Hírmorzsák 2015-06-30 (22:45) - Folyamatosan frissítve

Kanternek 3-4 éves maxot akar adni a Thunder. Durantnek plusz 40 millió dollárt jelenthet, ha jövőre csak egy évre ír alá. A Spurs és a Cavs Haywoodról tárgyalnak. DeAndre Jordan 3+1 éves szerződést és nagyobb szerepkört akar. Butler már csak azon gondolkodik, mennyi időre írjon alá a Bullshoz. Tobias Harris maximum kontraktust akar. Wade évi 16 milliót szeretne keresni. A Raptors, a Bucks, a Mavs és a Lakers érdeklődik Shumpert iránt. A Kings John Caliparit akarja, már nézik, hogyan szabaduljanak meg Karltól, mindenképpen szerezni akarnak irányítót, összeraknák újra a Rondo-Ellis párost. Ridnour már a Raptorsnál. A Bulls, a Mavs, a Knicks és a Cavs is akarja Beverley-t. Kobe már próbálja DeAndre Jordant a Lakershez csábítani.

FRISSÍTVE (22:45): Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) értesülései szerint a Charlotte Hornets nagyon szeretné leigazolni Marco Belinellit, mindent meg is fognak tenni ennek érdekében. Az olasz játékos 39%-os tripladobó, ha a karrierjét nézzük, márpedig a Charlotte egyik nagy gyengesége a kinti dobás volt tavaly - a gárda a teljes, 5.5 milliós MLE-t is odaadhatja a taljánnak.


FRISSÍTVE (22:35): Marc J. Spears (Yahoo Sports) úgy tudja, hogy a bajnok Golden State Warriors érdeklődik a San Antonio Spurs szabadügynöke, Marco Belinelli iránt. 


FRISSÍTVE (22:20): Marc Stein (ESPN) információi szerint a Sacramento Kingsnél Rudy Gay az egyik, aki nagyon is erőlteti, hogy leigazolják Rajon Rondót - a kiscsatár jóban van az irányítóval. Mint ismert, a kaliforniai együttes játékmestert keres, Rondo az egyik kiszemeltjük.


FRISSÍTVE (21:25): A RealGM forrásai szerint az Oklahoma City Thunder már holnap le akar ülni Enes Kanterrel és hamar meg akarnak egyezni a korlátozott szabadügynök törökkel. A hírek szerint a csapat 3 vagy 4 éves szerződést akar adni, amely elérheti a maximumot is bizonyos bónuszok teljesítése esetén. Shams Charania (RealGM) úgy tudja, hogy ettől függetlenül a Dallas Mavericks rá fog mozdulni Kanterre, ha lesz még egyáltalán lehetőségük.

Szintén a Thunderhez tartozik, hogy jövő nyáron Kevin Durant még könnyen dönthet amellett, hogy inkább csak egy egyéves szerződést köt, ezzel ugyanis plusz 40 millió dollárhoz juthat. 2017-ben már 10 éves veteránként a sapka 35%-ára lesz jogosult a maximummal, addig csak 30%-ára, ráadásul a sapka előre láthatólag 108 millió dollárra fog nőni, érdemes lesz tehát a sztárnak várnia még egy évet a nagy pénz leszakítására.

A Mavs első számú nyári célpontja DeAndre Jordan, akiről korábban már beszámoltunk: 3+1 éves szerződést akar Chris Brossard (ESPN) értesülései szerint. Broussard jelentette azt is, hogy nagyjából 50-50 most a Los Angeles Clippers és a Dallas esélye a center megszerzésére, és Jordan nagyobb szerepet is akar új együttesénél, mert elege van abból, hogy Chris Paul és Blake Griffin mögött csak harmadik számú opció - ezek alapján a texasiaknak jó esélyeik vannak. Jordan egyébként először a Los Angeles Lakersszel, aztán a Dallasszal, aztán a New York Knicksszel, végül a Clippers tárgyal majd.

Ha már említettük a Knickset, akkor itt lehet megjegyezni, hogy Al Iannazzone (Newsday) információi szerint érdeklődnek Robin Lopez iránt - értékelik, hogy nagy energiákkal játszik és jól védekezik.

Az Orlando Magic kiscsatára, Tobias Harris maximum szerződést vagy ennek a közelében akar kapni, mivel jövőre nőni fog a sapka. Korlátozott szabadügynök ugyan, de Alex Kennedy (Basketball Insiders) forrásai szerint ha elég nagy ajánlatot kap, el fogja engedi őt a floridai alakulat.

Chris Mannix (Sports Illustrated) úgy tudja, hogy a Miami Heat ikonja, Dwyane Wade évi legalább 16 millió dollárt akar kaszálni új, lehetőleg 3-4 éves szerződésével - ez korábban még 20 millió dollár volt, talán megy lefelé a dobóhátvéd igénye.

Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) pedig azt jelentette, hogy a Sacramento Kings már azt vizsgálja, hogyan tudnak megszabadulni George Karltól "a jó ügy érdekében", miután el akarta cserélni DeMarcus Cousinst. Karlnak még majdnem 10 millió dollárt kellene fizetni a szerződése szerint, de a csapatnak nagyon nem tetszik, hogy milyen gyorsan került rossz viszonyba a tréner és a center, illetve hogy kapcsolatuk lassan javíthatatlan státuszba is kerül.


FRISSÍTVE (21:00): Mike Monroe (San Antonio Express-News) forrásai szerint a San Antonio Spurs a Cleveland Cavaliersszel tárgyal Brendan Haywood 10.5 milliós, de ingyen kidobható szerződéséről. Azt egyelőre nem tudni, mi lehet az ellenérték, de Tiago Splittertől szabadulna a tavalyi bajnok, könnyen elképzelhető, hogy ő távozik.
 

FRISSÍTVE (20:50): Alex Kennedy (Basketball Insiders) értesülései szerint a Dallas Mavericks, a New York Knicks, a Chicago Bulls és a Cleveland Cavaliers próbálja megszerezni Patrick Beverley-t. Mint ismert, a Houston Rockets irányítója korlátozott szabadügynök, tehát a texasiakon múlik, mi lesz a sorsa.


FRISSÍTVE (20:20): Marc Stein (ESPN) információi szerint a Washington Wizards ha nem is túlságosan, de egyre inkább kezd hinni abban, hogy van esélyük megtartani Paul Pierce-t, aki kilépett szerződéséből - a PO-ban is láthattuk, mennyit jelent a veterán kiscsatár csapata számára.

Zach Lowe (Grantland) úgy tudja, hogy a legjobb szabadügynökök közül Danny Green körül van a legtöbb vita, nagyon sok vezető gondolkodik azon, hogy ér-e a Spurs swingmanje 10 millió dollárt.


FRISSÍTVE (19:45): Ian Begley (ESPN New York) játékos közelálló forrásai szerint Wesley Matthews érdeklődik a New York Knicks iránt, igaz, a pénzben lehet, hogy nem tud majd megegyezni a két fél. 

A Knickshez szorosan kapcsolódik, hogy Chris Mannix (Sports Illustrated) értesülései szerint Arron Afflalo szeretne egy- vagy kétéves kontraktust magának, amivel a közeljövőben, a megugró sapkánál újra szabadon igazolhat majd bárhova - mint ismert, nála a New York elég előkelő helyen tanyázik.

Közben a Denver Nuggets már igazolt is, három évre ugyanis garantált pénzt fizetnek a tavalyi drafton 41. helyen kiválasztott Nikola Jokicsnak.


FRISSÍTVE (19:25): Chris Mannix (Sports Illustrated) információi szerint a Sacramento Kings tényleg szeretné megszerezni mind Rajon Rondót, mind Monta Ellist - mint ismert, ez a páros nagyot bukott idén a Dallas Mavericksnél.

Alex Kennedy (Basketball Insides) forrásai szerint a Toronto Raptors is érdeklődik Iman Shumpert iránt az előbb említett három együttes mellett - ez nem meglepő, hiszen Wes Matthewsra is rá fognak mozdulni, valószínűleg egy jó védő swingmant mindenképpen igazolni akarnak.

A NOLA.com értesülései szerint a New Orleans Pelicans meg akarja tartani Ömer Asikot.


FRISSÍTVE (18:30): Chris Broussard (ESPN) jelentette, hogy a Los Angeles Lakers, a Dallas Mavericks és a Milwaukee Bucks érdeklődnek Iman Shumpert iránt. Jó esély van a dobóhátvéd Clevelandben maradására, mivel LeBron James nagyon sokra tartja a védekezését.

Szintén Broussard hozta a hírt, hogy a Sacramento Kings és az Indiana Pacers érdeklődik Monta Ellis iránt. A kaliforniai együttes egyébként az összes létező irányítóval kapcsolatban szóba került: érdeklődnek Ty Lawson, Dennis Schröder és Jrue Holiday iránt egy csere lehetőségével, a szabadügynökök közül pedig Rajon Rondo és Jeremy Lin tetszenek nekik.

És ha már a Kings, akkor ide tartozik, hogy John Calipari megint twitteren szólalt meg az őt körülvevő pletykákkal kapcsolatban. Elmondása szerint 100-adjára írja le, de jelenleg a legjobb edzői állása van a világon, egyáltalán nem vágyik máshova. Vivek Ranadive, a Sacramento tulajdonosa nem ajánlott neki munkát, a jövőben is a Kentucky egyetemen marad.

Marc J. Spears (Yahoo Sports) értesülései szerint a Charlotte Hornets nemcsak Bismack Biyombónak, de Jeff Taylornak sem ad QO-t, így ő is szabadon igazolható.


FRISSÍTVE (18:00): Chris Broussard (ESPN) információi szerint DeAndre Jordan 3+1 éves szerződést szeretne magának idén nyáron. Ezzel a lépéssel négy évre garantálná a maximum kontraktust magának, ha esetleg lesérülne, viszont 3 év múlva, 2018 nyarán, amikor a jelenleginél jóval magasabban lesz a sapka, új megállapodást köthet, úgyhogy ha nem sérül le, ott még maximumért aláírhat valahova. Ez a Clipperstől azonnal elveszi egyébként annak az előnyét, hogy ők egy évvel hosszabb szerződést ajánlhatnak neki.


FRISSÍTVE (17:10): Chris Broussard (ESPN) forrásai szerint a Chicago Bulls és Jimmy Butler meg fognak egyezni. Miután a csapat hétfőn megkínálta Butlert az 5 éves, 90 millió dolláros ajánlattal, a játékos felfüggesztette találkozóit a Los Angeles Lakers, Boston Celtics, Dallas Mavericks, Philadelphia Sixers négyessel, akik érdeklődtek iránta és elvileg megbeszélt találkozójuk van vele. Butler állítólag már csak azon gondolkodik, hány évre kötelezze el magát a Bullshoz.

Gery Woelfel (Racine Journal Times) információi szerint a Milwaukee Bucks és Tyson Chandler között kölcsönös az érdeklődés.


FRISSÍTVE (17:05): Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) értesülései szerint a Sacramento Kings próbálkozik a Kentucky egyetem trénerénél, John Caliparinál - a hírek szerint azt szeretnék, ha ő lenne a vezetőedző és ő lenne a vezetőség feje is, hasonlóan például Stan Van Gundy detroiti szerepéhez. A Kings állítólag nem tett még formális ajánlatot, és tudják, hogy nincs egyszerű dolguk, többéves, évi 10 millió dollárnál is többet garantáló papírt kell Calipari elég tolniuk, akinek bebetonozott helye van egyelőre a Kentuckyn.


FRISSÍTVE (16:50): Az Oklahoma City Thunder és a Toronto Raptors cseréltek - a kanadai alakulat Tomislav Zubcic játékjogát adta oda Luke Ridnourért, így az OKC-nél keletkezett egy 2.85 milliós TPE, amit későbbi cserékben felhasználhatnak. Ridnour már az ötödik csapatánál jár egy héten belül, hiszen az Orlando Magictől előbb a Memphis Grizzlieshez, majd a Charlotte Hornetshez, végül a Thunderhez került egy nap alatt a draft előtt.
 

FRISSÍTVE (16:30): A Los Angeles Times információi szerint Kobe Bryant már megkezdte DeAndre Jordan puhítását, felhívta a centert telefonon, hogy tudassa vele, a Los Angeles Lakers szeretné a csapatában tudni.

Gregg Popovich, a San Antonio Spurs legendás vezetőedzője azt mondta a szabadügynökpiacról, hogy senkit nem fog éjfélkor felhívni, mert az ágyában fog aludni. Hozzátette, ez egyáltalán nem azt jelenti, hogy ne akarna valakit megszerezni.


FRISSÍTVE (16:10): Chris Broussard (ESPN) információi szerint Dwyane Wade-re nincs túl nagy kereslet, a Miami Heat ikonjának életkora (33) és korábbi sérülései nagyon zavarják a többi klubot. A hír nem meglepő, a csapat pedig örülhet, mert financiálisan Wade valószínűleg egyik együttestől sem kap majd olyan ajánlatot, mint amit a Heat tett elé (3 év, 36 millió dollár).

Szintén Broussard jelentette, hogy néhány ligában dolgozó vezető szerint Tyson Chandler végül a Milwaukee Bucksnál fog kikötni. A Dallas Mavericks szabadügynök centerénél természetesen a Mavs sincs még biztosan vesztett helyzetben, amennyiben Mark Cubanéknek nem sikerül leigazolniuk DeAndre Jordant.

Arról nemrég számoltunk be, hogy Draymond Green hajlandó a maximum alatt is hosszabbítani a Golden State Warriorsszel, amennyiben ez azt jelenti, hogy együtt tudják tartani a csapatot.

Marc Stein (ESPN) információi szerint a Toronto Raptors és a Mavericks érdeklődnek Wesley Matthews iránt - a Dallas érdeklődéséről Eddie Sefko (Dallas Morning News) is beszámolt már korábban. Sam Amick (USA Today) korábban már írta, évi 15 millió dollár lehet Matthews fizetése.

Szintén Stein hozta a hírt, hogy LeBron James nagyon szeretné, ha a Cleveland Cavaliers leigazolná Mike Dunleavy-t, aki az előző idényt a Chicagónál töltötte. Stein úgy tudja, hogy Jimmy Butler és Dunleavy esetében is nagyon valószínű, hogy maradnak a Chicago Bullsnál.

A San Antonio Spurs swingmanjének, Danny Greennek is jelenlegi csapata, a San Antonio Spurs az első számú opciója Marc Berman (New York Post) információi szerint. Green állítólag nagyon is érdeklődik a New York Knicks iránt is, de a Spurs az első, ha velük sikerül dűlőre jutnia, akkor nem megy a Nagy Almába, akármit is csinálnak Phil Jacksonék.

Szintén Berman írta meg, hogy forrásai szerint David West nem akar a Knicksnél játszani, mert sokkal jobban szeretne egy már most is jó csapathoz igazolni, amelynek rövidtávon is lehetnek bajnoki címről szőtt álmai.

Ahogy arról már szó volt tegnap is, Greg Monroe esetében azonban ők a favoritok, Berman pedig úgy tudja, hogy 1-gyel kevesebb ellenfelük van már, ligaforrások szerint ugyanis a Boston Celticsnek elszálltak az esélyei a Detroit Pistons magasemberére.

A Knicksnél egyébként is zajlik az élet, hiszen Carmelo Anthony a draft után kiakadt kicsit azon, hogy a csapat Kristaps Porzingist választotta. Melo ezt követően beszélt a lett játékossal telefonon, legalábbis Porzingis idősebb testvérének elmondása szerint, úgyhogy úgy tűnik, a sztár legalább elsimította a róla kikerült pletykákat.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus