Hírmorzsák 2015-07-01 (23:55) - Folyamatosan frissítve

Folyamatos eseménykövetés. Aldridge a Lakershez biztos nem igazol. Tyson Chandler a Sunsé. Love 5 évre 110 milliót kap a Cavstől. Butler megegyezett az 5 éves maximumban a Bullsszal. Wade és a Miami álláspontjai közeledtek. Draymond Green és a Warriors viszont nem tárgyalnak tovább. Ajinca 4 évre 20 millióért marad a Pelicansnél. Carroll 4 évre 60 millióért a Raptorsnál folytatja. Brook Lopez (3 év, 60 millió) és Thad Young (4 év, 50 millió) maradtak a Netsnél. Danny Green (4 év, 45 millió) megegyezett a Spursszel, akik Splittert Atlantába cserélték. Middleton 5 évre 70 millióért marad a Bucksnál. Dragic 5 évre 90 millió dollárért megegyezett a Heattel. Dunleavy 3 évre 14.4 millióért maradt a Bullsnál. Millsap a Magic és a Hawks között fog választani, 4 évre 80 millió dollárt ajánlott neki mindkét együttes. Lillard közel az 5 év, 120 milliós hosszabbításhoz. Ellis Indianába utazik, 3 évre 32 millió dollárt kereshet.

FRISSÍTVE (00:20): Marc Stein (ESPN) értesülései szerint a Phoenix Sunsnak olyan jól sikerült a meetingje LaMarcus Aldridge-dzsal, hogy a San Antonio Spurs mellett ők a legesélyesebbek az erőcsatár leigazolására. A találkozón egyébként ott volt az új szerzemény, Tyson Chandler mellett a Suns új segédedzője, Earl Watson is, aki játszott együtt a Portland TrailBlazersnél LMA-val - ez is jó húzás lehetett Ryan McDonough-ék részéről.

Sam Amick (USA Today) úgy tudja, hogy ma biztosan nem dönt Aldridge, előbb hallani akarja, mit vázol fel neki a New York Knicks holnap.


FRISSÍTVE (23:23): Jason Quick (Oregonian) információi szerint a Portland TrailBlazers álomterve az, hogy Greg Monroe-t leigazolják és megtartják LaMarcus Aldridge-et is - ez elvileg összejöhet, legalábbis a csapat így számol vele, gyakorlatilag lehet, hogy 1-2 cserét meg kell húzni hozzá.


FRISSÍTVE (23:20): Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) forrásai szerint Sergio Llull nem jön át Európából, nem lesz a Houston Rockets játékosa, hanem marad a Real Madridnál.


FRISSÍTVE (22:45): Mike Bresnahan (Los Angeles Times) értesülései szerint annyi biztos, hogy LaMarcus Aldridge nem lesz a Los Angeles Lakers játékosa. Az erőcsatár a hírek szerint úgy érezte, az aranysárga-lilák túlságosan is a pályán kívüli dolgokkal próbálták őt meggyőzni, ő meg inkább a kosárlabdával kapcsolatos kérdések iránt érdeklődik mindenhol. Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) úgy tudja, hogy továbbra is a San Antonio Spurs tetszik neki a legjobban, mögöttük a Houston Rockets áll, a Sunsról egyelőre még nem tudni, hogyan "muzsikálnak" nála.


FRISSÍTVE (22:03): Marc Stein (ESPN) úgy tudja, hogy ha LaMarcus Aldridge meglepőt húzna és a Phoenix Sunsot választaná, akkor az arizonaiknak hiába nincs sapka alatti helyük, jó esélyük van összehozni egy snt üzletet a Portland TrailBlazersszel Eric Bledsoe által - a hátvédet Neil Olshey draftolta még a Clippersnek.


FRISSÍTVE (21:45): A Boston Celtics egy másik szerződést is megkötött, 2 évre 10 millió dollárért leszerződtek Jonas Jerebkóval Sam Amick (USA Today) forrásai szerint.

Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) információi szerint az Oklahoma City Thunder Kyle Singlerrel egy 5 éves, összesen 25 millió dolláros kontraktust kötött, ő sem megy tehát sehova - mint ismert, Enes Kanterrel elég jól haladnak a tárgyalások, valószínűleg a törökkel is megegyeznek Sam Prestiék.


FRISSÍTVE (21:35): Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) értesülései szerint Amir Johnson a Boston Celticshez igazolt - a hírek szerint 2 évre 24 millió dollárt kapott az erőcsatár.


FRISSÍTVE (21:25): Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) jelezte, hogy a semmiből a Phoenix Suns leigazolta Tyson Chandlert is - már vitték a LaMarcus Aldridge-dzsal történő találkozóra. Marc Stein (ESPN) információi szerint 4 évre 52 millió dollárt kap a center az arizonai alakulattól.

Marc J. Spears (Yahoo Sports) forrásai szerint pedig Draymond Green és a Golden State Warriors megrekedtek a tárgyalásokban, nem beszélgetnek tovább a csatár új szerződéséről. Ez még nem jelenti azt, hogy távozik Green, hiszen korlátozott szabadügynök, tarthatja a bajnok az összes rá érkező ajánlatot.

Shams Charania (RealGM) úgy tudja, Jae Crowder és a Boston Celtics egyre közelebb vannak a megegyezéshez.


FRISSÍTVE (21:08): Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) jelentése szerint a San Antonio Spurs egyszerű, de lényegretörő, erőteljes bemutatót tartott LaMarcus Aldridge-nek. A helyzet nem változott Wojnarowski forrásai szerint: ők a legesélyesebbek az erőcsatár szolgálatainak megszerzésére.


FRISSÍTVE (21:00): Marc J. Spears (Yahoo Sports) információi szerint a Washington Wizards egy 1+1 éves kontraktust ajánlott Paul Pierce-nek, amelyből az első év 6.6 milliót fizet a játékosnak, a második pedig csapatopciós.

David Aldridge (nba.com) jelentette, hogy a Phoenix Suns nem fogja elcserélni Eric Bledsoe-t Brandon Knight új szerződése miatt.

Jared Zwerling (Bleacher Report) pedig úgy tudja, hogy a Memphis Grizzlies közel áll a megegyezéshez Mo Williamsszel - összegről még nem tudni, de 3 vagy 4 éves kontraktusról beszélnek.


FRISSÍTVE (20:55): Amit már lehet tudni egy ideje, bekövetkezett: a Phoenix Suns 5 évre 70 millió dollárért megállapodott Brandon Knighttal.


FRISSÍTVE (20:45): Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) jelentette, hogy Jimmy Butler megegyezett a Chicago Bullsszal - a részleteket ezen a linken megtaláljátok.

Michael Scotto (Sheridan Hoops) és Alex Kennedy (Basketball Insiders) értesülései szerint Paul Millsap egyre inkább hajlik arra, hogy maradjon az Atlanta Hawksnál - ők ugyanúgy 4 éves, 80 millió dolláros szerződést adtak neki, mint az Orlando Magic, de DeMarre Carrollt már elvesztették például.

Brian Windhorst és Marc Stein (ESPN) forrásai szerint a Cleveland Cavaliers és Tristan Thompson közelednek a megegyezéshez, amellyel több mint 80 millió dollárt kapna a magasember - tehát az 5 éves maximum alatt írna alá, de nem sokkal. Kevin Love közben Butlerhez hasonlóan szintén aláírt - részleteket ezen a linken találtok!


FRISSÍTVE (20:15): A Sacramento Kingsnek nagyjából 10 millió dollárnyi sapka alatti helye van, Chris Mannix (Sports Illustrated) ligaforrásoktól azonban úgy tudja, hogy Rajon Rondo mindet "fel is akarja emészteni". Más kérdés, hogy Rondónak nem nagyon van más kérője, így a gárda ki is várhat, míg lejjebb mennek a kosaras igényei. Mannix úgy tudja, hogy Corey Brewerre mozdul rá a Kings, ha nem sikerül megegyezniük Rondóval.

Kevin Arnovitz (ESPN) jelentette, hogy a Milwaukee Bucksnak egyre kevesebb esélye van Tyson Chandlerre - a Los Angeles Clippers és a Lakers a legesélyesebbek, ha távozik a Dallas Maverickstől.


FRISSÍTVE (20:02): A New Orleans Pelicans 4 évre megegyezett Alexis Ajincával a hosszabbításról. Azt egyelőre nem tudni, hogy mennyiért - Marc Stein (ESPN) információi szerint 20.2 millió dollár, míg Sam Amick (USA Today) értesülései szerint 20.5 millió dollár a végső összeg.


FRISSÍTVE (19:53): Jeff Zilgitt (USA Today) forrásai szerint Wesley Matthews annak ellenére is találkozik a Toronto Raptorsszel, hogy DeMarre Carroll leigazolásával a kanadaiaknak nem nagyon van rá pénzük. Felmerült DeMar DeRozan elcserélésének ötlete is, de állítólag éppen DeRozan csábította Carroll-t és Matthewst is a kanadaiakhoz, a jelenlegi elképzelés szerint ugyanis Carroll négyest, Matthews hármast játszana, ha anyagilag össze tudják hozni mindkét igazolást.

Shams Charania (RealGM) úgy tudja, hogy a Boston Celtics és a Dallas Mavericks, tehát jelenlegi és volt csapata csábítja Jae Crowdert, ők ketten akarják leginkább leigazolni.


FRISSÍTVE (19:25): Az SB Nation és a Sports Illustrated is úgy tudja, hogy Dwyane Wade ebben az évben nem akar engedményt adni a Miami Heatnek, a maximum szerződést szeretné aláírni a csapattal. Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) ezzel szemben úgy tudja, hogy egyre jobbak az esélyek arra, hogy Wade és a Heat megegyeznek egy többéves kontraktusban.


FRISSÍTVE (19:20): Sam Amick (USA Today) értesülései szerint a Los Angeles Clippers Wesley Johnsont szeretné leigazolni, aki akár a kezdő kiscsatáruk is lehet, emellett érdeklődnek Jeremy Lin, Corey Brewer és Willie Green után is.

Royce White (The Oklahoman) úgy tudja, hogy Kendrick Perkinsszel a New York Knicks, a New Orleans Pelicans és a Houston Rockets szeretne szerződést kötni.

Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) forrásai szerint pedig LaMarcus Aldridge-nál már a San Antonio Spurs áll a legjobb helyen, több vezető szerint is a 2014-es bajnokot választja majd az erőcsatár. Wojnarowski jelentette, hogy információi szerint a Los Angeles Lakers nem tett túl nagy benyomást LMA-ra, hiába állította az ellenkezőjét Kobe Bryant és Ramona Shelburne (ESPN) forrása is.


FRISSÍTVE (18:50): Ken Berger (CBS Sports) a Los Angeles Lakers ikonjával, Kobe Bryanttel beszélgetett, aki elmondta neki, hogy a ma hajnalban megejtett találkozójuk LaMarcus Aldridge-dzsel nagyon jól sikerült, de nem tudta megmondani, mennyi esélyük van a leigazolására - a San Antonio Spurs mai húzásai után nem biztos, hogy sok.

Közben Zach Lowe (Grantland) információi szerint Wesley Matthews megszerzésére a Dallas Mavericks a legesélyesebb - bár reggel még ott volt egy 3 millió dolláros különbség a játékos elvárásai és a csapat által ajánlott éves fizetés között.


FRISSÍTVE (18:15): Újabb megegyezés történt, ugyanis DeMarre Carroll nemrég facebookján bejelentette, hogy a Toronto Raptorsnál folytatja pályafutását - a részletekről külön is beszámoltunk. 


FRISSÍTÉS (17:50): Percekkel azután, hogy hosszabbítottak Danny Greennel, Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) jelentette, hogy a San Antonio Spurs elcserélte Tiago Splittert az Altanta Hawkshoz. Ezzel a lépéssel megcsinálták a helyet LaMarcus Aldridge leigazolására.


FRISSÍTÉS (17:45): Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) értesülései szerint Brook Lopez és Thad Young korábban beígért szerződésére is kezet fogtak a felek, mindketten maradnak a Brooklyn Netsnél - előbbi 3 évre 60, utóbbi 4 évre 50 millió dollárért, mindkét játékos utolsó éve játékosopciós.

Közben Danny Green 4 évre 45 millió dollárért marad a San Antonio Spursnél, ahogy már az előbb külön is beszámoltunk róla.


FRISSÍTÉS (17:10): David Aldridge (nba.com) jelentette, hogy a Memphis Grizzlies tulajdonosa, Robert Pera és Marc Gasol ma Barcelonában egyeztetnek a spanyol center új szerződésének részleteiről.


FRISSÍTÉS (17:00): Több forrás, köztük Chris Mannix (Sports Illustrated) is megerősítette, hogy több ligában dolgozó vezető is egyre jobb esélyeket lát Tobias Harris megszerzésére, miután az Orlando Magic Paul Millsapnek 4 évre 80 millió dollárt ajánlott. Többen úgy gondolják, ez azt jelenti, hogy Harrist elengedi a floridai együttes, ha elég nagy ajánlatot tesznek a kiscsatárnak.


FRISSÍTÉS (16:55): Jon Krawczynski (Associated Press) információi szerint a Milwaukee Bucks és Khris Middleton megállapodása meg is van a korábban közölt 5 évre, 70 millió dollárért.


FRISSÍTÉS (16:32): David Aldridge (nba.com) forrásai szerint Marc Gasol ma vagy holnap döntést is hoz az új szerződéséről - szinte biztosan marad a Memphis Grizzlisnél.


FRISSÍTÉS (16:22): Chris Broussard (ESPN) úgy tudja, hogy az Atlanta Hawks megadta ugyanazt a 4 éves, 80 millió dolláros ajánlatot Paul Millsapnek, amit az Orlando Magic, teljesen a játékos kezében a döntést, kiket választ.
 

FRISSÍTÉS (16:15): Dragic után egy másik játékos is kezet fogott "régi-új" csapatával, Mike Dunleavy ugyanis 3 évre 14.4 millió dollárért elkötelezte magát a Chicago Bullshoz - a harmadik év részlegesen garantált csak. A kiscsatár ezzel vállalható összegért marad Chicagóban, ahol Jimmy Butler szerződéskötésével készen is lenne a csapat - jelen állás szerint még az is elképzelhető, hogy mindenki marad az együttesnél.

Marc Stein (ESPN) egyébként megerősítette a reggeli infókat, miszerint Butler nagyon is hajlik az 5 éves maximum elfogadására.


FRISSÍTÉS (16:00): Goran Dragic megegyezett a Miami Heattel, erről külön is beszámoltunk. Ezzel megvan az utolsó előtti láncszem is a floridaiak kezdőjéből, hiszen Luol Deng maradt szerződésében, Dragic most aláírt, már csak Dwyane Wade van hátra.

A második floridai alakulat, az Orlando Magic is mozgolódik, Paul Millsapnek ugyanis Chris Broussard (ESPN) értesülései szerint 4 évre 80 millió dollárt ajánlottak, jó esélyeik vannak a megszerzésére. A New York Knicks, az Indiana Pacers és a Dallas Mavericks hiába érdeklődtek, velük már nem találkozik az erőcsatár, csak a Hawks és a Magic játszik már nála.


FRISSÍTÉS (15:42): David Aldridge (nba.com) információi szerint Paul Millsap rögtön a piacnyitást követően találkozott az Orlando Magic-kel, és állítólag kölcsönös az érdeklődés a csapat és a játékos között, az erőcsatár sokra tartja a floridai alakulatot. Aldridge úgy tudja, hogy Millsap az Atlanta Hawks és a Magic között fog választani.


FRISSÍTÉS (15:18): Marc Stein (ESPN) jelentette, hogy a Chicago Bulls nagyon közel a megegyezéshez Mike Dunleavy-vel, a kiscsatár 3 évre 15 millió dollárt kaphat az együttestől.


FRISSÍTÉS (15:05): Marc Stein (ESPN) forrásai szerint a Portland TrailBlazers közel áll a megegyezéshez Damian Lillarddel - természetesen 5 évre a maximumot, valamivel több mint 120 millió dollárt kapna az irányító. Anthony Davis után ő lenne a második ebből a draftosztályból, aki megkapja a hosszabbítást - új szerződése Daviséhez hasonlóan csak 2016-ban, tehát jövő nyáron indulna, vagyis már a megnövekedett sapkával. Nála akkor lesz érvényes a Derrick Rose-szabály, ha MVP címet nyer ebben az idényben vagy All-NBA csapatba választják.

Alex Kennedy (Basketball Insiders) értesülései szerint az Atlanta Hawks nagyon is érdeklődni fog Tobias Harris iránt, aki az Orlando Magic korlátozott szabadügynöke. A kiscsatár iránti érdeklődés mértéke természetesen attól függ, hogyan sikerülnek a tárgyalások DeMarre Carroll-lal és Paul Millsappel, a Hawks két szabadügynökével - ha mindketten maradnak, Harris nyilván nem érkezik a csapathoz.

Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) információi szerint a Houston Rockets szabadügynöke, Corey Brewer a texasiak mellett a Boston Celticsszel és a New York Knicksszel is beszélt telefonon hajnalban, a piacnyitás után, a Los Angeles Lakersszel pedig személyesen is találkozott.

 


FRISSÍTÉS (11:05): Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) jelentette korábban, hogy Monta Ellis ma Indanába utazik, a Pacers nagyon szeretné leigazolni a dobóhátvédet és állítólag nagyon jól is haladtak eddig a beszélgetések. Wojnarowski úgy tudja, 3 évre 32 millió dollárt kaphat Ellis, de az utolsó simításokat akkor fogják elvégezni, ha a játékos megérkezik a csapathoz személyesen is.


FRISSÍTÉS (10:25): Marc Stein (ESPN) hozta a hírt, hogy a Bucks nem nagyon tétlenkedik. Greg Monroe első meetingje közvetlenül éjfél után megtörtént a New York Knicksszel, magyar idő szerint reggel 8 óra körül pedig a Milwaukee is leült tárgyalni a magasemberrel. Mint ismert, a Bucks mindenképpen szeretne egy centert, Monroe pedig talán a legjobb fit lenne az összes lehetséges opció közül.


FRISSÍTÉS (09:00): Marc Stein (ESPN) értesülései szerint a Milwaukee Bucks közel áll ahhoz, hogy Khris Middletonnal megállapodjon új szerződésében, amely a hírek szerint 5 évre 70 millió dollárt fizetne a swingmannek. Nem meglepő a dolog, hiszen Middleton megtartása és egy magasember - lehetőleg center - igazolása volt a Bucks két fő célja a nyáron.


FRISSÍTÉS (08:35): Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) forrásai szerint megvolt LaMarcus Aldridge találkozója a Los Angeles Lakersszel, ami jól sikerült, de azért annyira nem, hogy alá is írjon az erőcsatár.

Tim MacMahon (ESPN Dallas) információi szerint DeAndre Jordan és a Dallas Mavericks még mindig együtt vacsoráznak - aztán viccesen hozzátette, valószínűleg le kell majd operálni róla Chandler Parsonst, hogy el tudjanak válni, az előző két hétben gyakorlatilag éjjel-nappal együtt lógtak.

Több forrás (Wojnarowski és Jeff Zilgitt) is megerősítette, hogy Monta Ellis ma Indianába utazik, hogy személyesen is tárgyaljon a Pacersszel - az eddigi hírek alapján jó esély van a megegyezésre.

Ken Berger (CBS Sports) értesülései szerint a San Antonio Spurs úgy számol, hogy Danny Greent elvesztették, nem igazán számítanak már arra, hogy sikerül megtartaniuk a swingmant.


FRISSÍTÉS (08:15): Jeff Zilgitt (USA Today) forrásai szerint a Portland TrailBlazers érdeklődik Enes Kanter iránt - úgy tűnik, vele pótolnák LaMarcus Aldridge-et, ha távozik a sztár, ahogy az nagyjából biztosra is vehető.

Ken Berger (CBS Sports) jelentette, hogy Monta Ellis iránt az Indiana Pacersen kívül az Atlanta Hawks, a Denver Nuggets és a Sacramento Kings is érdeklődik, Dwyane Wade döntésétől függően pedig a Miami Heat is bekerülhet a képbe.

A Kingsnél egyébként nem Ellis, hanem Danny Green az első számú célpont Ailene Voisin (Sacramento Bee) információi szerint, mert mindent megtestesít, ami George Karl rendszerébe kell: nagy darab, tud dobni, védekezni, jól járatja a labdát és a spacingben is nagy segítség lehet.


FRISSÍTÉS (07:55): Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) értesülései szerint a Brooklyn Nets az utolsó simításokat végzi már csak Brook Lopez és Thad Young új szerződésén. A korábban megjelent konstrukció lesz mindkettejüknél, tehát Young 4 évre 50 milliót fog kapni, míg Lopez 3 évre a maximumot, 60 millió dollárt úgy, hogy lesznek a szerződésben olyan záradékok, amik a csapatot védik, ha előjönne a center lábsérülése megint, a második év után pedig lesz egy játékosopció.


FRISSÍTÉS (07:38): Sam Amick (USA Today) információi alapján van egy komolyabb különbség Wesley Matthews és a Dallas Mavericks elképzelési között. Matthews évi 15 millió dollárt szeretne kapni, a Mavs pedig olyan szerződést akar neki adni, ami nagyjából 12 millióról indul. A hírek szerint a dobóhátvéd nem akar engedményt adni a csapatoknak azért, mert az előző szezonban elszakadt az Achillese.


FRISSÍTÉS (07:32): Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) jelentése szerint az Indiana Pacers és Monta Ellis egyre közelebb kerülnek a megegyezéshez, jól haladnak a tárgyalások a két fél között. Wojnarowski értesülései szerint Larry Bird minden tőle telhető megtesz azért, hogy sikerüljön megegyezniük a dobóhátvéddel.

Közben több forrás is megerősítette, hogy a Sacramento Kings minden követ megmozgat, hogy Rajon Rondót leigazolja, már beszéltek a játékossal és próbálnak minél hamarabb dűlőre jutni, mivel mindkét fél érdekelt egy közös folytatásban.


FRISSÍTÉS (07:25): Ma elindult a szabadügynökpiac, ennek megfelelően folyamatosan követjük az eseményeket most is.

Fontos megjegyezni, hogy az előzetes tervekhez képest 2 millió dollárral nagyobb lett a fizetési sapka, 69.1 millión lesz a határ - bár hivatalos ez csak július 8-án lesz. A luxusadó szintjét eredetileg 81.6 millió dollárra lőtték be, ez is emelkedhet természetesen, ez több csapatnak is segítshet majd.

A nyitást követően hárman szinte azonnal léptek, Anthony Davis, Kawhi Leonard és Al-Farou Aminu is megegyezett új szerződéséről, ezekről külön-külön is beszámoltunk.

Leonardot már megtartotta a Spurs, egy másik játékosukat azonban elveszíthetik: Danny Green iránt egyre nő a kereslet. Sam Amick (USA Today) forrásai szerint a swingmant már felhívta a Detroit Pistons és találkoznak is a játékossal. Rajtuk kívül a Sacramento Kings és több más együttes is kinézte magának az elit 3&D játékost.

Shams Charania (RealGM) értesülései szerint Jimmy Butler azon gondolkodik, hogy elfogadja a Chicago Bulls 5 éves maximum ajánlatát úgy, ha a negyedik év után kilépet szerződéséből, de aludni akar egyet a döntés előtt.

Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) információi szerint a Brooklyn Nets nagyon gyorsan halad a megállapodás felé Brook Lopezzel és Thaddeus Younggal is. Marc Stein (ESPN) úgy tudja, hogy Lopez 3 évre 60 milliót, míg Young 4 évre 50 millió dollárt fog kapni - nagyjából biztos a megegyezés, az összeg még változhat.

Chris Broussard (ESPN) jelentette, hogy Kevin Love képviselőivel beszélt a Los Angeles Lakers és ezen a héten le is fognak ülni tárgyalni - az aranysárga-lilák a legnagyobb, ha nem az egyetlen reális opció, ha az erőcsatár nem marad a Cavsnél, több mint egy éve emlegetik Love nevét velük kapcsolatban. Wojnarowski forrásai szerint bár a Boston Celtics is találkozni akar a játékossal, egyelőre meetinget nem tudtak vele megbeszélni.

A Lakers egyébként máson is töri a fejét: elég sapka alatti helyet akarnak csinálni, hogy le tudják igazolni LaMarcus Aldridge-et és DeAndre Jordant is - ehhez mindenkit el kell cserélniük Kobe Bryanten kívül. Megpróbálhatják meggyőzni Jordanéket, hogy kicsit kevesebbért, de csak 1+1 évre írjanak alá, így jövő nyáron mindketten maximumot kapnának, de nem tudni, érdekli-e ilyen konstrukció a két magasembert.

A Dallas Mavericks egyik legfőbb kiszemeltje is Jordan, ők már most vacsoráznak a centerrel, illetve külön egy másik kontingens Wesley Matthews-zal beszélget.

Ha a Clippers elveszíteni Jordant és a center a Dallashoz akarna menni, akkor Ramona Shelburne (ESPN) értesülései szerint Doc Riverséket nagyon is érdekelné egy sign-and-trade Tyson Chandlerért. A veterán középjátékos játszott már együtt Chris Paullal még a New Orleans Hornetsnél, a Clippers pedig nem tud költeni, hiszen a sapka környékén vannak Jordan fizetése nélkül is, Chandlernél jobb opciót a pótlására nem találnak, ha úgy alakul, hogy el kell veszíteniük eddigi kezdő centerüket.

A Clippers egyébként Paul Pierce-nél is próbálkozik, de a Washington Wizards prioritása a kiscsatár megtartása, a hírek szerint már beszéltek is vele a reggel folyamán. Sam Amick (USA Today) jelentette, hogy a család és a Pierce felesége nagyon jól érezték magukat a fővárosban, viszont Los Angeles és az, hogy otthon fejezhetné be, nagyon csábító a játékos számára. Marc J. Spears (Yahoo Sports) információi szerint a Clippers nem túl optimista amiatt, hogy nem tudnak elég pénzt ajánlani Pierce-nek.

Chris Broussard (ESPN) forrásai szerint Carlos Boozer iránt hat csapat, méghozzá nem is a leggyengébbek érdeklődnek, szeretné ugyanis leigazolni őt a San Antonio Spurs, a Miami Heat, a Los Angeles Lakers, a Houston Rockets, a Dallas Mavericks és a Brooklyn Nets is.

A RealGM úgy tudja, hogy a tegnap már említett New York Knicksen kívül a Milwaukee Bucks és a New Orleans Pelicans is érdeklődnek Robin Lopez iránt - Alvin Gentry dolgozott együtt Lopezzel még a Phoenix Sunsnál. A hírek szerint a Portland TrailBlazers is megpróbálja megtartani a centert.

Szintén a RealGM hozta a hírt, hogy Mike Dunleavy iránt a Cleveland Cavaliers mellett a Wizards is érdeklődik, de a Chicago Bulls tűnik befutónak egyelőre.

A Milwaukee Bucksnál Jared Dudley lehívta játékosopcióját, így 4.25 millió dollárt foglal a következő idényben a csapat sapkája alól.

A végére pedig egy érdekesség: Baxter Holmes és Larry Coon (ESPN) beszélgettek több vezetővel is, akiknek meggyőződése, hogy James Harden és Russell Westbrook is a Los Angeles Lakersnél fognak kikötni a város és maga a franchise miatt, amely soha nem sajnált pénzt költeni a bajnoki címekre. Ez egy lehetséges forgatókönyv egyébként, de Westbrook csak 2017 nyarától, Harden pedig még később, 2018-ban lesz csak szabadügynök, tehát az egyesülés még odébb van.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus