Hírmorzsák 2015-06-29 (09:15)

Jimmy Butler egyéves szerződést akar a Lakerstől. Garnett 2 évre évi 8 millióért maradhat a Timberwolvesnál. LeBron és Love is kilép szerződéséből, de mindketten maradnak elvileg a Cavsnél. A Suns 5 évre 70 millió dollárért megegyezett Knighttal. A Phoenix rá akar menni Love-ra és Aldridge-ra is. Draymond Green iránt a Warriorsön kívül a Pistons, a Hawks és a Rockets érdeklődik. Monroe a Celticsszel, a Lakersszel, a Knicksszel, a Bucksszal és a Blazersszel ül majd le tárgyalni, 2+1 éves szerződést akar. Parsons már nagy erőkkel próbálja meggyőzni DeAndre Jordant, hogy igazoljon Dallasba - Chandler a B terv a Mavsnél. Caron Butler iránt a Bulls, a Spurs, a Clippers, a Knicks és a Lakers érdeklődik. Marc Gasol nem megy a Lakershez. A Philly 3 millió dollárt köteles fizetni a Pelicansnek Holiday miatt. Tolliver opcióját lehívta a Detroit, Ben Gordonról viszont lemondott a Magic.

Mark Medina (Los Angeles Daily News) információi szerint Jimmy Butler szeretné elhagyni a Chicago Bullst, mert nem tetszett neki Tom Thibodeau menesztése és Derrick Rose-zal sem jönnek ki a legjobban. A swingman állítólag egyéves kontraktust akar kötni a Los Angeles Lakersszel - ilyet egyébként nem köthet, erről már korábban beszámoltunk -, hogy jövő nyáron kihasználhassa az új TV-szerződés adta előnyöket. A hírek szerint ettől függetlenül a Bulls tartani fog minden rá érkező ajánlatot.

A Star Tribune forrásai szerint a Minnesota Timberwolves kétéves kontraktust készül ajánlani Kevin Garnettnek, amely nagyjából 8 millió dollárt fizetne a legendának évente és az első év után mindkét félnek lenne lehetősége kilépni a szerződésből. Az üzletet valamikor július 8-a után, de az edzőtábor kezdete előtt fogják nyélbe ütni az újság szerint.

Tegnap este megerősítették, amit már pénteken is lehozott Chris Haynes egyszer - Brian Windhorst (ESPN) értesülései szerint sem hívja le játékosopcióját a következő évre a Cleveland Cavaliers ikonja, LeBron James, de Windhorst is hozzátette, maradni fog a sztár Clevelandben. Szintén Windhorst jelentette, hogy bár lehet, hogy Kevin Love tárgyalni fog majd más csapatokkal, liga szerte úgy gondolják egyre többen, hogy ő is maradni fog a Cavsnél, ezt a hozzá közeli források is megerősítették. Love egyébként a szezon folyamán többször is beszélt csapattársaival arról, hogy hosszabb vagy rövidebb szerződést kellene aláírnia szerintük.

Elvileg egy megállapodás meg is történt, Gery Woelfel (Racine Journal Times) forrásai szerint ugyanis a Phoenix Suns megegyezett Brandon Knighttal, és amint lehet, aláírják a hátvéd új, 5 évre 70 millió dollárt garantáló szerződését. Knightot az idény közben egy védett Lakers első körösért szerezte a Suns, ilyen szempontból nem meglepő a megtartása, de ugyanannyit fog keresni, mint hátvédtársa, a tavaly nyáron hosszabbító Eric Bledsoe.

Paul Coro (Arizona Republic) egyébként úgy tudja, a Phoenix rá akar menni az előbb már említett Love-ra és LaMarcus Aldridge-re is. A gárda GM-je, Ryan McDonough elmondta, agresszívak lesznek, a legjobb játékosokat is megpróbálják Phoenix-be csábítani, ahogy eddig is tették. Reményeik szerint sikerül tárgyalniuk ezekkel a kosarasokkal és el tudják érni, hogy higgyenek a gárda által felvázolt koncepcióban. McDonough szerint csak elit játékosokkal lehet komoly sikereket elérni a ligában. Voltak jó momentumaik az előző években is, de változtatni akarnak, mert ennek a csapatnak nagy tradíciói vannak, és látszódott Steve Nash megszerzésekor is, milyen magasra juthat egy-egy franchise egy meghatározó játékos leigazolása után.

Marc J. Spears (Yahoo Sports) információi szerint a Golden State Warriors erőcsatára, Draymond Green iránt természetesen az oaklandiek, a Detroit Pistons, az Atlanta Hawks és a Houston Rockets érdeklődik. Saját elmondása szerint semmilyen elvárásai nincsenek a szabadügynökpiac előtt, mert ha lennének, elkezdene idegeskedni, egyáltalán nem tudná élvezni ezt az egészet. Egyelőre nagyon szürreális és hihetetlen számára, hogy olyan szintű pénzeket emlegetnek vele kapcsolatban, amilyeneket - maximum közeli kontraktust fog kapni valószínűleg. A Warriors szerinte egy első osztályú franchise, életre szóló élményekkel gazdagodott és barátságokat kötött, de jó esély van rá, hogy folytatódik is náluk a pályafutása.

A Detroit Pistons magasembere, Greg Monroe iránt a Boston Celtics, a New York Knicks, a Los Angeles Lakers, a Milwaukee Bucks és a Portland TrailBlazers érdeklődik, velük fog leülni tárgyalni Monroe Darrell Williams (The Advocate) értesülései szerint. A játékos lenyilatkozta, hogy minden lehetőséget meg fognak vizsgálni, és mivel az a trend, hogy rövidebb kontraktusokat kötnek most a játékosok, így valószínűleg ő is így fog tenni. Azt szeretné, ha az új TV-szerződés életbe lépése után kaphatna majd egy hosszabb szerződést, úgyhogy 2+1 évre akar most leszerződni. A Detroitról elmondta, hogy Stan Van Gundynak Orlandóban alacsonyabb csapatai voltak. Most Andre Drummond olyan, mint Dwight Howard, őt akarja jó játékosokkal körbe venni. Annyi a történet, hogy a Pistons most más irányba akar menni, ő pedig ezt tiszteletben tartja, olyan helyen viszont nem akar játszani, ahova nem kell.

Az autóvárosiak egyébként még szombaton lehívták Anthony Tolliver csapatopcióját a következő évre, 3 millió dollárért marad még egy évre a Pistonsnál.

Tim MacMahon (ESPN Dallas) lehozta azt, ami tudható volt korábban is: forrásai szerint a Dallas Mavericks a legesélyesebb arra, hogy elcsábítsa a Los Angeles Clipperstől DeAndre Jordant - a New York Knicks és a Los Angeles Lakers fog még próbálkozni a hírek szerint. A center jóban van a Dallas kiscsatárával, Chandler Parsonsszal, aki idén nyáron megpróbálja magát belevetni a munkába és meg akarja győzni a szabadügynököket, hogy igazoljanak hozzájuk. A két játékost ugyanaz az ügynök képviseli, Parsons pedig egyrészt múlt hét végén felkereste Jordant Houstonban, másrészt a draft után azonnal Los Angelesbe utazott, hogy minél több időt töltsön a középjátékossal. Ha nem sikerül megszerezniük Jordant, akkor a Dallas állítólag Tyson Chandler fogja meg megpróbálni megtartani.

Shams Charania (RealGM) jelentette, hogy ha valami nagy dolog nem történik, Caron Butlert és Shawne Williamst is kiteszi keretéből a Milwaukee Bucks még a holnapi határidő előtt, Butlerre pedig a Chicago Bulls, a Los Angeles Clippers és a San Antonio Spurs fog rámozdulni leginkább, de a Los Angeles Lakers és a New York Knicks is érdeklődni fog iránta.

Több játékosnál is említést tehettünk a Los Angeles Lakersről, akinél nem fogunk, az Marc Gasol, akinek egyáltalán nincs szándékában hozzájuk igazolni Mike Bresnahan (Los Angeles Times) értesülései szerint. Bresnahan úgy tudja, hogy ez többek között azért is van így, mert bátyja, Pau Gasol utolsó pár éve nem sikerült épp a legharmónikusabban a gárdánál.

Az Orlando Magic megtette azt, amit mindenki várt: nem hívták le Ben Gordon 4.5 millió dolláros csapatopcióját, így a dobóhátvéd szabadügynök lesz szerdától.

A végére pedig a Philadelphia Sixers, akiknek 3 millió dollárt kell fizetniük a New Orleans Pelicansnek, amiért eltitkolták Jrue Holiday sérülését a tavalyi draft előtt - Holiday ekkor került új csapatába. A hírek szerint az irányító már Phillyben is úgy játszott az utolsó szezonjában, hogy volt egy fáradásos törés a jobb lábában. Sam Hinkie nem kommentálta a dolgot, de egy sixerses forrás szerint ez egyszerűen nem igaz. Keith Pompey (Philadelphia Inquirer) forrásai szerint a Philly most megpróbál pénzt kicsikarni a Lakerstől, amiért ők Andrew Bynum esetében titkoltak el bizonyos dolgokat.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus