Hírmorzsák 2015-06-28 (09:15)

Kobe szerint a barátok jönnek-mennek de a bajnoki zászlók örökké lógni fognak. A Spurs szerint Duncan jövőre is játszani fog, a Splitterért érkező ajánlatokat egyelőre visszautasították. A Suns megtartja Leuert. Embiid nem fog játszani a nyári ligában? Hinkie szerint nem a magasember állapota miatt húzták Okafort. Winslow-nak nagyon tetszik Riley és a Heat mentalitása. A Boston cserélheti Smartot?

 

Jemele Hill (ESPN) készített interjút Kobe Bryanttel a Staples Centerben. Hill megkérdezte a Lakers legendájától, hogy mit gondol arról, hogy nem tartják jó barátnak a ligában. Bryant rá jellemző választ adott: „friends come and go, but banners hang forever” vagy barátok jönnek-mennek, de a bajnoki zászlók örökké lógni fognak. Hill azt is megkérdezte Bryanttől, hogy a következő szezon után visszavonul-e, erre azt válaszolta, hogy valamikor vissza kell, ő nem Benjamin Button. Ha fog még egy évet játszani, akkor fog, ha nem, akkor nem. Arra a kérdésre, hogy mi volt a legrosszabb dolog, amit egy csapattársának mondott valaha, Kobe azt válaszolta, hogy már sírt az ő beszólása miatt csapattárs.

A San Antonio Spurs úgy számol, hogy Tim Duncan játszani fog a 2015-2016-os szezonban. Mint ismert, Duncan és Ginobili helyzete sem biztos egyelőre, de a texasiak szerint az erőcsatár maradni fog még egy évet. Eközben egy maximum szerződést terveznek LaMarcus Aldridge elé tolni, ahogy Kawhi Leonardot is egy ilyen ajánlattal fogják megkínálni – ellenben Danny Green és Marco Belinelli jövőre kérdéses, mindkettejükre akad több kérő is. Aldridge-dzsal kapcsolatban érdekes, hogy sokak szerint amennyiben ő érkezik, Tiago Splittert cseréli a csapat – azonban a draft éjszakáján minden ilyen jellegű érdeklődést visszautasítottak Popovichék.

A draft talán legnagyobb nyertese a Miami Heat, hiszen a 10. helyen tudták kiválasztani a top 5-be várt Justise Winslow-t. A kiscsatár szerint mindegy, hogy hányadik helyen választották, nagyon örül, hogy a Heathez került és hogy egy ilyen franchise-hoz tartozhat. Nagyon tiszteli Pat Riley-t és az ő mentalitását, hozzáállását, hogy nem akar tankolni, hanem bajnokságot nyerni, hiszen ő is mindig így játszott és bajnokságokat is nyert eddig. Winslow azt is hozzátette, hogy nagyon motiválja ez a helyzet, szerinte jól kiegészítik egymást a játékosok Miamiban és azonnal nyerni szeretne.

Paul Coro szerint a Phoenix Suns meg fogja tartani John Leuert. A stretch-négyes játékos a Memphistől érkezett az 1/44-es pickkel húzott Andrew Harrisonért cserébe és tavaly talán pont a Suns ellen játszotta legemlékezetesebb meccsét: 23 pontot és 9 lepattanót gyűjtött be. Leuer megtartása egy millió dollárba kerül majd az arizonaiaknak, a hírek szerint az aktív rotáció tagja lesz.

Továbbra is jönnek a pletyák a Boston háza tájáról: azok után, hogy állítólag készek lennének megfizetni Tobias Harrist, most egyre többen beszélnek arról, hogy egy nagyobb cserére készülnek. A „kínálat” állítólag Marcus Smart lenne, akit az 1/16-os pickkel kiválasztott Terry Rozier pótolna – egy Smart köré épülő csomaggal Danny Ainge DeMarcus Cousinsért is bekopogtatna.

Sam Hinkie, a Philadelphia 76ers GM-je szerint nem Joel Embiid állapota miatt választották Jahlil Okafort a drafton, szimplán nem akartak bent hagyni egy ekkora tehetséget. Elmondása szerint Embiid egyre jobban érzi magát és minden rendben van vele, de lassan halad a rehabilitációja. 2014. június 20-án, tehát több mint egy éve műtötték meg a magasembert és még mindig nem épült fel teljesen, de Hinkie szerint nem siettetik a dolgot, ugyanakkor azt nem látja jelenleg, hogy Embiid hogyan játszana a nyári ligában – erre most nincs túl nagy esély.

 

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus