Hírmorzsák 2015-06-27 (21:45)

Paul Pierce szabadügynök lesz. Bemutatták Townst a Timberwolvesnál, Bjelica is aláír. New Yorkban nagyon bíznak Porzingisben. Rekord a draft éjszakáján. Roy Hibbert lehívta a következő évi opcióját, valószínűleg cserélik Indianából, ahol megtalál(hat)ták Stuckey utódját is. Jahlil Okafor egykori nagy riválisával erősödik a Brooklyn. 


Paul Pierce a várakozásoknak megfelelően kilépett szerződése utolsó, 5.5 millió dollárról szóló évéből, és korlátozás nélküli szabadügynökként fut neki a júliusi piacnak. A legendás kiscsatár vagy újraszerződik a Wizards-szal, vagy követi egykori mesterét, Doc Riverst a Los Angeles Clippershez, más opciót eddig nem lehetett hallani vele kapcsolatban. 

Karl-Anthony Towns tegnap túlesett a bemutatkozáson a Wolvesnál, ő és családtagjai is többször elmondták, hogy a centernek nem csak a franchise, hanem maga Minneapolis is nagyon tetszik, egyáltalán nem fogja zavarni a téli hideg sem. Érdekesség egyébként, hogy a 24. helyen húzott Tyus Jones gyakorlatilag hazatér, mivel Minnesotában nőtt fel – a Duke színeiben az NCAA Final Four legkiemelkedőbb játékosának választott irányító is úgy nyilatkozott, hogy számára egy álom vált valósággá azzal, hogy a Wolvesnál kezdheti meg profi karrierjét. 

Flip Saunders GM-vezetőedző is nagyon dicsérte Townst, a sajtótájékoztatón azt mondta, hogy Kevin Garnett 1995-ös felmérője kivételével a Kentucky játékosának egyéni edzése volt a legjobb, amit valaha látott. Az öröm tehát nagy Északon, és ahogyan reggel írtuk, Nemanja Bjelica is hamarosan a fedélzeten lesz: a 2014-15-ös évad Euroliga MVP-jével kapcsolatban egy hároméves, 12 millió dolláros szerződést emlegetnek. 

Roy Hibbert nemrég lehívta játékosopcióját a 2015-16-os évre, így Marc Stein (ESPN) szerint nem nagyon lesz a Pacers menedzsmentjének más választása, mint megpróbálni minél hamarabb elcserélni (különösen azért, mert a drafton éppen a helyére húzták Myles Turnert). Hibbert mellett is zajlik az élet, James Anderson játszani fog a Pacers Summer League csapatában. Andersont 2010-ben a 20. helyen húzta a Spurs, 2010 és 2014 között San Antonióban, Houstonban és Philadelphiában játszott közel 200 mérkőzést, legutóbb pedig a litván Zalgirisben kosarazott – olyannyira jól, hogy a CSZKA és a Fenerbahce is érdeklődik iránta. Alighanem hiába, mert a Pacersnek (főleg Rodney Stuckey valószínű távozása miatt) égető szüksége van egy jó tripladobóra; ha Anderson megfelel a SL-ben, akkor alighanem szerződést is fog kapni. 

A Nielsen adatai szerint a 2015-ös draft volt minden idők legnézettebb játékosbörzéje a televízióban: átlagosan 3 378 000 néző figyelte az eseményeket, a draft első perceit 5 131 000-en követték. Ez nyolc százalékkal több, mint a nagyon várt tavalyi draft, ezen kívül a 2.4 (a draft elején 3.3) %-os közönségarány is rekord az ESPN történetében. 

Phil Jackson elmesélte, hogy egy játékosmegfigyelőjük, Clarence Gaines jelentkezett be egy spanyol bajnoki meccs után, hogy talált valakit, akit kihúzhatnának az első kör elején – ő volt Kristaps Porzingis. A lett magasember a felmérőkön is elkápráztatta a stábot, a GM Steve Mills azt mondta, hogy rögtön látták, mennyire különleges játékossal van dolguk. Porzingis kihúzásának érdekessége, hogy a Sevillában azzal a Guillermo Hernangomezzel játszott együtt, akinek a jogai szintén a Knicksnél kötöttek ki, de egyelőre ő még marad egy évet Európában. Porzingis vékonyságáról egyébként Phil Jackson anekdotázott egyet, annak idején Pau Gasol elmesélte neki, hogy 2001-ben 227 font súllyal érkezett meg az első NBA-s edzőtáborába – ehhez képest a 233 fontos Porzingis már most jobban áll. A lett játékost arról kérdezték, hogy a kiválasztását követő boo-zás ad-e neki plusz motivációt - ő csak annyit mondott, hogy 19 éves, ősszel az NBA-ben fog kosarazni, nem nagyon van szüksége plusz motivációra. 

Phil Jackson egyébként a Knicks másik első körös szerzeményéről is anekdotázhatna, hiszen Jerian Grant az egykori NBA-játékos Harvey Grant fia, egyúttal a Phil Jackson kezei alatt négy bajnoki címet nyert Horace Grant unokaöccse. 

A Brooklyn Nets le fogja szerződtetni Cliff Alexandert. Az erőcsatár-center 2014 tavaszán még Jahlil Okaforral vívott nagy csatákat az illinois-i középiskolás bajnokságban, nagyon magasan jegyezték, a Kansas Jayhawksnál azonban csalódást okozott, ráadásul idő előtt véget is ért röpke egyetemi pályafutása. Alexandert nem draftolta le egyetlen csapat sem, azonban nagyon tehetséges játékosról van szó – ha beválik, Billy King GM mennybe megy, ha nem, akkor sem kockáztat nagyot a Brooklyn. 

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus