Hírmorzsák 2015-06-25 (10:15)

A Nuggets árulja Gallinarit is. Aldridge listáján egyre előkelőbb helyen a Lakers. A Blazers cserélt a Charlotte-tal - Batum a Hornetsnél. Lillarddal 5 éves maximum szerződést akar aláíratni a Portland idén nyáron. A Charlotte megszerezte Jeremy Lambet. Ed Davis és JR Smith hivatalosan is kiléptek szerződéseikből, Brandon Rush viszont marad a Warriorsnél. Papanikolaou csapatopcióját lehívta a Rockets.

Marc J. Spears (Yahoo Sports) értesülései szerint a Denver Nuggets már Danilo Gallinarit is árulja, őt is elérhetővé tették a többi csapat számára egy esetleges csereüzletben. Ez azért meglepő, mert májusban Mark Kiszla (Denver Post) jelentette, az olasz köré építkeznének, de ha teljes újjáépülést akarnak, akkor egyáltalán nem éri sokként az embert a hír. Az utóbbi években a térdével nagyon sokat bajlódó, többször is műtött játékos szerződése utolsó, 11.6 millió dollárt érő évébe lép, nagyon nehéz jelenleg belőni, milyen új kontraktusra számíthat és mennyire lehet még rá építeni.

Amint arról reggel beszámoltunk, a Sacramento Kings kezd megbarátkozni azzal a gondolattal, hogy elcseréljék DeMarcus Cousinst. Szorosan ehhez a hírhez kapcsolódik, hogy nemcsak a center, de a Portland TrailBlazers erőcsatára, LaMarcus Aldridge is egyre közelebb van a Lakershez, Marc Stein (ESPN) információi szerint ugyanis egyre feljebb kerülnek az aranysárga-lilák a játékos kívánságlistáján - mint ismert, Aldridge szabadügynök lesz július 1-jén. Stein úgy tudja, hogy a Lakers már meg is előzte LMA-nál a Dallas Maverickset, de némi meglepetésre a San Antonio Spurs van még mindig az első helyen - azért meglepő ez, mert több forrás is megerősítette az elmúlt hetekben, hogy a San Antonio nincs túlságosan elöl az említett listán.

Ha már a Blazers, akkor itt lehet megemlíteni, hogy hajnalban cseréltek egyet, Nicolas Batumot a Charlotte Hornetshez postázták - a részletekről ezen a linken olvashattok. Bár most fontosabb dolgaik is lesznek a nyáron - Aldridge mellett többek között Wes Matthews is szabadügynök lesz -, Stein forrásai szerint a Portland nagyon szeretne hosszabbítani Damian Lillarddel, akivel október 31-ig idő előtt megtehetik mindezt - természetesen az 5 éves maximumot adnák neki, ami nagyjából 120 millió dollárt eredményezne az irányítónak. Batum elcserélésével egyébként 4 milliót spórolt a csapat és valószínűleg az újjáépülésre készülnek fel Stein szerint, hiszen egy kezdőjátékost egy fiatal tehetségre cseréltek.

A Hornets egyébként egy másik cserét is meghúzott, Jeremy Lambet megszerezték az Oklahoma City Thundertől.

Többen is eldöntötték még az este és a hajnal folyamán, hogy lehívják-e játékosopcióikat vagy sem. Nem meglepetésre Ed Davis kilépett szerződéséből, ezt már lehetett tudni korábban is, mint ahogy arra is lehetett számítani, hogy Brandon Rush lehívja opcióját, így ő marad a bajnok Golden State Warriorsnél. JR Smith-ről a döntő után kijött már, hogy nem marad jelenlegi kontraktusában, viszont minden mérvadó hírforrás szerint ő és a Cleveland Cavaliers is hajlik a közös folytatásra. A Houston Rockets döntött, lehívták Kostas Papanikolaou csapatopcióját, így a görögnek megvan a 4.6 milliós fizetése - igaz, ez október 4-ig nem lesz garantált, és minden bizonnyal felhasználják majd egy cserében vagy kiteszik keretükből még időben.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus