Hírmorzsák 2015-06-29 (20:00)

DeRozan jövő nyáron új, maximum szerződést akar. A Raptors kiszemeltjei Marc Gasol és Paul Millsap. Deng maradt jelenlegi kontraktusában, Dragic is szinte biztosan marad a Heatnél. Alan Anderson kilépett szerződéséből, Hinrich maradt. Stuckey szeretne a Chicagónál játszani, a Kings és a Rockets vinné. A Bulls Gary Nealt nézte ki magának. Bledsoe iránt érdeklődik a Kings. A Grizzlies és a Nets Joe Johnsonról tárgyaltak. Reggie Jackson tavaly évi 12 milliós szerződést utasított vissza, idén maximumot akar a Pistonstól. Hezonja megegyezett a Barcelonával, már most átjön az NBA-be. Danny Greent szeretné megszerezni a Blazers, a Mavs és a Pistons is érdeklődik.

A Toronto Raptors dobóhátvédje, DeMar DeRozan kicsit elszállt, ugyanis Ryan Wolstat (Toronto Run) forrásai szerint a játékos ki fog lépni szerződéséből jövő nyáron és maximum kontraktust akar majd kötni. Nem meglepő, de Wolstat információi szerint kizárt, hogy a kanadai alakulat kifizesse neki ezt a pénzt - valószínűleg egyébként az egész ligában nincs csapat, amelyik ennyit költene DeRozanre. Mivel idén nyáron van viszont nagyjából 24 millió dollárnyi sapka alatti helye a Raptorsnak, így Marc Gasol és Paul Millsap az első számú kiszemeltek most.

Szintén a Rapshez tartozik, hogy hivatalosan is bejelentették, új D-Ligás csapatuk van, a Raptors 905, amely Ontarióban fog játszani a következő szezonban.

A célegyenesbe értünk a játékosopciók ügyében, az utolsó "fecskéknek" is dönteniük kell, hogy maradnak-e jelenlegi szerződésükben vagy sem. Marc Stein (ESPN) értesülései szerint a Miami Heat egyre inkább úgy számol, hogy Luol Deng Goran Dragichoz és Dwyane Wade-hez hasonlóan ki fog lépni, tehát szabadügynök lesz. Stein úgy tudja, hogy a szlovén szinte biztosan marad a floridai gárdánál, a másik két delikvens azonban közel sem ennyire biztos hosszabbító.

BREAKING: Magyar idő szerint este 8-kor jelentette be Deng ügynöke, hogy mégis marad a Heatnél az angol, lehívja jövő évi opcióját.

Mike Mazzeo (ESPN New York) forrásai szerint a Brooklyn Nets swingmanje, Alan Anderson kilép kontraktusából, úgyhogy ő szabadügynök lesz július 1-jétől. A Chicago Bullsnál Kirk Hinrich úgy döntött, hogy marad jelenlegi szerződésében. Ebben semmi meglepő nincs, hiszen 2.85 millió dollárt keres majd így a veterán hátvéd a következő idényben, minimumnál többet pedig senki nem adna már neki.

Szintén a Bullshoz tartozik, hogy Vincent Goodwill (CSN Chicago) információi szerint Rodney Stuckey szeretne náluk játszani, de azt nem tudni, hogy a csapat is érdeklődik-e iránta. A Sacramento Kings és a Houston Rockets szeretne vele szerződést kötni Shams Charania (RealGM) értesülései szerint, de a Bulls valószínűleg csak a 3.4 milliós, luxusadós MLE-t ajánlhatja fel. Ez az összeg elég is lehet Gary Nealre, akivel viszont szemez a Bulls Darren Wolfson (1500 ESPN Twin Cites) forrásai szerint - annyi biztos, hogy Neal nem marad a Minnesota Timberwolvesnál és a sign-and-trade lehetőségét preferálná leginkább.

A Sacramento Kingsnél zajlik az élet mostanában, Sean Deveney (Sporting News) legutóbbi hírei szerint Eric Bledsoe iránt érdeklődnek. Azt nem lehet tudni, hogy mit adnának a Phoenix Suns hátvédjéért, de a már említett Stein úgy tudja, az arizonaiak valószínűleg megpróbálják majd elcserélni Bledsoe-t, ha Brandon Knighttal tényleg aláírnak a reggel már megjelentetett 5 év, 70 millióért. A Kings a hírek szerint sokkal inkább az irányító poszt megerősítésén dolgozik, mint azon, hogy DeMarcus Cousinst elcseréljék.

Szintén Stein jelentette, hogy a Memphis Grizzlies és a Brooklyn Nets tárgyaltak egy Joe Johnson köré épülő cseréről, de nem nagyon tudták kidolgozni még a főbb elemeket sem, így nem folytatódtak a beszélgetések. A Brooklyn ettől függetlenül egyre magabiztosabb azzal kapcsolatban, hogy a 24.5 millió dolláros, lejáró szerződésű Johnsont el tudják boltolni, a Memphis pedig láthatóan szeretne erősíteni 2-3-as poszton - múlt héten Danilo Gallinarival hozták őket szóba.

Vince Ellis (Detroit Free Press) forrásai szerint Reggie Jackson tavaly egy évi 12 millió dollárt jelentő hosszabbítást utasított vissza az Oklahoma City Thundertől azért, hogy olyan együtteshez kerüljön, ahol kezdhet. Ellis értesülései szerint a hátvéd a maximum kontraktust fogja kérni Pistonstól, ha öt évre le szeretné őt kötni a csapat.

Európában volt egy kivásárlás, Mario Hezonja ugyanis megegyezett spanyol klubjával, a Barcelonával arról, hogy elválnak útjaik a továbbiakban. A horvát csillagot az Orlando Magic az ötödik helyen draftolta a múlt héten, a Barca pedig 1.6 millió eurót (nagyjából 1.8 millió dollár) kapott azért, hogy lemondjanak a fiatal kosarasról - David Pick (Eurobasket) úgy tudja, hogy csak 1.4 milliót kellett fizetnie. A Magic ebből 625.000 dollárt állhatott, a többit Hezonja fogja - 3 millió dolláros kezdőfizetése lesz az NBA-ben.

Ken Berger (CBS Sports) értesülései szerint Danny Green iránt nagyon is érdeklődik a Portland TrailBlazers - ő lehet Wes Matthews utódja. Berger úgy tudja, hogy Greent a Dallas Mavericks és a Detroit Pistons is szeretné megszerezni.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus