióba.

Az Orlando Magichez két hír is tartozik. Egyrészt Wojnarowski információi szerint Mario Elie esélyes az egyik segédedzői posztra Scott Skiles stábjában. Másrészt Rob Hennigan Josh Robbinsnak (Orlando Sentinel) elmondta, keresik annak a lehetőségét, hogy hátrébb cseréljenek a drafton, ha ezzel kaphatnak egy számukra hasznos veterán játékost, aki segíteni tud a fiataloknak. Hennigan elmondása szerint legalább féltucat csapattal tárgyaltak már erről, úgyhogy nagyon is komolyan gondolják a dolgot.

A Brooklyn Netsről már több mint egy hete tudni, hogy el akarják cserélni Mason Plumlee-t, ezt erősítette meg hajnalban Marc Stein (ESPN). Stein ligaforrásoktól úgy tudja, csak akkor mondanak le a magasemberről Billy Kingék, ha lottery picket kapnak érte - tehát valószínűleg maradni fog a Netsnél.

A végére pedig egy kis pénzügy: a Board of Governors megegyezett abban, hogy az otthoni csapatok PO-bevételinek 50%-a helyett ezentúl csak 25%-ot fog levenni a liga, ezt azonban szinte teljes egészében a rájátszás költségeire fogják fordítani, így kevesebb pénz marad a lottery csapatoknak. Eddig a költségen túl lévő ligabevételeket szétosztották az összes együttes között, de például a hazai csapatok csak a 25%-át tarthatták meg a meccsbevételeknek, és külön pénzt kellett fizetniük a vendég gárdának, ha az ötödik vagy a hatodik mérkőzésen ért véget egy párharc.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus